Kültür Seyahat

8 Aralık 2021
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2022

Tüm şehrin dev bir panayır alanına döndüğü, caddelerin, sokakların ve dükkân vitrinlerinin ışıklarla süslendiği, yeni yıl coşkusunun dalga dalga yayılmaya başladığı o heyecanlı günler gelip çattı. Peki sizin hazırlıklarınız tamam mı?

Bütün dünyada yeni yıl öncesi yapılacak en keyifli şeylerden biri Noel pazarını ziyaret etmektir. Avrupa’nın birçok şehrinde “Advent” ismiyle de bilinen bu marketler, Pazar günü açılır ve Noel arifesine kadar devam eder. Bir alışveriş pazarından çok farklı olarak da katılımcıları bol eğlenceli, aktiviteli, yeni yıl ruhunu bol ışıltılı bir atmosfer bekler. Çocuklar atlıkarıncalarda eğlenirlerken, büyükler de lezzetli atıştırmalıkların tadına bakar ve renk renk süslenmiş tezgâhlarda birbirlerine yeni yıl hediyesi seçme telaşına düşerler.

Geçen sene belki kaçırmış veya duymamış olanlara güzel haberi vermeye geldi şimdi sıra. Avrupalıların vazgeçilmez geleneklerinden biri olan Christmas Market, orijinal konseptiyle son iki yıldır İzmir ve İstanbul’da da gerçekleşiyor. 

İşte dünya lezzetlerinin geleneksel tatlarla buluştuğu, tarçın ve zencefil kokuları eşliğinde yeni yıl ruhunu dolu dolu yaşayabileceğiniz Christmas Market İzmir ve İstanbul etkinlikleri:

Christmas Market İzmir (İzmir Arena)

8 Aralık’ta İzmir Arena’da başlayan Christmas Market etkinlikleri, 12 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. Kurulan bu pazarda yeni yıl alışverişinizi yaparken süslü ağaç evler ve atlıkarıncalarda eğlencenizi ikiye katlayabilir; Kendin Yap (DIY) atölyelerine katılabilir ve kurulan buz pistinde hünerlerinizi sergileyebilirsiniz. 

Sertab Erener, Yalın, Edis, Can Bonomo, Ayhan Sicimoğlu, İlhan Erşahin gibi isimlerin sahne alacağı etkinliğe katılmak için biletinizi Passo’dan alabilir, sizi bekleyen sürprizlerle Christmas coşkusunu sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Alışveriş ve eğlencenin bir araya toplandığı bu etkinliğin saatlerini kaçırmayın. Hafta içi 16:00-23:00 saatleri arasında katılım gösterebilirsiniz. Eğer hafta sonu katılacaksanız şunu belirtelim; etkinlik iki seansa bölünmüş. Birinci seans 12.00 / 17:00 saatleri arasında, ikinci seans ise 18:00 / 23:00 saatleri arasında yapılacak. 

Christmas Market İstanbul (Galataport İstanbul)

17 Aralık’ta prömiyeri Galataport İstanbul’da gerçekleşecek olan Christmas Market İstanbul, 26 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. Paket Postanesi Rıhtımı’nda kurulacak dev çadır İstanbullulara yeni yıl ruhunu Boğaz’da yaşatmaya hazırlanıyor.

Tıpkı İzmir’de olduğu gibi yine çocukların çok hoşuna gidecek olan rengârenk atlıkarınca ve buz pateni pisti Galataport’taki Christmas Market’te de yerini alacak. Çeşit çeşit yiyecekleri bulabileceğiniz yeme-içme alanları, Instagram’ınızı şenlendirecek bol ışıltılı fotoğraf çekim yerleri ve marifetlerinizi ortaya koyup aynı zamanda çok eğleneceğiniz atölyeler bu pazarda sizleri bekliyor.

Üstelik yeni yıl coşkusunu yaşarken yalnız değilsiniz. Yalın, Sertab Erener, Edis, Can Bonomo, Cem Adrian, Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Büyük Ev Ablukada gibi müziğin çok sevilen dev isimleri de Galataport’taki sahnede yerlerini almış olacak. Hem ailelere hem de gençlere hitap eden bu etkinlik yeni yıla girmeye hazırlanırken hepimizi oldukça rahatlatacak. İstanbul bu türdeki etkinliklerin ilk adresi olduğu için buraya gelen tursitler için de iyi bir fırsat olacaktır. Eğer katılmak isterseniz biletlerinizi Passo’nun resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Etkinliğe katılmadan önce İstanbul trafiğini de göz önünde bulundurarak evden vaktinde çıkmanızda fayda var. Aksi halde güzel geçmesini planladığınız gününüz biraz karışabilir. 17 Aralık’ta gerçekleşecek olan prömiyere 19:00 – 23:00 saatleri arasında katılabilirsiniz. Etkinlik detayları: 

Hafta içi
16:00 / 23:00

Hafta sonu
1. Seans: 12.00 / 17:00
2. Seans: 18:00 / 23:00

Eğlenmeyi ve alışveriş yapmayı seviyorsanız, bu iki etkinlikten birine mutlaka ama mutlaka katılmanızı öneririz. Şimdiden iyi eğlenceler… 

1

Bir Uçuşta Yanınıza Mutlaka Almanız Gerekenler
Tips

Bir Uçuşta Yanınıza Mutlaka Almanız Gerekenler

Eğer el bagajınızda tam bir “Uçuş Kiti” hazırlamadıysanız, uçuşunuz yorucu ve zor geçebilir. Biz de iyi bir uçuş geçirmeniz için yanınıza almanız…

Devamını Oku
Galata-0
Kültür Seyahat

İstanbul Kanatlarımın Altında: Galata Kulesi'nin Hikayesi

Devasa büyüklüğü ve güzel mimarisi ile en güzel fotoğrafların manzarası. Tabi ki, Galata Kulesi’ni yalnızca görüntüsü ile sınırlamak mümkün değil.

Devamını Oku
Antikacılar-0
Kültür Seyahat

Define Avı Başlasın: İstanbul'un Antikacıları

Antikalara ve vintage ürünlere ilginiz varsa, İstanbul bu konuda tam bir cennet sayılır. İstanbul'un antikacıları ile özdeşleşmiş birbirinden…

Devamını Oku