Kültür Seyahat

22 Ocak 2024
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2024

National Geographic, her sene olduğu gibi 2024 senesi için de en iyi seyahat rotalarını belirledi. Bunu belirlerken gezginlerin yorumları, değerlendirmeleri, lokasyonlara olan ilginin derecesi ön planda tutuldu. 2024’te de 2023’te olduğu gibi pek çok gezgin yollara düşecek. Eğer siz de bu şanslı grubun içerisinde yer alacaksanız, National Geographic'in seçimi ile 2024'ün en iyi ve en popüler seyahat rotaları rehberi size ilham verecektir.

Nairobi, Kenya

Afrika’da bir maceraya kim hayır diyebilir? National Geographic’in gözünden kaçmayan bu rota Afrika’nın en hızlı büyüyen şehirlerinden Nairobi. Hem kültürel hem de doğal zenginlikleri ile gezginleri büyüleyen bu yerleşim yerinde gece hayatı da oldukça renkli. Eğer Nairobi’yi keşfetmek isterseniz Masai Mara Milli Parkı'nda safariye katılabilir, Kenya'nın zengin tarihini keşfetmek için Nairobi Ulusal Müzesi'ne uğrayabilir Gikomba Pazarı'nda yöreye özgü pek çok hediyelik eşya ve takı satın alabilirsiniz. 

Nairobi

Paris, Fransa

Dünyanın en romantik şehirleri dendiğinde belki de ilk akla gelecek olan Paris, 2024 senesinde de cazibe merkezlerinin başında geliyor. Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Notre Dame Katedrali gibi mutlaka görülmesi gereken lokasyonlara sahip bu şehirde yapacak daha pek çok şey var. Özellikle Fransız mutfağının önde gelen lezzetlerini deneyimleyeceğiniz restoranlar, sokak köşelerinde halk ile iç içe kafeler ve rengârenk caddeler sizleri bekliyor. 

Montreal, Kanada

Kanada’nın en büyük ikinci şehri olan Montreal pek çok açıdan turistler için bir cazibe merkezi. Tarihi binaları, kültürel mirasları, hareketli gece hayatı ile gezginlerin favorilerinden olan Montreal’i keşfetmek için pek çok nedeniniz var. Montreal seyahatinizde Notre-Dame Basilica'yı ziyaret edebilir, Vieux-Montréal'ın tarih kokan sokaklarında gezebilir, Mount Royal Park'ta yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca Montreal Müzesi'nde ülkenin sanat ve tarihine dair pek çok yeni şey öğrenebilirsiniz. 

Mostar, Bosna-Hersek

Bosna Hersek’in en önemli cazibe merkezi olan Mostar 16. yüzyıldan kalma köprüsü ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Sırf bu köprüyü görmek için bile pek çok çok gezgin uzak yollardan buraya geliyor. Osmanlı’dan kalan bu tarihi köprünün yanı sıra Mostar’da görmeniz ve yapmanız gereken daha pek çok şey var. Örneğin Kravice Şelaleleri'ni ziyaret edebilir, Blagaj Tekkesi'nin eşsiz mimarisini görebilir, Mostar Müzesi'nde şehrin kültürel ve tarihi dokusunu keşfedebilirsiniz. 

Kravice

Philadelphia, Pensilvanya

Amerika’nın en eski ve kültürel olarak en köklü şehirlerinden bir tanesi Pensilvanya. Bağımsızlık Bildirgesi'nin imzalandığı yer olduğundan tarihi anlamda önemli bir yere sahip. Pensilvanya da son yıllarda gezginlerin radarına sıklıkla takılan bir yer. Burada Philadelphia Museum of Art'ı ziyaret edebilir, Liberty Bell'i görebilir, Rittenhouse Square'de alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca Independence Hall'u da mutlaka görmek isteyeceksiniz. 

