Kültür Seyahat

20 Şubat 2023
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2023

İstanbul tarihiyle, kültürüyle ve güzellikleriyle baş döndürücü bir şehir. Manzarasının da bir o kadar nefes kesici olduğu şehri izleyebileceğiniz pek çok köprü, cami, park, bahçe ve kafe mevcut.

1. Süleymaniye Camii

Yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı Süleymaniye Camii, eski şehrin Haliç'in yukarısındaki üçüncü tepesinde görkemli bir şekilde yükselir ve muhteşem bir İstanbul ve Boğaz manzarası sunar. Süleymaniye Camii'ni ziyaret etmek özellikle ikindi güneşinde ve günbatımında değerlidir.

Seyir Tepesi-Süleymaniye

2. Galata Köprüsü

Gece İstanbul'un güzel panoramik fotoğraflarını çekmek istiyorsanız ve bir panorama barda çok para harcamak istemiyorsanız, Galata Köprüsü'nde keyifli bir yürüyüş yapmalısınız. Burası o kadar yüksek değil ama şehrin merkezi ve neredeyse tüm büyük camiler buradan açıkça görülebiliyor.

3. Adalara Feribot

Marmara Denizi'ndeki Adalar'a her gün İstanbul Boğazı'ndan kalkan vapurlar, İstanbul'un güzel şehir panoramasını tüm görkemiyle hayranlıkla izlemek için her zaman yükseğe çıkmanıza gerek olmadığını kanıtlıyor. Su üzerindeki gezinizde Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı gibi değerli eserleri görme şansını bulabiliyorsunuz.

4. Galata Kulesi

Şehrin ve Orta Çağ'dan kalma Ceneviz mahallesinin yukarısında yer alan ve bir zamanlar Bizans savunma sisteminin bir parçası olan Galata Kulesi, bugün ağırlıklı olarak İstanbul'u 360 derece görmek isteyen çok sayıda turisti cezbetmektedir. Özellikle konumu, Galata Kulesi'ni İstanbul'un en güzel seyir noktalarından biri yapmaktadır.

5. Dragos Tepesi

İstanbul’da bir diğer seyir noktası olan Dragos Tepesi’nde özellikle Prens Adaları’nın ve Marmara Denizi’nin manzarasını yakalamak mümkün. Kartal’da bulunan ve “İstanbul’un Balkonu” olarak anılan yeri ziyaret etmek isteyenler için tesisler de bulunmakta.

6. Büyük Valide Han

Büyük Valide Han'ın çatıları Kapalıçarşı'nın yanında yer almaktadır. Büyük Valide Han bugün restorasyonlar yapılarak zanaatkârlar için küçük atölyeler veya depo alanları haline getirilmiştir. Çatıları şehrin en güzel manzaralarından birini sunmaktadır.

Seyir Tepesi-Valide Han

7. Pierre Loti Tepesi

Eyüp semtindeki bu tepede gidebileceğiniz bir kafenin terası size nefes kesici bir Haliç manzarası sunacaktır. Özellikle Pierre Loti Kafesi gidilmeye değer bir yer. Kafe, Eyüp'ün tepelerinde dinlenmeyi seven, İstanbul'a tutkun Fransız yazar Pierre Loti'nin adını taşıyor. Kafeye teleferikle ulaşmak mümkün.

8. Çamlıca Tepesi

Kafanızı dinlemek istiyorsanız, şehrin Anadolu yakasındaki Büyük Çamlıca Tepesi'ne bayılacaksınız. Burası deniz seviyesinden 268 metre yükseklikte bulunan İstanbul'un en yüksek tepesidir. Güzel havalarda, panoramik manzaraya hayranlıkla bakmak için oraya gidin ve bahçelerin, kafelerin ve çay salonlarının keyfini çıkarın.

9. Boğaz Gezisi

Boğaz'da bir tekne gezisi, şehre yeni bakış açıları keşfetme fırsatıdır. Dolmabahçe ve Beylerbeyi sarayları ve hatta Kız Kulesi gibi pek çok anıtın muhteşem panoramasına hayran kalma fırsatı yakalayabilirsiniz. İstanbul Boğazı boyunca uzanan Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma büyük ahşap yalılar olan yüzlerce İstanbul yalısına göz atabilirsiniz.

10. Büyükada'nın Tepeleri

İstanbul açıklarındaki Prens Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada'nın tepeleri, takımadaların ve şehrin inanılmaz bir manzarasını sunuyor. Tepenin zirvesinde St. George Rum Ortodoks Manastırı'nı bulacaksınız ve hemen yanında yer alan restoran/kafenin terasından nefes kesen bir panoramanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Seyir Tepesi-Büyükada

11. Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı'nın pek çok manzarası, İstanbul'un eski limanı Haliç'e bakan Saray'ın ucundaki konumuna çok şey borçludur. 1465- 1478 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Bu tarihi sarayı keşfetmeniz bir günden fazla sürebilir ama Topkapı Sarayı Müzesi içinde bulunan Topkapı Sarayı Konyalı Lokantası’nın terasında Boğaz'ın manzarasını izlemeden dönmeyin.

