Kültür Seyahat

19 Ocak 2021
Güncelleme Tarihi: 3 Haziran 2022
Amerika’da Birbirinden İlginç Konsept Oteller

Konaklama tatilimizin en önemli kısımlarından biridir. Aylar öncesinden hem bütçemize hem de konforumuza en çok hitap eden mekânları araştırırız ve uygunlukları için tarih bakmaya başlarız. Amerika’da belirli bir konseptte oluşturulmuş birçok otel bulunuyor. Bu konseptli oteller sizi otel içinde kalmaya teşvik etmeyi ya da konaklamanıza anlam katmayı hedeflemişlerdir. Amerika’ya gidip konaklamanız bittikten sonra bile anlatmaktan sıkılmayacağınız türden otelleri sizler için araştırdık. Umarım bu otellerde kalamasanız da bir gün gidip görebileceğiniz bir zaman yaratabilirsiniz.

1- Wigwam Motel, Holbrook, Arizona

Amerika’nın yerlileri denilince akıllara gelen Kızılderililer ve onların ikonik çadırlarında kalmak ister misiniz? Wigwam Motel sözlük anlamı itibari ile de “Kızılderili Çadırı” anlamına geliyor. İlki Horse Cave, Kentucky’de kurulmuş bu motel, 1930 ve 1940 yılları arasında inşasını tamamlamış bir otel zinciri aslında. Zincirin son oteli şu an Wigwam Village Inn #7 olarak Rialto/San Bernardino, California’da açıldı. Çadır denilince aklınıza konforsuz bir konaklama gelmesin, oldukça rahat bir motel konseptinde... Otelin içerisinde çift kişilik yataklardan, televizyonlara kadar her türlü olanağı bulmak mümkün.

blog

https://www.wigwammotel.com/

2- Disney’s Animal Kingdom Lodge, Orlando, Florida

Disney dünyasının büyülü dünyasını her zaman seven ve çocuksu ruha sahip olanlar için bir otel önerisindeyiz şimdi. Otel, Aslan Kral’ın Krallık Kaya bölgesini andıran Afrika savanalarına oldukça benziyor. Ailenizi Afrika’ya safariye götüremeyebilirsiniz fakat safariyi onlara getirebilirsiniz. Otelde zürafalar dâhil olmak üzere 30’dan fazla hayvan çeşidi var. Bu sayede sizlere eşsiz bir otel deneyimi sağlıyor. Aynı zamanda, bünyesinde barındırdığı ödüllü restoranı ile unutamayacağınız aromatik yemekleri sizlerle buluşturuyor. 

https://disneyworld.disney.go.com/destinations/animal-kingdom/?CMP=OKC-21958_GM_WDW_resort_disneysanimalkingdomlodge_NA

3- Dog Bark Park Inn, Cottonwood, Idaho

Dünyanın en büyük Beagle cinsi köpeğini görmeye hazır mısınız? Eşsiz bir tasarıma sahip olan Dog Bark Park, geçtiğimiz senelerde 27 feet yükseklikte bulunan 2 yatak odalı bir otele dönüştü. Söylemeliyiz ki otel eşsiz bir teras manzarasına sahip. Kahvaltı dâhil konaklama sunan otel, yatak başı, duvar süslemeleri gibi iç dekorasyon eşyaları ile beagle otel konseptini yansıtmayı başarmış. Eğer siz de bu unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz Airbnb ile tesisin uygun günlerine şimdiden bakabilirsiniz.

https://www.dogbarkpark.com/

4- The Queen Mary, Long Beach, California 

2. Dünya Savaşı’na tanıklık etmiş tarihi bir gemide kalmayı kim istemez ki? Queen Elizabeth’in ikizi olarak bilinen bu gemi, şehir merkezinde bulunuyor ve 1967’den beri gelen ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Bilmenizde fayda var Queen Mary Oteli Titanic’ten bile daha büyük ve Titanic’in neredeyse 2 katı ağırlığa sahip bir gemidir. O kadar büyük bir gemi ki akşam güvertede gezintiye çıkmanız dahi oldukça vaktinizi alacaktır. Sizi bol anılarla uğurlayacak bu oteli, kalmasanız dahi mutlaka görmeye gitmenizi öneririz.

https://www.queenmary.com/

5- Winvian, Litchfield Hills, CT

Winvian Çiflik Otel, Amerika’da “Extreme Mind Blowing Hotels” programına çıkmış akıl almaz bir oteldir. İçinde 18 kişiselleştirilmiş kulübe ve bir master süit bulunmaktadır. Her bir kişiselleştirilmiş kulübe farklı bir mimarın kendi vizyonunu yansıtmaktadır. Örneğin, Helikopter Kulübesi 7.700 kg’lık U.S. Coast Guard Sikorsky Sea King Pelican HH3F model helikopterin her bir ekipmanını yansıtacak şekilde tasarlanmıştır. Diğer örnek kulübeler ise ilginç ağaç evler, mağara ya da Masonik stildeki bir tapınaktan ilham alınarak inşa edilmiştir. Kendinize en uygun stildeki kulübeyi bulmak için internet sitesini ziyaret etmenizi öneririz. 

blog

https://www.winvian.com/

Kurgu Şehirler-0
Kültür Seyahat

Fantastik Filmlerdeki Kurgu Şehirler

Hiç fantastik filmlerdeki kurgu şehirlerde yaşamak istediniz mi? Ancak filmlerde görebileceğiniz eşsiz manzaralar ve kareler bu kurgu şehirlerin…

Devamını Oku
Mardi Gras-0
Kültür Seyahat

New Orleans'ın Efsanevi Festivali Mardi Gras

Rengarenk boncuklar, geçit törenleri, birbirinden ilginç kostümler giymiş insanlar... New Orleans'ın meşhur Bourbon Sokağı, Orta Çağ…

Devamını Oku
911 memorial-0
Kültür Seyahat

Tüm Dünyadan En Etkileyici Anıt Müzeler

Trajik olayları, tarihi şahsiyetleri ve önemli kültürel anları anmak için inşa edilen anıt müzeler, bugün yaşadığımız dünyada kalıcı bir etki…

Devamını Oku