İpucu

28 Eylül 2020
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022

Eğer el bagajınızda her şeyi ile tam bir “Uçuş Kiti” hazırlamadıysanız, uçuşunuz yorucu ve zor geçebilir. Sizleri düşündük ve iyi bir uçuş geçirmeniz için yanınıza mutlaka almanız gereken eşyaların uzun bir listesini yaptık.

1- Boyun Yastığı

Bizim için iyi bir uçuş, eğer uzun saatler sürecekse, rahatlatıcı saatler geçirebileceğiniz iyi bir uykudan geçer. Ne yazık ki uçaklarda kafamızı koyacak ya da yaslayacak konforlu bir alan bulunmamaktadır. Uçaklarda verilen yastığı kullandığımızda da asla sabit durmaz ve uyurken hep kafamızın altından kayar. Yastıksız bir şekilde uyuduğumuzda ise boyun ağrıları ile uyanmamız çok olasıdır. Bu yüzden sizlere ihtiyacınıza uygun bir boyun yastığı almanızı mutlaka öneririz. Boyun yastığı seçerken dikkatli olmakta fayda var çünkü bazıları çok yumuşak bazıları çok fazla sert olabilir bundan dolayı, tercihlerinize en uygun olanı deneyerek bulmaya çalışın.

USB Charger

2- USB Şarj Kablosu

Bu günlerde hemen hemen her uçağın koltuk kısmında USB girişleri bulunuyor. Bu yüzden el bagajınıza mutlaka şarj kablonuzu atmayı unutmayın böylece, telefonunuzdan uçuş boyunca indirdiğiniz dizileri ya da filmleri şarj sıkıntısı olmadan izleyebilirsiniz.

3- Kitap/Kindle

Herkes uçuşta bir şeyler izlemekten hoşlanmıyor olabilir. Bu sebepten dolayı uçuşta rahatlamayı tercih edenler için yanlarına bir kitap ya da Kindle almalarını tavsiye ederiz. Size en iyi teklifimiz ise sizi zamanda kaybedecek sürükleyicilikte ya da uçuşta bir solukta bitecek, uzun zamandır okumak istediğiniz bir kitap seçmenizden olacaktır. 

Kısa Bir Uçuşta Okunabilecek 5 Kitap

kulaklık

4- Kulaklık

Kulaklık çoğu insan için her yere taşınan temel bir eşyadır. Havayolu şirketlerinin bizlere temin etmesine rağmen yine de kendi kulaklığınızı kullanmanızı öneririz. Özellikle ses geçirmeyen bir kulaklığınız varsa uçuş boyunca bebek ağlamalarını ve insanların konuşmaları olmadan rahat bir yolculuk geçirebilirsiniz. 

5- Kalem

Genel olarak, yanınızda bir kalem taşımak günlük hayatınız için vazgeçilmez bir özellik olmalıdır fakat uçuştayken kesinlikle yanınıza bir tane kalem getirmelisiniz. Uçuş sırasında, uçuş görevlileri her bir yolcuya ülkeye giriş kartı dağıtır. Bu kart sizlerle ve valizinizle alakalı çeşitli sorular içerir. Ülkeye giriş sırasında kontrollerde, bir operatör bu kartları toplayarak sizlere karta bağlı olarak çeşitli sorular sorabilir. Uçakta birilerinden kalem aramamak için, kendinizin bir tane getirmesinde yarar var. 

6- Fotoğraf Makinası veya Kamera

Eğer valizinizde bir fotoğraf makinesi taşıyorsanız mutlaka fotoğrafçılığa meraklısınız ve uçakta da çoktan cam kenarındaki yerinizi aldınız bile. Uçak camından görünen pamuksu gökyüzü ve üzerinden geçtiğiniz şehirlerin o etkileyici manzaraları, herkesin mutlaka ölümsüzleştirmek isteyeceği anlar. Bu yüzden uçağa binmeden önce fotoğraf makinenizin yanınızda olduğundan emin olun.

7- Diş Fırçası ve Diş Macunu

Bu tavsiyemiz elbette İzmir-İstanbul arası uçan yolcular için değil. Eğer uzun saatler boyunca uçakta olacaksanız mutlaka bir şeyler atıştırmaya ihtiyacınız olacak. Sonrasında uçak inişe geçmeden dişlerinizi fırçalamak isteyebileceğinizi düşünerek mutlaka tedarikli olmanızı öneririz. Ancak sıvı kısıtlamasının burada da geçerli olduğunu unutmayın ve diş macununuzun boyutlarını ona göre seçin.

cookies.jpg

8- Atıştırmalık

Uçaktaki yemekleri sevmiyorsunuz veya ekonomik bir yolculuk yapmak istediğiniz için uzak duruyorsunuz. E aç aç da uzun yolculuklar geçmeyeceğine göre el çantanızda mutlaka atıştırmalık bir şeyler bulundurun. Bunlar sıvı ya da akışkan olmamalı veya cips gibi sesiyle başkalarını da rahatsız etmemeli. Sevdiğiniz bir bisküvi, tuzlu bir kraker veya kurabiye, yolculukta acıkan karnınızı bastırmak için güzel alternatifler olabilir. Bizden söylemesi.

Önemli Not: Uçuş kitinizi hazırlarken, havayollarının el bagajı kısıtlamalarına takılmamak için kuralları bilmenizde fayda var. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi almak için "El Bagajı Kısıtlamaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler" yazımıza göz atmanızı öneririz.

0
Kültür Seyahat

İstanbul’un En Fotojenik Noktaları

Fotoğraf çekmek önceleri çok daha kısıtlı bir kesimin hobisiyken, akıllı telefonların yaygınlaşması ve herkesin cebine girmesiyle birlikte çoğu…

Devamını Oku
Paylaşımlı Ofisler-0
İyi Yaşam

İstanbul'daki 5 Paylaşımlı Ofis

Freelance ya da uzaktan çalışanların yeni gözdesi paylaşımlı ofislerin gerçekten de bir sürü avantajı var. Özellikle İstanbul'daki paylaşımlı…

Devamını Oku
Karaköy-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un Yeni Yüzü: Karaköy

İstanbul'un bütün yüzleri birbirinden güzel ve rengarenk ama Karaköy'ü özel yapan sebepler o kadar çok ki hepsini bir yazıya nasıl…

Devamını Oku