Kültür Seyahat

15 Ocak 2022

Yeni yıl yeni umutlar, yeni keşifler ve yeni aktiviteler demek. Yeni yılın ilk ayı çocuklara yönelik tiyatro, sergi, sinema, müze, festival, atölye gibi birçok etkinlikle dolu. Covid önlemlerini dikkate alarak ocak ayı boyunca çocuklarınızla el işleri, yemek pişirme, müzikal, tiyatro ve yaratıcı atölyelerle dolu eğlenceli aktiviteler yapabilirsiniz. Çocuğunuzun yeni beceriler öğrenip yeni aktivitelere katılabileceği Ocak ayı etkinliklerine gelin birlikte göz atalım.

1

Ocak Ayı Müzik Etkinlikleri

Ludwig ve Arkadaşları

Bir müzik dehası olan Ludwig van Beethoven’ın yaşamı ve eserleri, etkilendiği ve etkilediği besteciler Bach, Mozart, Schubert, Chopin ve Tchaikovsky gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan rejisörlüğünü ve anlatımının Caner Akın’ın gerçekleştirdiği koreografilerde Tan Sağtürk ve Gizem Bodur’un bulunduğu, Tan Sağtürk Akademi'nin minik dansçıları ile renklendireceği, Ludwig van Beethoven'ı ise minik yıldız Bora Akın’ın anlatacağı bu konserde çocuklara yönelik didaktik olmayan bir anlatı da eşlik ediyor.

Tarih: 23 Ocak Pazar, 15:00

Yer: Maximum UNIQ Hall, İstanbul  

Bilet: Biletix

Jazz For Kids

Çocukların birlikte şarkı söyleyeceği, müziğe katılacağı ve dans edeceği bir çocuk konserine hazır mısınız?

Ali Baba'nın Çiftliği, Bir Aslan Miyav Dedi, Mavi Yeşil Misket, Kırmızı Balık Gölde gibi herkesin bildiği çocuk şarkılarını Bestem Yuvarlak ve arkadaşları caz formunda çocuklarla buluşturuyor.

Tarih: 22 Ocak Cumartesi, 15:00

Yer: Maximum UNIQ Box

2

Ocak Ayı Tiyatro Etkinlikleri

Fareli Köyün Kavalcısı

Bilal Aydoğdu'nun yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı oyunu, izleyicisiyle buluşuyor.

Kasabayı basan fareleri, belli bir ödül karşılığı temizlemek üzere anlaşan kavalcının işi yerine getirdikten sonra ödülünü alamamasıyla, halka kızar. Bunun karşılığında sözünde durmayan halka bir ceza vermek için kavalından çıkan etkileyici sesle fareler gibi çocukları da etkileyip, bütün kasabanın çocuklarını peşinde götürerek kasabadan uzaklaştırır. Çocuklarının kaybolduğunu anlayan aileler bunu kavalcının yaptığını ve ona karşı yaptıkları haksızlığı fark etmelerini sağlar. Bunun üzerine kavalcıya vaat ettikleri ödülü vererek çocuklarına kavuşurlar.

Tarih: 30 Ocak Pazar, 13:00  

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Bilet: Biletinial

Turta Girmemiş Osman

Turta Girmemiş Orman’ın yamacındaki dağ, lezzetli dev çileklerle doludur. Sevimli aşçı Ejderha’nın dev çileği yemesi, orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli Ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı Ejderha’ya yardımcı olmaya çalışır ancak Ejderha’ya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar. Bakalım sevimli aşçı Ejderha özlemini çektiği lezzete kavuşabilecek mi?

Tarih:23 Ocak Pazar, 13:00

Yer: AKM

Bilet: Biletinial

Zaman Makinesi 2 – Albert Einstein

Okul proje ödevleri için, zamanda yolculuk makinesi yapan Kemal ve Ayşe, babaanne Hacer’i de alarak 1951 yılına Albert Einstein’ın evine giderler. Einstein “İzafiyet Teorisini” onların anlayabileceği bir dille anlatır. Dönem farklılıklarından dolayı çeşitli karışıklıklara ve yanlış anlaşılmalara neden olurlar. Einstein’ın okul çağında okumayı geç öğrenmesi, okuldaki başarısızlığı oyunda ön plana çıkarılarak, çocuklardaki potansiyelin okul başarılarına göre değerlendirilmemesi ve her çocuğun mutlaka bir şekilde başarılı olabileceğinin altı çizilmektedir. Einstein’ın ünlü fotoğrafının çekilmesiyle onlara veda ederler.

Tarih: 25 Ocak Salı, 15:00

Yer: Tiyatro 34

Bilet: Biletix

3

Ocak Ayı Atölye ve Sergi Etkinlikleri

8-11 Yaş Tasarım Atölyesi- Parçadan Bütüne

Anamorfoz Atatürk Sergisi'nden esinlenilerek hazırlanan atölyede çocuklar önce sergiyi geziyorlar, daha sonra eserlerde kullanılan tekniklerle, farklı materyallerden yeni bir tasarım yapıyorlar. Yaratıcılığı teşvik eden ve son derece eğlenceli görünen bu tasarım atölyesi, 8-11 yaş grubu çocuklar için çok iyi bir etkinlik seçeneği olabilir.

