Kültür Seyahat

17 Ocak 2024

Orta Amerika’nın en gözde ülkelerinden bir tanesi olan Antigua Barbuda, Karayip Denizi’nin Atlas Okyanusu ile buluştuğu bölgede yer alıyor. Şimdiden nasıl bir manzaraya sahip olduğu az çok tahmin edilebilir. Kuzey Amerika’ya yakın olan ülke insanları büyüleyen güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Adalar ülkesi olan Barbuda vizesiz de ziyaret edilebildiği için ülkemizden gezginler de tatillerini bu güzel adalar ülkesinde geçirmek için yollara düşüyor. Göz alabildiğine uzanan sahilleri, denizi ve misafirperver halkı ile dikkatler çeken bu ülkeye gitmek için pek çok sebep bulunuyor. 

Yabancı turistlere karşı son derece ilgili olan halk doğa ile iç içe yaşamaya alışmış bir topluluktur. Bunun anlamı adaya herhangi zarar verecek ya da doğal yapısını bozacak hiçbir şeye izin vermemeleri. Para birimi olarak Doğu Karayip Dolarını kullanan ülke 440 km bir alanda konumlanıyor. Oldukça popüler bir lokasyon olan ve son yıllarda gezginlerin sıklıkla radarına takılan Barbuda’da gezilecek görülecek çok fazla yer var. Biz de bu ülkede mutlaka görülmesi gereken yerleri sizler için derlemek istedik. İşte vizesiz gidip keşfedebileceğiniz Barbuda’da görülmesi gereken yerler.

St. John’s

St. John’s ülkenin başkenti. Ülke geneli ile kıyaslandığında popülasyon burada oldukça fazla. 22 bin civarında insan yaşamını sürdürüyor. Ülkenin ana liman merkezi de bulunduğundan önemli bir nokta. Doğal güzelliklerin ön plana çıktığı başkentte görülmesi gereken pek çok önemli yer var. Örneğin Bağımsızlık Meydanı, St. John’s Katedrali, St. John’s Antigua Light Deniz Feneri, St. John’s Botanik Bahçesi, Barok Kuleleri oldukça popüler ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerler. Siz de ülkeye yapacağınız ziyarette denizin kumun tadını çıkarırken bu cazibe noktalarına da uğramayı ihmal etmeyin.

Barbuda-1

Codrington

Yaklaşık nüfusu 250 kişi olan yine küçük ama hoş bir kasaba Codrington. Buranın geçmişi 1685 yılına dayanıyor. Christopher Codrington ve John Codrington ailesi tarafından kurulmuş ve yerel yapısı hiç bozulmadan günümüze kadar gelebilmiş. 2017 senesinde büyük bir kasırga felaketi atlatan kasaba hala dimdik ayakta ve turistleri en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor. 

Falmouth

Ülkenin en şirin kasabalarından bir tanesi olan Falmouth, Antigua Adasının güneyinde yer alıyor. Toplamda 700 kişinin bulunduğu bu kendine münhasır tatil kasabasında oldukça keyifli zaman geçirebilirsiniz. Burada ilk toplumlardan kalma tarihi kalıntılar ve yapılar görmek mümkün. Ayrıca sizleri kendisine hayran bırakacak bir doğal güzelliğe de sahip. Safari, doğa yürüyüşü gibi aktivitelere katılmak isteyebilirsiniz. 

Barbuda-2

Darby Mağarası

Barbuda’nın doğal güzelliklerinden bir tanesi olan Darby Mağarası Codrington köyü yakınlarında bulunuyor. Turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bu mağarada hayli ilginç görüntüler ortaya çıkaran dikitler ve sarkıtlar bulunuyor. Doğa turizmi içerisinde önemli bir yeri bulunan mağara gezisine katılabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Mağarayı gezdikten sonra hemen çevresinde bulunan yürüyüş rotalarına da göz atmak isteyebilirsiniz. Özellikle doğa yürüyüşleri sevenler için bu yürüyüş yolları oldukça keyifli.

