Kültür Seyahat

1 Kasım 2022

Yaşadığınız şehrin kaotik ortam ve rutinlerden sıkılıp biraz olsun nefes almak ister miydiniz? Cevabınız ‘’Evet’’ ise doğru yerdesiniz. Bu isteğinize çözüm yolu sunacak en güzel çarelerden bir tanesi hiç kuşkusuz ki doğaya sığınmak. Farklı rotaları keşfederek tadına varmayı kim istemez ki? Üstelik yalnızca seyahat etmeyi planlayanlar değil, rotasını oluşturmadan önce araştırma yapanlar için Türkiye’nin en güzel göllerini kaleme aldık. O halde gelin, hep birlikte öğrenelim.

Eşsiz Manzarasıyla Yedigöller

Yedigöller, yeryüzünde cennetin olarak nam salan muhteşem bir rota. Özellikle ilkbahar mevsiminde doğanın nefis tonlarına şahitlik edebileceğiniz bu yer, Yedigöller Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Bu bağlamda Milli park içinde; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak toplam 7 adet göl bulunuyor. Bu ismin nereden geldiğini de bu sayede rahatlıkla anlayabiliriz. Eşsiz güzellikleriyle herkesi adeta büyüleyen bu göllere eşlik eden kavak, meşe, gürgen, kayın, akçaağaç, karaağaç, köknar, fındık ve ıhlamur gibi birbirinden farklı ağaç türleri, keşfettikçe size daha da akıl almaz bir atmosfer sunarak benzersiz anlar yaşamanıza vesile olacak. Üstelik tüm bunların yanında Yedigöller seyahatiniz esnasında bölgedeki uçsuz bucaksız huzur ve bitkilerin yaydığı nefis kokular eminiz ki sizi mest etmeyi başaracak.

Yedigöller

Doğa Harikası Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, turkuaz renkte olan suları, çevresindeki uzun sazlıkları ve en çok da İstanbul’a yakınlığı sayesinde birçok farklı kişinin ilgisini çekiyor. Aynı zamanda Karadeniz’i aratmayan bir doğanın arasına saklanmış olan göl, berrak mavi sularıyla herkesin aradığı dingin ortamı size vadederek kaliteli bir zaman geçirmenize olanak tanıyor. Bu bağlamda Sapanca Gölü, benzersiz suyunun kenarında uzun yürüyüşler yapmak, bisiklete binmek, manzaraya dalarak çınar ağaçlarının gölgesinde vakit geçirmeyi amaçlayanlar için oldukça ideal bir rota diyebiliriz. Ayrıyeten Sapanca Gölü çevresinde konumlanan yemyeşil piknik alanları, restoranlar ve alabalık çiftlikleri de sizin güzel bir hafta sonu geçirmeniz adına önayak olacak! Bu ve bunlar gibi keyifli alternatifler için rotanızı doğa harikası Sapanca Gölü’ne çevirmelisiniz.

Sapanca

Büyüleyici Abant Gölü

Bilindiği üzere Abant Gölü, hiçbir zaman popülerliğini kaybetmeyen eşsiz güzellikteki rotalardan bir tanesi olarak faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda Türkiye’nin gölleri içinde doğasıyla her geçen kişiyi büyüleyen bir manzara sunan Abant Gölü, sadece bahar aylarında değil diğer aylarda da oldukça büyük bir ilgi görüyor diyebiliriz. Bu bağlamda hem günübirlik gezip görmek hem de hafta sonu kaçamak yapıp konaklamak isteyen bireyler için mükemmel bir seçenek! Bu noktada Abant Gölü, Tabiat Parkı içinde koruma altına alınmıştır. Tüm bunların yanında Abant Gölü çevresinde doğa yürüyüşleri yaparken bu bölgenin zengin florasını keşfe çıkabilirsiniz. Bahar ayıyla birlikte daha canlı renklere bürünen ağaçlar arasında bol oksijenin tadına varabilirsiniz. Üstelik kamp, piknik, bisiklet ve atla gezinti gibi etkinlikler yaparak unutulmayacak anlara şahitlik edebilirsiniz. Bolu'yu fotoğraflarla anlattığımız yazımıza göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

abant

Baharın Enerjisi Salda Gölü

Bahar ayları yolda olmanın enerjisinin en iyi şekilde hissedildiği zamanlardan bir tanesi! Hele ki o yolunuzun sonu Salda Gölü gibi muhteşem bir maviliğe çıkıyorsa doğru yerdesiniz demektir. Bilindiği üzere Salda Gölü camı anımsatan suyu, bembeyaz kumları ve çevresinde yapılacak etkinliklerle birlikte zamanınızı kaliteli bir şekilde ayırabileceğiniz nefis bir rota diyebiliriz. Yemyeşil çam ağacı ormanlarının derinliklerinden parlayan Salda Gölü, magnezyum açısından zengin suları, dingin atmosferi ve en önemlisi de ev sahipliği yaptığı endemik canlı türleriyle sizi adeta büyüleyecek! Bu bağlamda seyahat etmeyi planlıyorsanız ilk rotanız kesinlikle Salda Gölü olmalı. Seyahatiniz sonunda tekrar tekrar gelmek isteyeceğiniz Salda Gölü, sizleri bekliyor olacak.

Salda

Yeşilin Derinliği Şavşat Karagöl

Gözünüzüz kamaşacağı yemyeşil bir dünyaya hazır olun! Çünkü Artvin’in benzersiz doğal güzelliğinin tam ortasında konumlanan Karagöl, sadece masallarda ya da fantastik filmlerle şahit olabileceğiniz eşsiz orman manzarası ile ziyaretçileri mest etmeye devam ediyor. Tüm bunların yanında Karagöl-Sahara Milli Parkı içinde konumlanmış olan bu gölün çevresi, kamp ve karavan seyahatinden hoşlananlar için kusursuz diyebileceğimiz bir adres olarak biliniyor. Bu bağlamda özellikle de ilkbaharda birkaç gününüzü mutlaka Doğu Karadeniz’in bambaşka güzelliğinin tadını çıkararak geçirmenizi öneririz. Seyahatiniz sonrasında muhteşem anılar biriktirip benzersiz doğa manzaralarına bizzat şahit olacaksınız.

Şavşat

Sonbahar-0
Kültür Seyahat

Türkiye'den Etkileyici Sonbahar Rotaları

Kim demiş tatil yalnızca yazın olur diye? Sonbahar tüm renkleri ve güzelliğiyle etkisini yavaş yavaş göstermeye başladı ve bize de bu güzellikleri…

Devamını Oku
Eylül tatil-0
Kültür Seyahat

Yaz Tatilini Kaçırmış Olanlara: Sonbaharda Tatil Önerileri

Yaz mevsimini tatilsiz mi kapattınız? Üzülmeyin. Sonbaharın eşsiz güzelliklerini bünyesinde barındıran birbirinden güzel mekan önerileriyle geldik bu…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Batı Karadeniz'in İncisi Bolu'da Mutlaka Görmen Gereken Göller

Yazı başka güzel, kışı başka... Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz Bolu, birbirinden muhteşem gölleriyle doğaseverleri mest ediyor.

Devamını Oku