Kültür Seyahat

13 Ekim 2020
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022
Universal Studios Hollywood’u Gezecekler için 10 İpucu

Los Angeles’ın en fazla turist çeken yerlerinden biri olan Universal Studios, 1964 yılından beri bizlerle olmaya devam eden dinamik bir gezi rotası. Yazın gideceklere şimdiden haber vermeliyiz ki Universal Studios için çok sıcak ve çok kalabalık bir zaman dilimini seçtiniz fakat belirtelim ki yazın keşfetmek için ayrı güzel bir yer. Universal Studios çok büyük bir tema parkı olabilir ama 1 günde gezileceğiniz bir yer bu yüzden, eğer gününüzü akıllı bir şekilde planlamanızı öneririz.

blog

İlk tavsiyemiz ile başlayalım…

1- Biletleri alırken birkaç seçenek mevcut eğer Express Pass olanı seçerseniz bütün sıralarda bir kereliğe mahsus olarak öne geçme hakkına sahip olacaksınız. Eğer maddi olarak sizi zorlamayacaksa önceden biletinizi Express olarak almanızı öneririz.

2- Biletler hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse 1 günlük genel giriş 109$’dan başlıyor. Express biletler yani sıra beklemeden gidebileceğiniz biletler 169$’dan başlayan fiyatlardan satışa sunuluyor. Güncel olarak takip etmekte fayda var. 

3- Olabildiğince erken gitmeniz hatta 10’da açıldığını varsayarsak en az yarım saat önceden gitmeniz çok güzel olacaktır. Dış kapısındaki bekleme kuyruğu, daha içeri girerken sizi yorabilir fakat ne kadar erken giderseniz o kadar iyi olduğunu söylemekte fayda var. 

4- Ana kapı önünde anketörler bulunuyor, eğer ki kısa süreli bu anketlere katılırsanız sizlere 1 kerelik öne geçme hakkı veriyorlar bu yüzden, eğer bir anketör görürseniz sırada bekleme kuyruğunuzun süresini bu anket süresine harcayabilirsiniz. 

5- Araba ile gidecek olanlara diyebiliriz ki otopark çok pahalı, saati 25$... Parkın aşağısında ücretsiz otobüs servisleri bulunuyor, tüm gün Universal Studios’da vakit geçireceğinizi varsayarsak, otobüs rotalarını önceden iyice araştırıp otobüsle gitmenizi öneririz.

blog

6- Universal Studios’ın uygulamasını (Universal Hollywood™ App) telefonunuza indirmeniz kesinlikle en mantıklı adımlardan olacaktır. Uygulama içerisine Universal Studios ile ilgili her şey mevcut. Dilerseniz uygulama üzerinden biletlerinizi alabilir, gösteriler ve diğer görülecek yerler için ortalama bekleme süresini görebilir, haritaya online olarak ulaşıp gününüzü planlayabilir ya da yaklaşan gösteriler hakkında bildirimler alabilirsiniz. 

7- Tema parkı 2 bölümden oluşuyor; Upper Lot ve Lower Lot. Upper Lot, isminden de anlaşılacağı üzere tepeye kurulmuştur ve stüdyo girişişi de buradan başlamaktadır. Burada görebileceğiniz en başlıca yer şüphesiz Harry Potter & The Forbidden Journey’dir. Size bu konu hakkında da tavsiyemiz öncelikli olarak hız trenine binmenizden yana olacaktır. Genel olarak hız trenleri daha fazla kuyruğa sahip olduğundan dolayı hız trenlerini önce seçmeniz sizin için müthiş bir zaman kazanma yöntemi olacaktır. 

Harry Potter hayranlarına özel not: Bayılarak izlediğiniz Harry Potter filmlerinin çekildiği efsane yerler ve çekim stüdyoları ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, sizi böyle alalım.

8- Lower Lot’ta iste gösterilerin olduğu yerler daha ön plandadır. Special Effect ve WaterWorld gibi gösterilerin zamanlarını mutlaka kontrol edip gitmenizi öneririz. Bol efektli ve patlamalı gösteriler ile kendinizi bir film sahnesinin parçası gibi hissedeceksiniz. 

9- Yanınıza mutlaka suyunuzu almanızı öneririz çünkü sıcak altında çok fazla vakit geçireceksiniz ve doğal olarak susayacaksınız. Su doldurma yerlerinden suyunuzu dilediğiniz kadar doldurabilme imkânınız var fakat su satın almak isterseniz onun için de sıra beklemeniz gerekebilir.

10- Universal Studios yemek konusunda sizlere birçok imkân sağlıyor. Restoranlar ve kafelerde belirli bir konsepte yapıldığı için kendinizi bulunduğunuz bir ortamın parçası gibi hissedebilirsiniz. Ücretler konusunda biraz ortalama üstü bir fiyat sunsalar da buna değecek bir tecrübe vaat ediyor. Bizim favorimiz Simpsons Land ve Three Broomsticks.

Birçok film fanının en çok görmek istediği yerlerden olan Universal Studios, değişen içerikleri ile mekanlarını her sene kontrol etmeniz önerilir. 

Friends-0
Kültür Seyahat

İkonik Dizi Turları: Friends

Dünyanın en ikonik sitcomlarından biri olan Friends'in efsanevi setlerini ziyaret etmek isteyenler, Los Angeles'taki stüdyo turlarına akın…

Devamını Oku
Work and Travel-0
Kültür Seyahat

Work and Travel Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Gezerken bir yandan da çalışma fikri kulağa nasıl geliyor? Size bu imkanı sağlayan Work and Travel'dan kimler yararlanabilir gibi merak…

Devamını Oku
Mardi Gras-0
Kültür Seyahat

New Orleans'ın Efsanevi Festivali Mardi Gras

Rengarenk boncuklar, geçit törenleri, birbirinden ilginç kostümler giymiş insanlar... New Orleans'ın meşhur Bourbon Sokağı, Orta Çağ…

Devamını Oku