Kültür Seyahat

14 Şubat 2024

Zarif ve etkileyici mimarisi ve zengin tarihiyle Prag her zaman şaşırtmaya devam eden büyülü bir şehir. "Altın Şehir" veya "Yüz Kulenin Şehri" olarak bilinen bu yer yazarların, sanatçıların ve bestecilerin doğduğu yerdir ve günümüzde kültürel etkinlikleri gövdesinde barındırır. Orta Çağ'dan kalma sokakları ve zengin tarihiyle Prag günümüzün kültürel olaylarının tadını çıkarırken aynı zamanda geçmişe dalabileceğiniz eşsiz bir şehir. Tarih tutkunu ve sanat aşığıysanız veya sadece benzersiz bir seyahat deneyimi yaşamak isteyenlerdenseniz Prag sizi mutlaka büyüleyecek bir Avrupa şehridir.

Prag-1

Prag’a Ne Zaman Gidilmeli?

Prag'da dört mevsimin de yaşandığını, en sıcak dönemin haziran ayından ağustos ayına kadar olduğunu ve sıcaklığın genellikle 27 derece civarında olduğunu biliyor muydunuz? Sonbahar mevsimi temiz hava getirirken, kış mevsimi mart ayına kadar sürer ve kar yağmasından dolayı sert geçebilir. En yağışlı mevsim mayıs ayından eylül ayına kadardır, bu nedenle ziyaretiniz için havanın ılıman olduğu nisan veya mayıs ayını seçmek en iyisidir. Eğer bir macera meraklısıysanız kışın Prag şehrin karlarla kaplandığı ve havanın oldukça keskin olduğu zamanları tercih edebilirsiniz. 

Prag'da Fiyatlar Ne Kadar?

Avrupa'da bir şehir olmasına rağmen Prag'da fiyatlar kıtadaki diğer birçok şehirden aslında daha düşük bu da onu erişilebilir ve uygun fiyatlı bir seyahat yeri haline getiriyor. Resmi para birimi Çek Kronu'dur ve şehir merkezinde otomatik gişe ve banka bulma konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacaksınızdır. Ancak, paradan tasarruf etmek için kredi kartıyla ödeme yapmak daha iyidir ve parayı bozdurmanız gerekiyorsa bunu havaalanı veya otel yerine uzman bir ofiste yapmak en iyisidir. Prag önceki yıllara göre belki de daha az ekonomik olsa da hâlâ erişilebilirliğini korumakta. Bu yüzden Avrupa seyahatinizin daha ekonomik olmasını istiyorsanız, tatilinize Prag ile başlamak akıllıca olabilir.

Prag-3

Prag'da Ne Yenmeli?

Prag'ın büyülü ve tarihi mekânlarını keşfederken elbette ki acıkacaksınız. Ama korkmayın bu şehirde lezzetli birçok şey var. Şehrin mutfak mirasına sokak satıcılarından şık restoranlara kadar her yerde rastlamak mümkün. Geleneksel Çek mutfağı, iştahınızı tatmin edecek doyurucu güveçler, köfteler ve unlu mamuller ile içtenliği ve sıcaklığıyla bilinir. Klasik bir Çek yemeği havasındaysanız gulaş mutlaka denemelisiniz. Tatlı olarak, şehrin dört bir yanına dağılmış tatlı ihtiyacınızı karşılayacak çeşitli tatlı ve tuzlu soslar sunan krep tezgahlarını unutmayın. Damak tadınız ne isterse onu, geleneksel barlardan modern restoranlara kadar Prag'ın hareketli yemek ortamında bulabileceksiniz.

Prag'da Nereler Görülmeli?

Old Town yani Eski Kent'teki başlıca ilgi çekici yerler arasında, tarihi figürlerin heykelcikleriyle hayat bulan belediye binasındaki muhteşem Astronomik Saat ve şehrin iki kesimini birbirine bağlayan nefes kesen Charles Köprüsü yer alır. Gotik Tyn Kilisesi, Prag Kalesi ve St. Vitus Katedrali gibi çarpıcı dini yapılardan, Eski Kraliyet Sarayı'na ve Ulusal Tiyatro gibi diğer kültürel mücevherler de uğramanız gereken ikonik yapılardır. Edebiyat tutkunlarının mutlaka görmesi gereken Franz Kafka Müzesi'ni, müzik tutkunlarının vazgeçilmezi Mozart Müzesi'ni de ziyaret etmeyi unutmayın.

Prag-2

Tarih ve kültürle dolu bir şehir olan Prag nefes kesici mimarisi ve zengin tarihinden çok daha fazlasını sunabilir. Prag, turistik noktaların ötesinde benzersiz ve unutulmaz bir deneyim sunan etkinlikler, yıldönümleri ve eğlencelerle doludur. Alışveriş çılgınlığı arayanlar için Narodni Trida keşfedilmesi gereken bir cadde. Lüks markalardan benzersiz el sanatları ürünlerine kadar her şey bu caddede mevcut. New Town yani Yeni Kent aynı zamanda çeşitli ürünler satın alabileceğiniz mağazaların bulunduğu bir diğer bölge. Şehrin göbeğinde kurulan zanaat ve gelenekle ilgili eşyalarla dolu geleneksel pazarları da es geçmeyelim.

Ekstra bir heyecan için Prag Bahar Film Festivali, Prag Caz Festivali veya Ulusal Tiyatro Festivali gibi Prag'ın birçok etkinliğinden birine katılabilirsiniz. Eğer doğru zamanları denk getirebilirseniz tabii.  Bu etkinlikler şehrin sanatsal yönünü sergilemekte. Yıl içinde yapılan birçok tiyatro, müzik ve film festivalleri Prag’ın kültürün ve eğlencenin benzersiz bir deneyim yaratmak için bir araya geldiği bir şehir olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Prag-4

Prag'ın kalabalık caddelerinin koşuşturmasından kaçmak istiyorsanız veya şehri keşfetmekten de biraz yorulduysanız hem dinlenme hem de yalnız kalabilmek için şehirde birçok park var. Zizkov bölgesinin sınırında yer alan Riegrovy Sady dinlenmek ve gevşemek için mükemmel bir mekan sunuyor. Bir diğer yer ise yürüyerek veya fünikülerle ulaşılabilen ve şehir silüetinin nefes kesen manzarasına sahip Petrin Tepesi’dir. Valdštejnská yaz aylarında çeşitli kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği ve aynı adı taşıyan barok sarayın eteğinde yer alan güzel bir bahçedir. Eğer bir tempo değişikliği arıyorsanız bu yeşil alanlar huzur ve doğanın güzelliğini tadabilmeniz için harika yerler.

Prag-0
Kültür Seyahat

Prag Gezi Rehberi

"Altın Şehir" ve "Yüz Kulenin Şehri" olarak bilinen Prag, zarif, etkileyici mimarisi ve zengin tarihiyle her zaman şaşırtmayı…

Devamını Oku
Erasmus Ekonomik Ülkeler (0)
Kültür Seyahat

Erasmus Yapmak İçin En Ucuz 10 Ülke

Erasmus programı, dünyadaki kültürel zenginlikleri deneyimlemek ve dil öğrenmek için en iyi yöntemlerden biri. Peki Erasmus'u düşük maliyetlerle…

Devamını Oku
Prag-0
Kültür Seyahat

Prag Gezi Rehberi

"Altın Şehir" ve "Yüz Kulenin Şehri" olarak bilinen Prag, zarif, etkileyici mimarisi ve zengin tarihiyle her zaman şaşırtmayı…

Devamını Oku