Yeme İçme

24 Eylül 2020
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2022

Dubai birçok açıdan kendine hayran bırakan bir şehir. Gökdelenleri, lüks mekânları, yemekleri... Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri olan Dubai, dünyanın en çok turist çeken yerlerinden bir tanesi. Her ne kadar petrol zengini bir ülke olarak bilinse de Dubai’de gezilecek çok yer, yenilecek çok yemek var. Burc Halife gibi yüksek binalarının yanı sıra şehirde eğlence hayatı da oldukça aktiftir. Eğlence parklarından tutun da çöl safarisine kadar yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. Ancak bizim bugünkü yazımızın içeriği Dubai’nin gezilecek yerlerinden ziyade mutfağıyla ilgili olacak. Dubai’nin mutfağı; Arap kültürü başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinden farklı mutfak kültürlerini benimsemiştir. Dubai’ye ister iş amaçlı ister turistik seyahat için gitmiş olun aşağıda bahsettiğimiz yemeklerden en az ikisini denemeden dönmeniz, tamamlanmamış bir Dubai seyahati gerçekleştirmiş olmanıza sebep olur.  

1-Doldurulmuş Deve

Adı biraz ürkütücü olsa da bu yemek Dubai’deki en lüks ve gösterişli yemek. O kadar gösterişli ki Guinnes Rekorlar Kitap’ına ‘Dünyadaki En Büyük Yemek’ olarak girmiş.  Devenin içine tavuk, yumurta, balık, koyun ve baharatlar doldurulup açık alanda, ateşte pişiriliyor. Dubai’de veya Birleşik Arap Emirlikleri’nde hala geleneksel bir yemek olsa bile çok abartılı ve zahmetli bir yemek olduğu için sadece özel durumlarda, özel günlerde, festivallerde yapılıyor. Eğer bu yemeği tatmak istiyorsanız, tatilinizi özel bir zamana denk getirmenizde fayda var.

2-Shawarma

Orta Doğu’nun sandviçi olan Shawarma kısık ateşte kızartılmış ve baharatlandırılmış bir et. Genellikle tavuk veya kuzu eti ile yapılıyor. Yanında da Arap gözlemesi, sebze, patates kızartması, turşu, sarımsak sosu gibi birçok garnitür ile servis edilmekte. Bu sandviç Birleşik Arap Emirlikleri’nin çok ötesine kadar uzanmış bir yemek. New York, Delhi, Moskova, gibi birçok ülkede bulabilirsiniz. Ancak bu yemeği Dubai’de yemek ayrı bir tecrübe olacaktır. Hatta Dubai’de yediğiniz en güzel yemek arasına bile girecektir. 

3-Al Harees

Al Harees malzeme bakımından çok basit olsa da yapımı hiçte o kadar basit değil. Buğday ve et bir kaba koyulup pürüzsüz, tek düze bir yapı elde edilene kadar pişiriliyor. Tamamen birbirlerine karıştıktan sonra da karışım birkaç saat daha fırında yavaş yavaş pişirildikten sonra servise hazır hale geliyor. 

4-Mehalabiya

Aslında adından anlaşılacağı gibi bu bir çeşit muhallebi ya da puding. Gülsuyu ve fıstık ile tatlandırılan bu tatlının çöldeki vaha gibi olduğunu söylüyorlar. Yemekten sonra çok ağır olmayan bir tatlı tercih etmek istiyorsanız bu tatlı tam size göre. 

5-Ghuzi

Khuzi ya da Ouzi diye de biline bu yemek tamamı kızartılmış kuzu ya da koyun yemeği. Genellikle şişe geçirilmiş bir şekilde yanında sebze ve fındıklı pilav ile servis edilir. Dubai’de çok popüler bir yemektir çünkü tek başına da tam bir porsiyondur. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’nin de ulusal yemeğidir. Yani Dubai’ye kadar gidip bu yemeği tatmadıysanız eğer tekrar gitmeniz gerekecektir. 

6-Matchbous

Matchbous, kuzu eti, pirinç ve domatesin güveçte pişirilmesi ile yapılan bir yemek. Onu özel kılan ise kullanılan baharat. Yemekte loomi diye kurutulmuş misket limonu ve tuzlu su ile yapılan bir baharat kullanılıyor. Loomi dışında karanfil, kakule, zerdeçal gibi birçok baharat daha kullanılıyor. Dubai’nin geleneksel yemeği olduğu için denemeden dönmemelisiniz. 

7-Esh Hasarya 

‘Haremin Ekmeği’ olarak bilinen bir tatlı. Yapısı cheescake’e benziyor ve üstünde kremalı şeker var. Şüphesiz Dubai’nin en popüler tatlısıdır. Tatlı tutkunlarının bayılacağına garanti verebiliriz. 
Dubai'nin eşsiz yemeklerinden tatmak ve görülmesi gereken yerlerini ziyaret etmek için en uygun zamanı öğrenmek ve ülkemizden Dubai'ye ulaşım yollarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

blog

Çöl safari-0
Kültür Seyahat

Heyecan Verici Bir Deneyim: Dubai Çöl Safarisi

Dubai dendiğinde sizin de aklınıza lüks ve şatafat mı geliyor? Bugün size çöl hayatının efendisi Dubai'de yapılabilecek nefis bir atraksiyondan…

Devamını Oku
Dubai Ziyaretinizde Yemeniz Gereken 7 Popüler Yemek
Yeme İçme

Dubai Ziyaretinizde Yemeniz Gereken 7 Popüler Yemek

Dubai birçok açıdan kendine hayran bırakan bir şehir. Gökdelenleri, lüks mekanları, yemekleri... Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri…

Devamını Oku
Dünyanın En Yüksek Binası: Burc Halife
Kültür Seyahat

Dünyanın En Yüksek Binası: Burc Halife

Kafanızı yukarı kaldırıp asla bitmeyecekmiş, sanki bulutlara değiyormuş gibi hissettiren bir bina hayal edin. İşte o Burc Halife! Dubai’nin simgesi…

Devamını Oku