Kültür Seyahat

16 Şubat 2024

Belçika’nın kuzeybatısında bulunan rüyalar kenti Brugge, masalsı bir tatil arzu edenler için son derece nokta atışı bir yer. Öyle ki kentin hemen her bölgesinde tarih kokan bir parçaya rastlamak mümkün. Bu şehir Arnavut kaldırımlarından kanallarına, yüzyıllar öncesinden günümüze gelmeyi başarmış göz alıcı mimari eserlerinden müzelerine kadar sizlere dolu dolu bir macera sunuyor. İster sevgiliyle romantik bir kaçamak ister arkadaşlarla keyifli bir yolculuk, Brugge’e gitmek için pek çok sebep var. İşte Brugge’de mutlaka görülmesi gereken yerler: 

Brugge-1

Brugge Gezilecek Yerler

Markt Meydanı

Şehrin kalbi olan bu meydan sizleri ilk anda şaşkına çevirecek. Çünkü etrafınızda tarihi binalar, loncalar, eski dükkân ve yapılar belirecek. 12. yüzyıla dayanan Belfort Çan Kulesi ise gözünüze ilk takılacak olan yapılardan bir tanesi. Çan kulesinin zirvesine toplamda 366 basamak çıkarak ulaşmak mümkün. Buradan şehrin kuşbakışı fotoğraflarını çekebilirsiniz. 

Groeninge Müzesi

Jan van Eyck ve Hans Memling gibi birbirinden ünlü sanatçıların eserlerinin sergilendiği müze “Flaman” sanatının en önemli seçkilerini de gözler önüne seriyor. Özellikle müze gezmeyi sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söylemek gerek. Ancak müzeye gitmeye karar vermeden önce açılış ve kapanış saatlerini kontrol etmenizde fayda var.

Kutsal Kan Bazilikası

Tarih öncesine dayanan ve Hz. İsa’nın kanının bir kutsal kâsede emanet olarak saklandığı düşünülen bazilika mutlaka listenizde bulunmalı. Tarihi açıdan son derece önemli olan bu bazilika Hristiyanlık dünyası açısından çok önemli bir yerde. Listenizde muhakkak bulunmalı.

Minnewater

Minnewater

Eğer sevdiğiniz biriyle gidiyorsanız Minnewater’ı sizin listenizin ilk sıralarında yer almalı. Çünkü “Aşk Gölü” olarak da bilinen bu yer şehrin en romantik, göz alıcı noktalarından bir tanesi. Göl kenarında romantik bir yürüyüş yapabilir, kuğuları besleyip anı ölümsüzleştirmek için fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Brugge Stadhuis

Bu belediye binası gotik mimarinin en güzel örneklerinden bir tanesi. Öyle ki yüzyıllar öncesinden günümüze kadar gelebilmiş. Binanın cephesindeki heykeller ise son derece ihtişamlı ve göz alıcı. Tarihi yapıları seviyorsanız şehrin sembollerinden olan bu binayı da mutlaka ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. 

Rozenhoedkaai

Brugge’nin romantik bir kent olduğunu söylemiştik. Her caddesi ayrı bir güzel, ışıltılı canlı ve hareketli. Rozenhoedkaai ise kentin en gözde yürüyüş noktalarından bir tanesi. Dijver kanalının kenarında bulunan bu sokak şehrin en güzel fotoğraflarını çekebileceğiniz manzaralara konu oluyor. Bu nedenle bu sokağı gezerken fotoğraf makinenizi yanınızdan eksik etmemenizi öneriyoruz. 

brugge çarşı

Onze-Lieve-Vrouwekerk

Kentin en önemli kiliselerinden bir tanesi ve Meryem Ana’ya adanmış olan Onze-Lieve-Vrouwekerk ziyarete açık son derece etkileyici tarihi eserlere sahip bir yer. Gotik mimariye sahip olan bu kilise ayrıca şehrin de en büyük kilisesi. Turistlerin son derece yoğun ilgi gösterdiği bu büyük, ihtişamlı tarihi kiliseyi de listenize ekleyebilirsiniz.

