Kültür Seyahat

2 Ekim 2022

Yaz mevsimini tatilsiz mi kapattınız? Üzülmeyin. Sonbaharın eşsiz güzelliklerini bünyesinde barındıran birbirinden güzel mekan önerileriyle geldik bu kez de. Okurken hem bu yerlerle ilgili bilgi edinecek ve merak edecek, hem de buraları keşfetmenin hayalini kuracaksınız. İçlerinden birinin mutlaka sizin tatil anlayışınıza hitap edeceğine de eminiz. O halde buyrun yazının devamına.

Kapadokya, Nevşehir

Böyle bir liste Kapadokya'sız olur mu? Olmaz elbette. Sonbahar denildiği zaman akıllara; tamı tamına 60 milyon yıllık bir geçmişe sahip olan Kapadokya geliyor! Aynı zamanda buraya doğa ve tarihi kendi içinde bir arada barındıran eşsiz coğrafya denilebilir. Özellikle Peribacaları! Bu bağlamda muhteşem bir yapı olan Peribacaları, yüzyıllar içerisinde coğrafi koşulların etkisiyle oluşmuştur. Öte yandan UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde adı geçen Göreme Doğal ve Tarihi Milli Parkı da destansı güzelliği ve kültürel çeşitliliği ile turistlerin uğrak noktası haline geliyor. Balon turlarıyla nam salan Kapadokya, her geçen yıl binlerce insana ev sahipliği yapıyor. Bu muhteşem yeri görmeye gelen herkes, son derece mutlu bir şekilde ayrılıyor!

Eylül tatil-1

Bozcaada, Çanakkale

Yaz tatilinin incisi olarak akıllara kazınan Bozcaada, sonbaharın da gözdesi olarak biliniyor. Bu bağlamda şunu söylemeliyiz ki Bozcaada yalnızca aylarında değil kış ayları da dahil olmak üzere dört mevsimin her birinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor! Bu noktada Bozcaada’nın denizi erken soğuduğu için sonbahar mevsiminde yüzme imkanı pek yok. Fakat doğal güzellikleri ve rafine lezzetleriyle birlikte Bozcaada, sonbahar tatili tutkunları için eşsiz bir tatil imkanı sunuyor!

Bozcaada, gelen ziyaretçileri eşsiz doğası ve yapılarıyla büyüleyip nefes kesici anlar yaşanmasına vesile oluyor. Bu noktada üzüm bağları, şarap fabrikaları, rüzgar gülleri ve ıhlamur kokan ada sokakları mükemmel anılar yaşamanız için sizleri bekliyor! Şirin ve son derece popüler bir balıkçı kasabası olan Bozcaada’da görülecek tarihi yerlerin en başında Ayazma Manastırı var diyebiliriz. Üstelik ağaçların altında konumlanmış olan bu küçük manastır, adanın doğal güzelliklerinin adeta aynası görevini üstleniyor!

Yedigöller, Bolu

Yedigöller Havzası, milli park olarak korunmaya alındı. Çünkü birbirinden derin tarihi hikayeleri içinde barındıran bu yer, paha biçilemez bir güzellikte! Aynı zamanda Bizans dönemine ait  oldukça eski kalıntılarla ünlenmiş olan yerleşim birimi. İçerisinde; Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl olmak üzere adı üstünde tam olarak yedi adet göl bulunan bu eşsiz bölgede, orkide ve zambak gibi çok değerli çiçeklerin de içinde olduğu tam 236 adet farklı bitki yetişiyor!

Bu bağlamda Yedigöller için tam bir doğa cenneti diyebiliriz! Tüm bunların yanında birçok farklı yabani hayvanın da barınma noktası olarak biliniyor. Üstelik aynı zamanda olta balıkçılığı için de son derece elverişli bir bölge! Her sene mayıs ve eylül ayları arasında Büyükgöl’de ve Deringöl’de olta balıkçılığı belli bir ücret karşılığı yapılabilmekte. Kendini muhteşem bir tatille şımartmak isteyen herkes Yedigöller’i ziyaret etmeli!

