İpucu

3 Mayıs 2021
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2022

Eğer bir gezginseniz seyahat ettiğiniz her ülkede veya şehirde size oraya gittiğinizi hatırlatacak çeşitli hediyeler alıyorsunuzdur. Elbette gezmek, bir seyahatsever için en güzel hediyedir. Ancak yine de kendinize veya gezgin bir tanıdığınıza ne hediye alınır diye düşünüyorsanız sıkı durun, sizler için bir liste çıkarttık. Seyahatseverlere verilebilecek birbirinden anlamlı hediyeler bulunuyor, gelin listemize bir bakalım.

Uçak Bileti veya Tur

Demiştik ya gezmek, seyahat tutkunları için en değerli hediyedir diye. Hediye vereceğiniz seyahatseverin, mutlaka her zaman gitmek istediği bir rota ya da lokasyon mutlaka vardır. Yapacağınız şey çok basit, öncelikle gidebilmesi için önceden uygun fiyatlı olarak alabileceğiniz bir uçak bileti, çok mantıklı bir hediye olacaktır. Ya da bütçenizi biraz daha artırıp seyahat tutkunu için detaylı bir tur satın alabilirsiniz, size kalmış. Bir seyahat âşığını mutlu edebilecek en güzel hediye onun için alınmış bir bilet veya tur paketidir. Bu türdeki bir hediye ona alınacak diğer somut hediyelerden çok daha anlamlı olacaktır. 

Telefon Taşınabilir Şarj Aleti

Bir seyahat tutkunu olduğunuzu düşünün, gittiğiniz yerde size lazım olabilecek en önemli eşyalar arasında sizce ne olabilir? Elbette telefon. Konumunuzu bulmanıza, fotoğraf çekmenize ve sevdiklerinizle haberleşmenize yardım eden telefonların şarjı önünde sonunda bitiyor. İşte bu yüzden telefon taşınabilir şarj aleti, bir gezginin mutlaka yanı başında olması gereken bir üründür. Bunu seyahat tutkunu birisine hediye ettiğinizde, onun mutluluğunu yüzünde görebilirsiniz. Hediyenizin daha işe yarar olabilmesi için küçük bir ipucu; özellikle yüksek amperli bir ürün alın ki daha çabuk şarj olup şarjı daha uzun ömürlü gidebilsin.

1

Organizer Çanta

Yine bir gezginin bavulunda olması gereken bir ürün var karşımızda. Uzun seyahatlerde ya da aktarmalı birden fazla lokasyon listedeyse, sürekli bavul aç, bavul topla derken, bu durum biraz yorucu olabilir. Organizer çanta ile bir nebze olsa da derli toplu olabilmek mümkün. İçerisine kitap, kalem, şarj aleti, bakım ürünleri, diş bakım ürünleri, saç ürünleri gibi farklı malzemelerin düzenli bir biçimde konulabildiği çantalar, tercih sebebi sayılabilir. Hediye aldığınız seyahat tutkununun, organizer çantasını her açtığında sizi hatırlaması da işin artısı olacaktır. 

Fotoğraf Makinesi

İlk etapta “Artık fotoğraf makinesinden de öte telefonlarımız var.” cümlesini kurmaya alışkın olsak da nostalji rüzgârları estirecek anlamlı bir fotoğraf makinesi, kesinlikle güzel bir hediye. Bir seyahat tutkunu elinde fotoğraf makinesi ile kendini tam bir gezgin gibi hisseder. Fotoğraf makinesi kullanmanın ve hatıraları ölümsüz kılmanın tadı, her zaman bambaşkadır. Seyahat tutkununa hediye edeceğiniz bu makine ile gözlerindeki mutluluğa şahit olabilirsiniz. Ayrıca kim bilir, belki çektiği bir fotoğrafı daha sonra size hediye edebilir. 

Katlanabilir Şişme Mont

Seyahatseverler için en önemli kriterlerden biri de yanına alacağı giysinin ya da ürünün fazla yer kaplamamasıdır. O yüzden, gerçekten bir seyahat tutkununu mutlu etmek istiyorsanız, katlanabilir şişme montlar, çok kullanışlı bir hediye olacaktır. Giyildiğinde sıcacık tutması ve çıkarıldığında ise koca bir montun katlanıp ufacık bir poşete sığması, seyahat tutkunu için son derece pratik bir kullanım anlamına gelir. Hem kullanışlı, hem yer kaplamayan bu hediye gezgin tanıdıklarınızı mutlu edecektir. 

Seyahat Yastığı ve Kitap

Uzun uçuşlar ya da yolculuklarda, rahat bir seyahat yastığı ve zamanı kaliteli geçirmek bir kitap, her zaman kurtarıcı olur. Uyurken aynı zamanda dinlenmeyi de mümkün kılan seyahat yastığı ya da yolculukta okunabilecek güzel bir kitap, seyahat tutkunları için tartışılmaz derecede anlamlı hediyelerdir.

Griler içinde parlayan şehir: Kiev
Kültür Seyahat

Griler içinde parlayan şehir: Kiev

Yeni favori mekânımız Kiev ile tanışın. Geçenlerde yaptığımız bir seyahat sonrası âşık kaldığımız Kiev’i size kısaca anlatmak istiyoruz. Öncelikle…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Sık Seyahat Edenlere Beslenme Önerileri

Seyahat her zaman heyecan verici ama bir o kadar da yorucudur. Günlük alışkanlıklarımızı terk edip rutinin dışına çıkarız...

Devamını Oku
Kişisel Gelişim (0)
İyi Yaşam

Bakış Açınızı Değiştirecek En İyi 10 Kişisel Gelişim Kitabı

Eğer iç huzura ulaşmak için keşfetmediğiniz bir yol kalmadıysa, pratik ve etkili yöntemler sunan kişisel gelişim kitapları, tüm sorularınıza yanıt…

Devamını Oku