Sint-Janshospitaal

Kentin en eski hastanesi olan Sint-Janshospitaal, 12. Yüzyıldan kalma ve son derece etkileyici bir görünüme sahip. Günümüzde müze olarak kullanıldığından halka açık ve rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Şehrin simge yapılarından bir tanesidir.

Gruuthusemuseum

Yine yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran tarihi konak Gruuthusemuseum zamanın zengin ailelerinden birine aitmiş. 15. yüzyıldan günümüze gelmeyi başarmış bu konak şu anda müze olarak açık ve ziyaret edebilirsiniz. 

Brugge’de Başka Neler Yapılır?

Brugge, tarihi mirasları ile çok ünlü bir Avrupa kenti. Burada sadece tarihi yerleri gezmek değil, farklı, eğlenceli vakit geçirmek için de pek çok alternatifiniz var. Bunlardan bazıları şunlar:

Kanal Turuna Katılın

Kanal turu

Tekne turlarına katılarak şehrin en özel bölgelerini sandal sefası ile keşfedebilirsiniz. Günün her saatinde katılabileceğiniz bu turlar kanal vasıtasıyla şehrin çok daha geniş bir kısmını görmenize olanak tanıyor.

Çikolata Dükkânlarına Uğrayın

Brugge, sevimli çikolata dükkânlarıyla da ilgi çeken bir yer. Öyle ki Belçika’nın dünyaca ünlü çikolatalarını bu dükkânlarda bulabilirsiniz. Şehrin hemen her bölgesinde bu dükkânlarla karşılaşmanız mümkün. 

At Arabasıyla Şehir Turu Yapın

Turistlere özel at arabalı turlar da şehirde bulunuyor. Bunlar şehir turu yapmak isteyenler için hem eğlenceli hem de pratik bir yol. Şehrin farklı köşelerinde at arabalarını rahatlıkla görebilirsiniz.

fayton brugge

Hediyelik Eşya Dükkânlarından Hatıra Ürünler Alın

Şehirde çok fazla hediyelik eşya dükkânı göreceksiniz. Burada bölgeye özel el yapımı ürünler, dantel şal, atkı, masa örtüleri, biblolar, minik hatıra eşyalar ve farklı türde giyecekler bulabilirsiniz. Ülkeden ayrılmadan hatıra bir şeyler alacaksanız bu dükkânlara uğramadan gezinizi tamamlamayın. 

Brugge'ye Ne Zaman Gidilir?

Brugge her mevsimin ayrı güzel yaşandığı bir kent. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında daha fazla ziyaretçi alıyor. Noel zamanı ise şehrin tam bir panayır alanına döndüğünü söylemek gerek. Eğer takviminiz uyuyorsa Noel zamanı da gitmenizi öneriyoruz. 

Brugge'de Nerede Kalınır?

Brugge küçük ve her bütçeye uygun konaklama seçeneği sunan bir şehir. Bu nedenle ufak bir araştırmayla hem konforlu hem de maliyet açısından sizi zorlamayacak yerler bulabilirsiniz. Kiralık otel, daire ve pansiyonlar genellikle merkeze yakın olduğundan şehri yürüyerek rahatlıkla gezebilirsiniz. 

Brugge-0
Kültür Seyahat

Brugge: Bir Ortaçağ Masalı

Belçika’nın kuzeybatısında bulunan rüyalar kenti Brugge, masalsı bir tatil arzu edenler için son derece nokta atışı bir yer. Öyle ki kentin her…

Devamını Oku
Brugge-0
Kültür Seyahat

Brugge: Bir Ortaçağ Masalı

Belçika’nın kuzeybatısında bulunan rüyalar kenti Brugge, masalsı bir tatil arzu edenler için son derece nokta atışı bir yer. Öyle ki kentin her…

Devamını Oku
Lindt-00
Yeme İçme

Dünyanın En Özel 5 Çikolatası

Çikolatanın da kendine ait bir günü olduğunu biliyor muydunuz? 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü, dünyanın her yerindeki çikolataseverlerce coşkuyla…

Devamını Oku