Kültür Seyahat

1 Kasım 2022

Kış kapıda ama dört mevsim yaşayan şehir İstanbul'da etkinlikler tam gaz devam ediyor. Bu ay kendinize mutlaka bir tiyatro oyunu, bir konser ya da bir sergi armağan etmeyi unutmayın. İşte sizin için seçtiğimiz kasım ayı etkinlikleri.

İstanbul kasım

1984- Büyük Gözaltı Oyunu

Büyük Gözaltı oyunu, George Orwell’in oldukça kısa sürede ve aynı zamanda kült mertebesine erişmiş kitabı 1984’ten esinlenilmiştir. Bu bağlamda 1984’ün Distopya türünde bir roman olduğunu belirtmek lazım. Geleceğe dair fazlasıyla karamsar bir senaryo üzerine kurulmuş olan olan kitapta “Büyük Birader”, “Düşünce Polisi”, “101 Numaralı Oda”, “2+2=5” gibi kavram ve bunların yanında terminolojiler de sıklıkla kullanılıyor. Tam da bu noktada romanda oluşturulan dünya, üç farklı rejimle yönetiliyor: Okyanusya, Doğu Asya ve Avrasya. Daha derin ve sizi tarihin tozlu sayfalarına götürecek bu oyunu, 2 Kasım Çarşamba günü 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde seyredebilirsiniz!

Duman Konseri

1999 yılında İstanbul'da kurulmuş olan ve aynı yıl yayımlanan "Eski Köprünün Altında" albümüyle piyasaya oldukça hızlı bir başlangıç yapan popüler Türk Rock grubu Duman; "Köprüaltı", "Hayatı Yaşa", " Yalnızlık Paylaşılmaz" gibi albümleriyle de müzik listelerinde en üst sıralarda yerini almaya devam ediyor. Müzik piyasasında son derece etkili bir şekilde  iz bırakan şarkılarla konserlerine devam eden Duman; akılalmaz bir konser için ziyaretçileri bekliyor. Kulağınızın pasının silineceği Duman konseri, 5 Kasım Cumartesi günü 21.00’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sizleri bekliyor.

Kaan Sekban-Saçmalar

Bankacılığı bırakarak sahnelerde kahkaha tufanı yaratan Kaan Sekban, Saçmalar oyununun gösterimiyle birlikte hayranlarıyla buluşmaya tam gaz devam ediyor. Bu noktada yaklaşık olarak 10 yıl boyunca kurumsal hayatta bir plaza insanı olarak faaliyet gösterdikten sonra yurt dışına çıkıp oyunculuk eğitimi aldıktan sonra beyaz yakalı hayata veda eden Kaan Sekban, kendi mekanından yaptığı talk şovları bir adım daha öteye taşıyarak seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda 26 Kasım Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan bu muhteşem gösteriyi mutlaka izlemelisiniz.

Ahududu Oyunu

Dünyanın en büyük starları tarafından oldukça hararetli bir şekilde yorumlanan ve Cary Grant’ın başrolünü kaptığı bir film olarak da bilinen (Arsenic and Old Lace), Türkiye’de daha önceden Suna Pekuysal, Vasfi Rıza Zobu, Ani İpekkaya gibi usta sanatçılar tarafından oynanarak sahnelenmişti. Bu noktada oyunun yeni prodüksiyonunun başrollerinde Suna Keskin ve Melek Baykal yer alıyor. Nutkunuzun tutulacağı bu muhteşem gösteri, 13 Kasım Pazar günü 18.30’da Trump Sahne’de seyircilerini bekleyecek.

An Epic Symphony - maNga

Bilindiği üzere Events Across Turkey’in neredeyse bir kült haline gelmiş olan ve uluslararası ödüllü projesi An Epic Symphony, 18 Kasım 2022 tarihinde ülkemizin en önemli rock gruplarından birisi olan MANGA‘yı Night Flight Symphony Orchestra öncülüğünde yeniden ağırlayacak. Bu noktada son derece popüler olan bu grup, sanatseverlerin de dikkatini önemli ölçüde çekiyor diyebiliriz. 21.00’da Volkswagen Arena’da gerçekleştirilecek olan bu muhteşem konseri kesinlikle kaçırmayın.

istanbul kasım-2

Armağan Çağlayan ile "Size Anlatacaklarım Var"

Türkiye’nin en önemli televizyon yapımcılarından birisi olan Armağan Çağlayan, bu sektörde yaklaşık olarak 30 yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda milyonlarca izleyicisinin bulunduğu YouTube kanalında da yaptığı “Sıra Dışı” röportajlarla birlikte gündemin nabzını tutan Armağan Çağlayan, izleyiciler tarafından da son derece dikkat çekiyor. Bu bağlamda siz de benzersiz bir programa şahitlik etmek istiyorsanız 3 Kasım Perşembe günü 20.30’da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan bu program adına yerinizi hemen ayırtın.

Karlar Ülkesi Çocuk Oyunu

Karlar Ülkesi ile artık çocuklar da hayal dünyasının sınırlarını zorlayarak efsanevi bir yolculuğa çıkıyor! Mehmet Zorlu Vakfı öncülüğünde faaliyet gösterecek olan etkinlik, Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında seyircilerle buluşuyor. Bu noktada Özlem Saraç'ın Hans Christian Andersen'in "Karlar Kraliçesi" masalından esinlenerek yazdığı, müziklerini Murat Asil'in özel olarak yaptığı ve Gaye Cankaya'nın yönetmenliğini üstlendiği Karlar Ülkesi müzikali; bir yandan çocuklara dostluğun önemini anlatırken bir yandan da doğa sevgisini aşılayacak. 4 yaş ve üzeri seyircisi kitlesine perdelerini açan bu eşsiz müzikal, 12 Kasım Cumartesi günü 13.00’da Cevahir Sahne Salon A’da minikleri bekliyor olacak.

Rober Hatemo Konseri

Rober Hatemo, son zamanlarda popüler olan ve gün geçtikçe tanınırlığı artan bir sanatçı olarak nam salmaya devam ediyor. Bu bağlamda 'Aşksız Prenses', 'Esmer' ve 'Senden Çok Var' gibi şarkılarıyla bir döneme damga vurmuş, günümüzde de çoğu playlistlerde yer alan Rober Hatemo, dinleyicisine müzik dolu ve efsanevi bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Bu noktada Haziran ayında ‘’İnsan Sevince’’ parçasını piyasaya süren Rober Hatemo'nun müziğiyle eğlenceye damga vurmak istiyorsanız 26 Kasım Cumartesi günü 21.00’da Hayal Kahvesi Aqua Flroya’da yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Tarihi Pastaneler-0
Yeme İçme

İstanbul'un Tarihi Pastaneleri

Tarihi pastaneler, bizi cennete götüren lezzetli duygular yaratan kurumlardır. Eşsiz ve taklit edilemez İstanbul becerisine özgü yüksek kaliteli…

Devamını Oku
Günübirlik Beykoz Turu-0
Kültür Seyahat

Günübirlik Beykoz Turu

Muhteşem Boğaz manzarası, yeşil tepeleri ve tarihi eserleri ile adeta bir açık hava müzesi olan Beykoz'u keşfetmek isteyenler buraya! İşte…

Devamını Oku
Kültür Sanat Eylül-0
Kültür Seyahat

Eylül Ayı İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri

Yaz ayından sonbahara geçiş döneminde birçok insan eğlenebileceği aktiviteler arıyor. Bu arayışlar nezdinde birçok farklı tiyatro, festival, konser…

Devamını Oku