12. Gülhane Parkı

İstanbul'un en büyük parkı olan Gülhane Parkı'nda deniz kenarında balık tutan balıkçılarla dolu başka bir küçük park da var ve buradan tüm Asya kısmının ve modern Avrupa kısmının, Boğaziçi Boğazı'nın ve arka planda Boğaz Köprüsü'nün inanılmaz manzaralarını seyredebilirsiniz.

13. 360 İstanbul

Adından da anlaşılacağı gibi, bu ultra modern terastan İstanbul'un 360 derecelik manzarasını seyredebilirsiniz. Tarihi bir binanın tepesinde yer alıyor ve fiyatları o kadar ucuz olmasa da canlı müzik eşliğinde bir şeyler içmek ve böyle bir manzaraya şahit olmak İstanbul'a gelenlerin olmazsa olmazı.

14. Ortaköy Sahili

İstanbul’un en bilindik manzaralarından biri şüphesiz Ortaköy Sahili. Ortaköy Cami olarak da bilinen ve asıl adı Büyük Mecidiye Cami olan bina Ortaköy manzarasına güzellik katıyor. Sahil boyunca yürüyüş yapabilir veya manzarayı durup izlemek isterseniz banklarda ya da çimenlerde oturabilirsiniz.

Seyir Tepesi-Ortaköy

15. Kız Kulesi

İstanbul’un manzarasına oldukça büyük bir katkısı olan Kız Kulesi aynı zamanda oradan seyir yapılması için de oldukça elverişli. İsterseniz saat başı kalkan seferlere buraya gelebilir hatta özel günler için restoranını kullanabilir veya Salacak Sahili’nde kalarak uzaktan keyfini çıkarabilirsiniz.

16. Vogue Restaurant & Bar

BJK Plaza’nın çatı katında bulunan bu restoran/bar size Boğaz’ın ve köprülerin manzarasını sunuyor. Özellikle akşam yemekleri için sıklıkla tercih edilen mekân, hem karnınızı doyuracağınız hem de İstanbul’un uçsuz bucaksız manzarasıyla keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir yer.

17. Çengelköy Sahili

İstanbul’u biraz da nostaljik şekilde yaşayalım derseniz Çengelköy Sahili’ne uğramadan gitmeyin. Çengelköy Sahili’nde İstanbul’un güzel manzarasını izlemek için gidebileceğiniz en önemli yer Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi.

Seyir Tepesi-Çengelköy

18. Aydos Tepesi

Aydos Tepesi deniz seviyesinden 537 metrelik bir zirveye sahip. Bu da onu İstanbul’un en yüksek noktası yapıyor. Hal böyle olunca İstanbul’un tüm o nefes kesici manzarasını görmemek mümkün değil.

19. Beykoz Korusu

Beykoz Korusu veya Beykoz Korusu Sosyal Tesisi özellikle ailelerin sıklıkla tercih ettiği bir yer. Ormanların içinde yürüyebileceğiniz, tesislerde kahvaltı yapabileceğiniz ve şehirden uzakta bol bol temiz hava alabileceğiniz Beykoz Korusu’ndan şehre doğru baktığınızda Boğaz manzarası sizi karşılıyor.

Beykoz Korusu: Ulaşım ve Sosyal Tesisleri

20. Ulus Parkı

İstanbul’u ve en önemlisi Boğaz manzarasını seyredebileceğiniz Ulus Parkı konumu itibariyle İstanbul’un en güzel parkları arasında yer alıyor. Buraya geldiğinizde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü ve Anadolu Yakasını bir arada görme fırsatı yakalıyorsunuz.

0
Kültür Seyahat

İstanbul'un Osmanlı Dönemi'nden Kalma Yapıları

Üç büyük imparatorluğa ev sahipliği yapan, köklü tarihi ve güzellikleriyle insanı büyüleyen İstanbul, şüphesiz dünyanın eşsiz kentlerinden bir tanesi…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

İstanbul’un Sokak Lezzetleri

Her şehrin kendine özgü ayrı lezzetleri vardır fakat bu lezzetler bir de sokak lezzeti olursa daha da keyifli ve pratik tatlarla karşılaşmak…

Devamını Oku
polonezkoy0
Kültür Seyahat

Hafta Sonu Kaçamağı: Polonezköy

İstanbul’un arka bahçesi olarak da adlandırılan, doğanın benzersiz yeşilini korumayı başardığı bir yer Polonezköy. Çam ağaçlarıyla çevrili yolundan…

Devamını Oku