Eylül tatil-2

Sapanca, Sakarya

Bilindiği üzere Sapanca, İstanbul’a yakınlığı sebebiyle günübirlik tatillerin oldukça önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu bağlamda bu eşsiz yer, sonbaharda gidilecek yerlerin en başında geliyor! Küçük bir kasaba olan Sapanca’da, sonbahar mevsiminin her tonunu ayrı ayrı keşfedebilirsiniz!

Aynı zamanda uzunluğu 16 kilometre olan Sapanca Gölü, ufuk çizgisinin göründüğü eşsiz manzarasıyla birlikte bu bölgenin en çarpıcı güzelliklerinden biri olarak biliniyor! Sakinlik ve dinginlik arayan herkesin yolu Sapanca’ya düşüyor!

Amasra, Bartın

Karadeniz, eşsiz doğası ve güzelliğiyle her geçen gün ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor! Bu bağlamda bölgenin kendine has bitki örtüsü ve burada yetişen ürünler, bu noktayı vazgeçilmez bir hale getiriyor. Tam olarak deniz kenarında konumlanmış ve çok şirin bir balıkçı kasabası olarak bilinen Amasra, samimiyeti ve sıcaklığıyla baştan sona sizi saran bir belde olacak!

Eşsiz bir doğaya ev sahipliği yapan Amasra’ya geldikten sonra dikkatinizi ilk olarak çarşıda konumlanmış olan birbirinden farklı oyuncaklar çekecektir! Ahşap işçiliğinin son derece önemli bir yer tuttuğu bu bölgede, el emeği olan oyuncaklardan hatıra ya da hediyelik için alabilirsiniz. Üstelik tüm bunların yanında Amasra’da damak tadınızı şenlendirecek muhteşem tatları deneme fırsatı da edinebilirsiniz!

Eylül tatil-3

Nemrut Dağı

Deniz seviyesinden tam olarak 2.100 m yükseğe çıkmaya ne dersiniz? O zaman sizi Adıyaman’a alalım. Yarı pasif bir yanardağ olarak bilinen Nemrut hakkındaki efsanevi hikâyeleri okuduktan sonra bu eşsiz yeri ziyaret etmelisiniz! Tarih severlerin heyecanla araştırdığı ve ele aldığı bu benzersiz yer, her sene ziyaretçilerin uğrak noktası haline geliyor!

Ihlara Vadisi

Ihlara Vadisi, Hasandağı volkanından püskürtülen lavların akarsuları aşındırması sonucu oluşmuş eşsiz bir yapıdır. Aynı zamanda bu Vadi, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlıdır. Tüm bunların yanında oldukça zorlu bir tırmanış parkuru olarak bilinir. Bu bağlamda Melendiz Çayı’nın huzur verici sesi ile adeta bir meditasyon yapmaya hazır mısınız? Her sene gelenleri büyüleyen bu eşsiz yer, sonbahar tatilinize renk vermek için sizleri bekliyor!

Eylül tatil-4

1
Yeme İçme

En İyi Aşçıların Memleketi Bolu'da Ne Yenir

Ülkemiz doğal güzellikleri ve zengin besin kaynakları açısından oldukça şanslı bir coğrafyada yer alıyor. Bunun avantajını her bölgemizde farklı…

Devamını Oku
Eylül tatil-0
Kültür Seyahat

Yaz Tatilini Kaçırmış Olanlara: Sonbaharda Tatil Önerileri

Yaz mevsimini tatilsiz mi kapattınız? Üzülmeyin. Sonbaharın eşsiz güzelliklerini bünyesinde barındıran birbirinden güzel mekan önerileriyle geldik bu…

Devamını Oku
Yedigöller-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin Mirası: Göller

Yaşadığınız şehrin kaotik ortam ve rutinlerden sıkılıp biraz olsun nefes almak ister miydiniz? Cevabınız ‘’Evet’’ ise doğru yerdesiniz. Bu isteğinize…

Devamını Oku