Kültür Seyahat

11 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022

Sevgililer Günü geldi çattı. Bu yüzden birçok çift o gün ne yapacaklarını ve nereye gideceklerini düşünüyor. Baş başa vakit geçirebilecekleri alternatif yerler bulmaya çalışıyor. Tabii ki Türkiye’nin güzellikleri bir güne sığdırılabilecek kadar az değil. Ama biz yine de aralarından birkaçını sizler için derledik. Hadi gelin bu yerlere bir bakış atalım. 

Toptepe Seyir Terası, Düzce 

Burası 360° panoramik görüntüsü olan bir seyir merkezi. Güzeldere Şelalesi ve Aydınpınar Şelalesi’nin tam ortasında bulunuyor. Harika bir doğa manzarasına sahip. İçerisinde 25 oda, kafeterya, restoran, seyir terası var. Sevgilinizle burada isterseniz konaklayabilirsiniz. Özellikle balkonlu odalarında kalmayı tercih ederseniz sabah uyandığınızda tertemiz bir havayla ve manzarayla güne başlayabilirsiniz. Kahvaltınızı şelalelerin akışını izleyerek yapıp daha sonra onları yakından görmeye inebilirsiniz. Hatta şelalenin yakınında çok güzel bir piknik ve yürüyüş alanı var. Burada sevgilinizle sohbet ederek yürüyebilirsiniz. Hemen yakındaki bungalov evleri görmeye de gidebilirsiniz.

Konaklama yerlerinizin arasına bunu da eklemek için güzel bir fırsat olabilir. Ayrıca Toptepe Seyir Terası’nın yakınlarında rafting yapabilir ve etraftaki mağaraları gezebilirsiniz. Yani buraya geldiğinizde sadece terasla sınırlı kalmayarak birçok güzel yere ulaşabileceksiniz. Kısacası sevgilinizle baş başa hem romantik anlar geçirebileceğiniz hem de yeni yerler keşfedebileceğiniz bir gün geçirmek istiyorsanız burayı ziyaret etmeyi unutmayın.

Görsel kaldırıldı.

Avşa Adası, Balıkesir

Sevgilinizle denizin ve doğanın tam ortasında olmak istiyorsanız Avşa Adası bunun için harika bir yer. Genelde bir tatil beldesi olarak daha çok yazın tercih edilse de biz size burayı kışın da görmenizi tavsiye ederiz. Çünkü kışın adada turistler ve tatilciler olmadığı için sadece ada halkı kalıyor.  Daha sakin ve huzurlu bir merkez hâline geliyor. Adanın etrafındaki tarlalar, plajlar, köy yerleri sadece ama sadece size kalıyor. Şubat ayında kafanızı dinlemek adına buraya gelebilirsiniz. Ayrıca burada kalmak isterseniz de yine bungalov evler ve çeşitli oteller var.

Peki Avşa Adası’nda ne yiyip ne içeceksiniz? Ne kadar bilinmese de burada şarap fabrikaları vardır. Çünkü adanın arka tarafında üzüm bağları çoktur. Fabrikalara gidip tüm bunlara tanıklık edebilirsiniz. Gelelim yiyecek çeşitlerine. Tabii ki her adanın kaderinde balıkçılık vardır. Bu adanın da balık çeşitleri ve deniz ürünleri oldukça lezzetlidir. Sevgilinizle ister bir mekânda isterseniz de konakladığınız yerde bu lezzetleri tadabilirsiniz. Kısacası gezmek bahane, ada şahane. Avşa bütün çiftlere muhteşem anlar yaşatacak kadar özel bir yer. Siz de rotanızı bu yöne çevirebilirsiniz. 

Görsel kaldırıldı.

Akçakese Plajı, Şile 

Karadeniz’in hırçın sularının karşısında dingin bir gün geçirmek için burası muhteşem bir yer. Sevgililer Günü’nde kamp yapmak isterseniz size bu plajı tavsiye ediyoruz. Kış kampları daha zor olsa da keyfi bir başkadır. Özellikle sevgilinizle olacağınız için özel kamp işletmelerini değil de böyle sakin ve gözlerden uzak yerleri tercih etmeyi isteyebilirsiniz. İşte tam da bu yüzden burayı görmelisiniz. Uzun ve heybetli kayalıklar arasında doğayla iç içe olacaksınız. Küçük yengeçler, midyeler, deniz kabukları size gün içinde eşlik edecekler. Kamp ateşinizi yaktıktan sonra özellikle gece soğuk olsa bile sevgilinizle yan yana olmak içinizi sımsıcak edecek. İstanbul’a yakınlığı sebebiyle de buraya ulaşmakta çok zorlanmayacaksınız. Sırtınıza çantanızı takıp rahatlıkla gidebileceğiniz bir yer. Dilerseniz sadece plajı görmekle kalmayıp Akçakese Köyü’nü de turlayabilirsiniz. İstanbul’un metropol hissinden uzaklaşmış ve oranın köylüsüyle tanışmış olacaksınız. O hâlde sevgilinizle kaçamak yapmak istiyorsanız hadi Akçakese’ye… 

Görsel kaldırıldı.

