Tips

30 November 2020
Güncelleme Tarihi: 2 May 2022
Ekonomik Yolculuk Nasıl Yapılır

Önce şunu söyleyelim: Para harcamadan seyahat olmaz. İnternette "rüya istismarcılarına" dünyayı bedavaya dolaştıklarını söyleyerek inanmayın. Öte yandan gezimiz sırasında sabırla yöntem kullanarak çok daha az para harcamak mümkün. Burada anahtar kelime "Hasta" çünkü daha ucuz bir tatil geçirmenin en önemli yönü bu. En ucuz uçak biletini, en ucuz fiyata en iyi Fırsat için saatler harcadığınız ve önceki gezginlerin yazdıklarını okuyarak bu yolculuk hazırlamanız gerekecek. Daha rahat ve ucuz hale getirmek için bir gezi planlaması da bir tatilin en keyifli kısımlarından biri da ekleyelim. Seyahat bloglarını tarayarak, haritalardaki rotaları keşfederek ve seyahat kitapları okuyarak başlayabilirsiniz. Ucuza seyahat etmek bir sanattır. 

Blog

Ar-Ge 

Bir tatilin planlanması, o gezinin Ar-Ge laboratuvarıdır. Önce nereye gittiğimizi belirleyelim. Hedefinizi seçmeden önce bütçenizi değiştirmeye ve kabul açık olmalısınız. Norveç gibi bir ülkeyi bir bütçeyle ziyaret etmek ve aldığımız lokmayı hesaplamak biraz yorucu olabilir. Aynı bütçe ile Uzak Doğu lokasyonunda çok daha sıra dışı bir deneyim yaşayabiliriz. Bir varış noktası seçerken kişisel özelliklerimizde göz önünde bulundurmalıyız. Hindistan şüphesiz “görülmesi gereken” bir yer, peki bizim için uygun mu? O tatilden ne beklerdik? Az önce bahsettiğim Ar-Ge kısmı, beklediğimizin, diğer şeylerle çelişmemesini sağlayacak. Hatta destinasyon seçerken vize masraflarını da önünde göz önünde bulundurmalıyız.100 € 'luk bir Avrupa viz başka bir taşmalı tam bir hafta taş önerilir hatırlayalım. Bu küçük detaylar, daha ucuz bir tatil planlamanın anahtarıdır. 

Omuz mevsimi

Bir destinasyon seçerken o bölgedeki yoğun sezonu göz önünde bulundurmalıyız. Bu şekilde aşırı kalabalıklardan ve yüksek maliyetlerden kaçınabiliriz. Konaklamadan kiralık arabalara, yiyeceklere ve eğlenceye kadar ödediğiniz her şey sezon dışından iki ila üç kat daha fazla olabilir. Fırtına mevsiminde Küba'yı ziyaret etmek için en iyi çağrı olmayabilir, ancak aynı zamanda adayı Ocak ayının en kalabalık zamanında ziyaret etmek de en iyi fikir değil. "Omuz Mevsimi" olarak bilinen yüksek ve düşük sezonlar arasındaki sezona gitmeliyiz. Örneğin Brezilya'ya gidecekseniz Mart ayında Rio Karnavalı'nın peşinden gidebilirsiniz. Batı Avrupa'yı Nisan'da veya Güney Afrika'yı Eylül'de önemli ölçüde daha düşük bütçelerle ziyaret edebilirsiniz.  

Seyahat Hacking

The “Travel Hacking” is a method used in recent years to lower the vacation costs by using system vulnerabilities. Don’t get fooled by the word “hack”, the method is completely legal. It basically depends on knowing the companies offering vacation services well enough. You can follow the brands closely, register for their e-mailing lists, and join their customer loyalty programs. A customer loyalty program can be used in every area of your daily life. If we know the details of the program, you can even have a lengthy vacation with the miles you win from grocery shopping. It is possible to find a few methods and tips on social media accounts and blogs writing about Travel Hacks. 

Follow

It is beneficial to closely follow the websites providing services related to our vacation. You will need to act fast to purchase season-only or discounted tickets. Remember that Turkish Airlines’ or Etihad’s discounted tickets are sold-out within hours. You can follow their websites and get incredible offers for plane tickets as well as side services like accommodation and transfers. The notification feature on websites like Booking, Trivago or Expedia enable us to learn about momentary discounts for the destinations we follow. 

Share

Modern world quickly directs us towards individualism. People living in big cities tend to avoid trusting each other, especially the people they have recently met. However, the strongest feature of humankind was sharing information and experience for thousands of years. Isn’t “sharing” what the internet is all about? We can use Airbnb for accommodation or so and so Car for transfers to pay less for a shared opportunity. Remember that your trip will become richer when you start sharing. 

Street foods

As the latest favorites of gastronomy world, street foods can help us to achieve a cheaper vacation. We can discover the street markets selling fresh fruits and vegetables and try unique dishes from street vendors. We should look for previous travelers’ recommendations to make sure we don’t risk our wellbeing for a cheaper vacation. We can find healthy and delicious street foods in every corner of the world. “Street Foods” on Netflix shows that even street foods can be turned into a gastronomy program. 

*Bonus 

Dijital dünyanın elimizden geldiğince kullanmamız gerekiyor. Tatilinizi kolaylaştırmak ve bütçenizi en aza indirmek için aşağıda uygulamaları indir. Eklenti, uygulamalı nakil iadesini sağlar ilginç bir uygulama. Örneğin web sitesini kullanarak Booking.com'da bir rezervasyon yap, harcamalarınızın% 4'ü iade edilir. Google Maps, Citymapst2go ve maps.me, çevrimdışı harita özellikleriyle seyahatlerinizi kolaylaştıracak. 

Uçak sapağı:  Skyscanner, Kiwi, Turna, Tripadvisor

Konaklama:  Rezervasyon, Hotels.com, Airbnb, Couchsurfing, Hostelworld.com, 

Transfer:  Bla Bla Car, Uber, Expedia, Rome2Rio

Ağva-kapak
Culture & Travel

Places to Escape from İstanbul for a Day

İstanbul'un trafiği, stresi, kalabalığı fazla gelmeye başladıysa, doğayla baş başa bir iki gün geçirip kendinizi yeniden şarj etmeye ihtiyacınız…

Read More
Top 10 Films about Time Travelling
Technology

Top 10 Films about Time Travelling

The concept of time travelling is a matchless resource for sci-fi writers, so much so that many films were made on this subject. Heroes crossed the…

Read More
Michelin Yıldızları-0
Food

Michelin Stars in Istanbul

Belirli destinasyonları seçerek en prestijli restoranları belirlen Michelin Yıldızları sonunda İstanbul’a da yağdı... Peki bu yıldızı almaya hak…

Read More