Manaus, Brezilya

Brezilya demek doğal güzellik demek, festival demek, rengârenk bir atmosfer demek. Gezginlerin her sene favorisi olmaya devam eden Brezilya’nın Manaus kenti National Geographic’in de favorileri arasında yer alıyor. Amazon Nehri kıyısında, yağmur ormanlarının nefis doğası ile baş başa kalmak bir rüyanın gerçekleşmesi gibi bir şey olsa gerek. Burayı ziyaret etmek isterseniz mutlaka Amazon Nehri turuna katılmalısınız. Bununla beraber Mercado Adolpho Lisboa'da yerel lezzetleri deneyebilir, Anavilhanas Milli Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz. 

Manaus

Cakarta, Endonezya

Endonezya’nın başkenti olan Cakarta, tarihi, gece hayatı, canlı ve renkli sokakları ile gezginlerin uğrak noktalarından. National Geographic’in de listesine giren bu güzel şehirde Taman Mini Indonesia Indah'da Endonezya’nın tarihini keşfedebilir, Merdeka Meydanı'nda coşkulu kalabalıkla eğlenebilir, Glodok Pazarı'nda pek çok el yapımı hediyelik eşya satın alabilirsiniz. 

Prag, Çek Cumhuriyeti

Orta Avrupa’nın en büyüleyici şehirlerinden bir tanesi olan Prag aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer alıyor. Bu bile şehri ilgi çekici bir hale getirmeye yetiyor. Ancak elbette burada görmeniz ve yapmanız gereken pek çok şey olduğu aşikâr. Öncelikle Charles Köprüsü'ne çıkarak şehrin unutulmaz manzarası eşliğinde bir fotoğraf çektirebilirsiniz. Tarihi Prag Kalesi’ni ziyaret edebilir, Kafka Müzesi'nde şehrin kültürel ve tarihi miraslarını yakından inceleyebilirsiniz. Ayrıca şehrin yine önemli simgelerinden Astronomik Saat'i de mutlaka görmelisiniz. 

Astronomical clock

Kanguru Adası, Güney Avustralya

Dünyaca ünlü Kanguru Adası (Kangaroo Island) Avustralya’nın en büyük üçüncü adası konumunda. Özellikle doğal güzellikleri ve yaban hayatı bir arada görmek isteyenlerin favorilerinden olan bu ada pek çok gezginin favorileri arasında bulunuyor. Doğa fotoğrafçılığına meraklıysanız bu adaya muhakkak yolunuz düşmeli. 

País Vasco, İspanya

İspanya’nın hemen her bölgesi popüler ancak País Vasco gezginlerin favorilerinden. İspanya’nın canlı gece hayatını en iyi yansıtan şehirlerden bir tanesi olarak görülen País Vasco ayrıca lezzetli yöresel mutfağı ile de turistlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Bölgede nehirler, plajlar, alışveriş yapabileceğiniz dükkânlar, canlı müzik eşliğinde içeceklerinizi yudumlayabileceğiniz pek çok kafe ve bar bulunuyor. Hem doğal alan anlamında hem de kültürel miras bakımından País Vasco sizlere dolu dolu bir tatil vadediyor. 

Pais Vasco
Rio de Janerio-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Brezilya

Latin Amerika'nın büyüleyici ülkesi Brezilya, Samba'nın ritmiyle dans eden sokakları, Rio de Janeiro'nun muhteşem plajları ve Amazon…

Devamını Oku
National Geographic-2024 seçimleri
Kültür Seyahat

National Geographic Seçti: 2024'ün En İyi Seyahat Rotaları

2024 yılında yeni yerler keşfedecekler için National Geographic'in seçimi ile 2024'ün en iyi ve en popüler seyahat rotaları rehberi…

Devamını Oku
National Geographic-2024 seçimleri
Kültür Seyahat

National Geographic Seçti: 2024'ün En İyi Seyahat Rotaları

2024 yılında yeni yerler keşfedecekler için National Geographic'in seçimi ile 2024'ün en iyi ve en popüler seyahat rotaları rehberi…

Devamını Oku