Shirley Heights

Aslında askeri bir bölge olan Shirley Heights adanın en güneyinde yer alıyor. Burasının hem tarihi dokusu hem de benzersiz manzarası dikkat çekici. Bu nedenle turistler burada bol bol doğa fotoğrafı çekmeyi ihmal etmiyor. Özellikle günbatımında son derece etkileyici bir manzara ortaya çıkıyor. Bu bölgeden Atlantik Okyanusu ve İngiliz Limanı görülebiliyor. Barbuda seyahatinizde mutlaka listenizde olmalı diyoruz.

Barbuda-3

Frigate Kuş Cenneti

Adadaki doğal yaşama en iyi tanık olabileceğiniz yer Frigate Kuş Cenneti. Ülkenin kuzeybatı adasında bulunan bu bölgede 100 bin tür kuşun bulunduğu söyleniyor. Ayrıca bu kuş parkı tüm Karayipler içerisinde en büyük ve en çok rağbet gören park. Bu parka ulaşmak ve sayısız kuş çeşidini yakından görmek istiyorsanız adaya sadece tekne ile ulaşımın mümkün olduğunu belirtmekte fayda var. Kuş gözlemcilerinin yanı sıra doğal alanları seven ve yeni yerler keşfetmek isteyenler için oldukça cezbedici bir yer. Burada bol bol doğa fotoğrafı çekerek daha önce hayatınızda hiç görmediğiniz kuş türlerini yakından inceleyebilirsiniz.

Şeytan Köprüsü

Ülkenin en değerli doğal alanlarından bir tanesi hiç şüphesiz Şeytan Köprüsü (Devil’s Bridge). Bu köprünün özelliği ise okyanusun devasa ve şiddetli dalgaların aşındırması ile oluşması. Görenleri kendisine hayran bırakabilecek nitelikteki köprü için yerel halk şeytanların yaptığına dair bir inanışa sahip. Zaten bu sebeple olacak ki adını Şeytan Köprüsü koymuşlar. Özellikle doğa fotoğrafçılığına meraklıysanız bu köprüyü farklı açılardan çekmek ve koleksiyonunuza eklemek isteyebilirsiniz. Keza adanın pek çok noktasında olduğu gibi burada da fotoğraf tutkunlarını benzersiz manzaralar bekliyor. 

Barbuda-4

Gördüğünüz üzere vizesiz gidebileceğiniz bu doğa harikası ülke Barbuda’da yapabileceğiniz ve tatilinizi en verimli şekilde geçirebileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor. Her ne kadar başkent St. John's merkezde bir uluslararası havalimanı bulunsa da buraya ülkemizden direkt olarak giden bir tarife bulunmuyor. Bu sebeple Londra aktarması ile Antigua'ya uçuş yapabilir ve ülkeye ulaşabilirsiniz.

Yoga-0
Tips

Uzun Uçuşlarda Bedeninizi Yoga ile Rahatlatın

Kan dolaşımı problemlerinden kas tutulmalarına kadar pek çok sağlık sıkıntısına sebep olan bu uzun uçuşlarda, vücudunuzu yoga ile rahatlatmaya ne…

Devamını Oku
Kamp-0
Kültür Seyahat

Yurtdışındaki Gönüllü Kampları

Yurt dışındaki kamplarda gönüllü olarak çalışmak mümkün mü? Hangi işler yapılabilir, nasıl başvurulabilir, hangi yetkinlikler gereklidir; yurt…

Devamını Oku
Dünya Turu-0
Tips

Para Harcamadan Dünya Turu Mümkün mü?

Dünyayı gezmek hepimizin hayalleri arasındadır. Özellikle pandemi nedeniyle dünya çapında seyahatlerin kısıtlanmasıyla beraber evlerde mahsur kalan…

Devamını Oku