Kültür Seyahat

2 Şubat 2021
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez… Tarih atlasları, kronolojik bir şekilde yaşanan olayların nedenlerini ve bu olayların arkasındaki insanların davranışlarını, olay örgüsünü daha açık bir şekilde açıklar.

Tarihe ilgi duyan ve bu konuda yeni bilgiler edinmek isteyen bireyler geniş kapsamlı bir tarih atlasına ihtiyaç duyabilirler. Adam Hart – Davis’in 2007’de yayınladığı bu kapsamlı tarih atlası, tarih severler için eşi bulunmaz bir koleksiyon parçası.

Orijinal adı History: The Definitive Visual Guide (From The Dawn of Civilization To The Present Day) olan ve dilimize Tarih Atlası olarak geçen kitap Homo Saphiens’lerin Cro-Magnon döneminden başlayıp günümüze kadar gelen olaylar bütününü kültürel, sosyal ve teknolojik açılarda ele almaktadır.

Bu en geniş kapsamlı tarih atlasının içeriğinde;

  • Dünyanın şekline yön veren icatlar, buluşlar, düşünceler,
  • İnsanlığın önemli mimari eserlerine, resimlerine, heykellerine yakından bir bakış,
  • İnsanlığın doğal dünya ile olan ilişkisini inceleme ,
  • Önemli figürlerin görgü tanıklıkları ve biyografileri ,
  • Dünya ülkelerinin kilit olaylarını kronikleştiren kapsamlı bir zaman çizelgeleri sizleri bekliyor olacak. 

davis

Toplamda 612 sayfalık eşi bulunamaz bir kaynak olan bu Tarih Atlası görselliği ön planda tutarak orijinal görseller ile insanoğlunun ve dünyanın hayat hikayesini gözler önüne sermeye çalışmıştır. Boyut Yayıncılık ile bizlerle buluşan bu tarih atlasını, almayı düşünenler için bilgilendirmek gerekirse kişiye özel sertifikası ile sizlere gelmektedir.

Adam Hart-Davis Kimdir?

Tam adı Adam John Hart-Davis olan İngiliz bilim insanı, aynı zamanda bir yazar, tarihçi, fotoğrafçı ve yayıncıdır. 1943 doğumlu olan Davis, İngiltere'de BBC televizyonu için hazırladığı içeriklerle tanınmıştır. 2007 yılında, Royal Photographic Society tarafından fotoğraf ve güzel sanatlar alanlarında seçkin kişilere verilen Onursal Burs ile ödüllendirilmiştir. 

Tarih Atlası dışında diğer bilinen eserleri şunlardır:

Geçmişin Bizim İçin Yaptıkları: Eski Buluşların Kısa Tarihi

Buluşlar: Dünyayı Değiştiren Önemli Buluşların Tarihi

Tarih: Uygarlığın Doğuşundan Günümüze

Mühendisler

Adam John Hart-Davis'in Tarih Atlası ilginizi çektiyse, dünyanın ilk atlası olarak bilinen KLAUDIOS PTOLEMAIOS hakkında da mutlaka bilgi edinmelisiniz.

Fitness (0).jpg
Tips

Instagram'ın En İyi 20 Kadın Fitness Influencer'ı

Sosyal medyadan önce fitness ve sağlıklı yaşam hiç bu kadar popüler olmamıştı. Motivasyon tazelemenin tam zamanı dedirten işte o influencerları sizin…

Devamını Oku
AI-0
Teknoloji

Yapay Zeka Türleri ve Uygulamaları

Kimilerine göre ulusal güvenlik tehdidi, kimilerine göreyse çağın buluşu. Lakin hakikat şu ki o geleceğin gerçeği. ChatGPT'den Bing'e,…

Devamını Oku
patagonia-0
Kültür Seyahat

Patagonya: Macera Dolu Bir Kaçış

Patagonya'nın eşsiz güzellikleri, macera dolu aktiviteleri ve kültürel zenginlikleri ile dolu bir kaçış deneyimi sunuyor. Bu muhteşem bölge,…

Devamını Oku