Tarih: 29 Ocak Cumartesi, 13:00

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Bilet: Biletix

NASA Space Adventure Uzay Sergisi

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) 50 yılı aşkın uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı dünyanın en büyük gezici uzay sergisi NASA ‘’Space Adventure‘’ Uzay Sergisi, HUPALUPA Expo tarafından Metropol İstanbul AVM’de 17 Kasım 2021 tarihinden itibaren ziyaretçilere kapılarını açıyor. Bünyesinde yer alan gerçek boyutlu ve tarihi öneme sahip koleksiyon eserleri, interaktif teknolojilerle zenginleştirilmiş VR alanları ile uzayı deneyimleme imkanı sunan sergi; ziyaretçilerini, evrenin gizemine ışık tutan bir yolculuğa çıkarıyor. 

4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen NASA ‘’Space Adventure’’ Uzay Sergisi’nde, uzaydan gelen özel parçalar ve oradaki yaşamı deneyimlemeyi sağlayan onlarca üst düzey teknolojiye sahip uzay enstrümanı yer alıyor. Ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek aytaşının da bulunduğu sergide, uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, Saturn V roketinin 10 metre uzunluğundaki modeli, uzaya giden astronotlar tarafından bizzat giyilen kıyafetler ve görevlerde kullanılan ekipmanlar ile Apollo kapsülü, Sputnik 1 uydusunun ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) modelleri ile Space X ünitesi gibi NASA uzay görevlerine tanıklık etmiş parçalar yer alıyor.

Rehberli turlar ile ilgi çekici uzay hikayelerini dinleme şansı sunan, VR ve simülasyon teknolojileriyle ziyaretçilerin uzay maceralarına interaktif şekilde dahil olmasına imkan sağlayan NASA ‘’Space Adventure’’ Uzay Sergisi, birbirinden farklı atölye çalışmalarıyla da her yaştan meraklısına ilham veren, heyecan ve eğlence dolu bir uzay deneyimi yaşatıyor.

Tarih: 1 Ocak- 6 Şubat 2022

Yer: Metropol İstanbul

Bilet: Biletix

4

Ocak Ayı Gastronomi Etkinlikleri

Çocuk Şefler Mutfakta (9-14 Yaş Grubu)

Bonibonlu Kurabiye
Çıtır Tavuk Parçaları
Muzlu Milkshake (İkram)

Etkinlik 2 saat sürmektedir.
Çalışma düzeni: 10 istasyon mevcut ve istasyonlarda tek kişi çalışmaktadır.
Atölye max. 10 kişiliktir.

Tarih: 22 Ocak Cumartesi, 15:00

Yer: EKS Mutfak Akademisi, İstanbul

Bilet: Biletix

Sömestra Özel Çocuk Şefler Mutfakta (5 Gün) – (9-14 Yaş Grubu)

1.Gün
Hamburger
Fırında El Yapımı Patates
Milkshake Çikolatalı (Chef Demo)

2.Gün
Tavuk Fajita
Bonibonlu Kurabiye
Mevsim Salatası

3.Gün
Pizza
Çoban Salata
Mevsim Salatası

4.Gün
Fırında Sütlaç
Sezar Salata
Alfredo Soslu Penne Makarna

5.Gün
Panna Cotta
Etli Wrap
Patates Cips

Etkinlik 3 saat sürmektedir.
Çalışma düzeni: 10 istasyon mevcut ve istasyonlarda iki kişi çalışmaktadır.
Atölye max. 20 kişiliktir.

Tarih: 24 Ocak Pazartesi, 13:00

Yer: EKS Mutfak Akademisi, İstanbul

Bilet: Biletix

5

Ocak Ayı Gösteri Etkinlikleri

Dans Et Şarkı Söyle

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi ve Çocuk Korosu seyircilerle buluşuyor.

Tarih: 16 Ocak ve 23 Ocak

Yer: AKM

Bilet: DOB

Türk kahvaltısı-0
Yeme İçme

Türkiye'nin Kahvaltı Haritası: Hangi Bölge Ne Yiyor?

Ciğerden boyoza, katmerden kuymağa, soğanlı hamur işinden yöresel peynirlere... Türkiye'nin her bir köşesi, güne bambaşka lezzetlerle başlıyor.…

Devamını Oku
Bisiklet Rotaları (0)
Kültür Seyahat

Türkiye'nin En Güzel Bisiklet Rotaları

Hem bisiklet tutkunları hem de yeni başlayan heveslileri teşvik etmek için, ülkemizin dört bir yanından en güzel bisiklet rotalarını belirledik.…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

En İyi 10 Dijital Göçebe Şehri

Yaşadığımız dönem itibarı ile biraz olsun ‘Dijital Vize’ ya da ‘Dijital Göçebe’ terimlerine aşina olmaya başladık aslına bakarsanız.

Devamını Oku