Pierre Loti Tepesi, İstanbul 

Sevgilinizi kolunuza takıp Pierre Loti Tepesi’ne çıkarak Haliç’i seyretmeye ne dersiniz? İstanbul’un birçok farklı manzaralı yeri vardır. Tabii ki hepsi çok güzel ama burası bir başka. Sevgilinizle göz göze bakıp çay içmek ve sohbet etmek için çok ideal bir yer. Buraya hem teleferikle hem de hemen aşağıda bulunan mezarlığın yolundan yürüyerek çıkabilirsiniz. Fakat biz size teleferikle çıkmanızı tavsiye ederiz çünkü manzaraya doya doya bakmak için harika bir fırsat olacaktır. Kafede bir şeyler yiyip içtikten sonra dilerseniz el ele tutuşup tepenin arkasındaki daracık sokaklarda yürüyebilirsiniz. Karşınıza çocukluğunuzdan hatırlayacağınız macun şekercileri çıkabilir, hazırlıklı olun. Şansınız yaver giderse sevgilinizle nostaljik bir an yaşayabilirsiniz. Ayrıca burada harika bir çarşı var. Küçük hediyelik eşyalar satan dükkânları, tarihi aktarları gezip alışveriş yapabilirsiniz. Sevgilinizle günübirlik vakit geçirebileceğiniz bir yer arıyorsanız buraya doğru yol alabilirsiniz. 

Görsel kaldırıldı.

Akyaka, Muğla 

Buradaki kocaman dağlar, masmavi deniz ve Azmak Nehri sizi etkisi altına alacak. Emin olun sevgilinizle burada vakit geçirmekten çok keyif alacaksınız. Akyaka;  hem gece hem gündüz, hem yazın hem kışın kuşkusuz Muğla’nın cennet köşelerinden bir tanesi. Burada çıkabileceğiniz bir seyir alanı, yürüyebileceğiniz bir parkur, konaklayabileceğiniz küçük bungalov evler, kamp yapabileceğiniz özel bir bölge var. Bunlar çeşitli aktiviteler yapabilmeniz için güzel imkânlar. Ayrıca Azmak Nehri’nde tekne turuna çıkıp adeta bir akvaryumun üstündeymiş gibi hissedebilirsiniz. Nehrin sonundaki restoranlarda sevgilinizle balık yiyebilirsiniz. Keyifli bir Sevgililer Günü geçirmeniz adına buraya gelip bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın. 

Sevgililer Günü gibi daha nice günleriniz olması dileğiyle, tüm çiftlere mutluluklar… 

Not: Sevgililer Günü için hazırladığımız romantik aktivite önerilerimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Çocuğunuzla Gidebileceğiniz Tema Parklar (Avrupa Yakası)
Kültür Seyahat

Çocuğunuzla Gidebileceğiniz Tema Parklar (Avrupa Yakası)

Hafta sonu ailenizle güzel vakit geçirmek istiyorsanız tema parklar tam size göre. Peki İstanbul'un Avrupa yakasında hangi tema parklar var…

Devamını Oku
Çekim Yasası: Düşüncelerinizi Değiştirin, Hayatınız Değişsin
İyi Yaşam

Çekim Yasası: Düşüncelerinizi Değiştirin, Hayatınız Değişsin

Eğer ağzınızdan çıkan, hatta içinizden geçirdiğiniz her bir cümlenin hayatınız üzerinde ne kadar şiddetli etkisi olduğunu bilseydiniz; söylemleriniz…

Devamını Oku
5 Kitap Bir Yolculuk
İyi Yaşam

Seyahat Etmeyi Özleyenlere: Beş Kitap Bir Yolculuk

Her yolculuğun özel olduğu söylenir. Kimi zaman bulunduğumuz yerden uzaklaşmak için yolculuğa çıkarız kimi zaman da kendimizi bulmak için.…

Devamını Oku