Kültür Seyahat

22 Ekim 2022

Ekstrem spor tutkunlarına güzel bir haberimiz var! Hiç Türkiye’nin benzersiz coğrafyasıyla insanları buluşturan en keyifli ve eğlenceli aktivitelerden biri olan yamaç paraşütü yapmayı düşündünüz mü? Bu bağlamda paraşüt noktaları, seyahat rotanızı belirleyecek en sağlam pusulanız olabilir! Türkiye’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz muhteşem yerleri öğrenmek için okumaya devam edin.

Boztepe, Ordu

Boztepe, Türkiye’de yamaç paraşütünün ilk olarak yapıldığı yerlerden biri olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda Boztepe’nin kalkış pistinin 475 metrede bulunduğunu da belirtelim! Yılın her döneminde tercih etme seçeneğinizin olduğu Boztepe, Karadeniz üzerinde benzersiz bir şekilde süzülmeyi tercih edenler için muhteşem bir rota! Aynı zamanda iyileştirilmiş yollarına ve teleferik gibi ulaşım kolaylıklarına da sahip olan Boztepe, maceraseverleri bekliyor.

Paragliding (2)

Babadağ, Fethiye, Muğla

Türkiye’nin en popüler yamaç paraşütü noktasını ele alalım. Ölüdeniz’in tam olarak üzerinde süzülme deneyimini yaşayabileceğiniz Babadağ! Amatör ve profesyonel paraşütçüler için oldukça ideal bir uçuş alanı sunarak eşsiz bir ortama vesile olan Babadağ, 1965 metre yüksekliği ile yaklaşık olarak 30 dakikalık bir uçuş sağlıyor denilebilir. Bölgenin güneyinde, kuzeyinde ve tepesinde bulunan 3 farklı kalkış noktasından Belcekız Plajı’na iniş yapılabiliyor.

Pamukkale, Denizli

Tarihi değerlerle bezeli bir şehri konuşacağız. Pamukkale! Bu bağlamda bu eşsiz şehrin üzerinde uçmak, yamaç paraşütüne adrenalinin yanında adeta bir kültür keşfi misyonu da katarak unutulmaz anlar yaşamanıza vesile oluyor! Bunun beraberinde pamuk gibi travertenler, kaplıcalar ve yıkılmadım, daima ayaktayım diye haykırıp dimdik duran Hierapolis Antik Kenti de bu uçuş yolculuğunda size eşlik ederek keyifli anlar yaşamanıza önayak olacak!

Denizli'de yamaç paraşütü yapabileceğiniz tam olarak iki nokta var diyebiliriz. Bunlardan en çok tercih edileni ve popüler olanı çok eskilerde dinamit deposu olarak kullanıma açılan, şimdi ise yeni başlayan amatör ve profesyonel yamaç paraşütçülerini eşsiz rüzgarla buluşturan Dinamit Tepesi olarak biliniyor. Aynı zamanda bu bölgede dilerseniz uçuş eğitimi de alabilirsiniz! Şunu belirtelim; inişler ise Pamukkale'nin eşsiz düzlüklerine yapılıyor. Diğer noktayı soracak olursanız da Çökelez Dağı diyebiliriz. Burası da daha profesyonel yamaç paraşütçülerinin seçenekleri arasında yer alıyor. Tüm bunların yanında 1650 metre yükseklikteki bu noktada şimdiye kadar uluslararası düzeyde birçok yarışma düzenlendiğini de belirtelim!

Paragliding (1)

Serdivan – Sakarya

Serdiva, İstanbul'a yakın olan konumu itibarıyla popüler ve İstanbullu pilotlarca çok fazla tercih edilen yamaç paraşütü noktalarından bir tanesi olarak biliniyor. İrtifa açısından 250 metre kadar alçak bir kalkış pistini içerse de, havalandığınız zaman Sapanca Gölü'nün ve ormanların akıl almaz manzarasına kendinizi kaptırabilirsiniz! Bununla birlikte Serdivan'da uçtuktan sonra piknik yapabileceğiniz oldukça keyifli alanlar da bulunuyor.

Ülkemizde her spor ve hobi için listesi uçsuz bucaksız olan birbirinden farklı platformlar var. Yamaç paraşütü noktaları da anlayacağınız üzere bu kadarla sınırlı değil. Bu noktada; Trabzon'da bulunan Uzungöl, Kocaeli'de bulunan Kartepe, Ankara'da bulunan Kumludoruk, İzmir'de Bozdağ, Adana'da Menekşe Tepesi, Eskişehir'de bulunan İnönü C Tepesi gibi birbirinden farklı noktada bu sporu yapma şansınız var!

Asas Dağı, Kaş, Antalya

Size bir tavsiyemiz var! Kaş tatili yapacağınız zaman bu tatilin bir gününde kuzeye doğru 35 dakikalık bir yol gidin ve ortalama olarak yüksekliği 1000 metre olan Asas Dağı’na çıkın! Üstelik yüksekliğinin daha az olması sebebiyle yamaç paraşütüne yeni başlayanlar için oldukça ideal olan bu konumdan, havalanarak yaklaşık olarak 20-25 dakikalık bir uçuş ile Kaş’ı Çukurbağ Yarımadası’na kadar eşsiz anlara tanık olabilirsiniz!

Paragliding (3)

Ali Dağı, Talas, Kayseri

Ali Dağı, İstanbul’dan 1,5 saat mesafede bulunan muhteşem bir yer! Aynı zamanda kuzey-güney yönlü esen rüzgarları ve falezli sahil şeridi vesilesiyle de oldukça cazip bir nokta olarak biliniyor. Orman rüzgarlarının falezlere çarpması sonucunda oluşan hava akımını kullanarak gerçekleştirilen soaring tekniği adı verilen uçuşa olanak tanıması, bu noktayı hafta sonu için macera dolu aktivite arayanlar adına ideal kılıyor!

Munzur Dağları – Erzincan

Şehre tam olarak 7 km mesafedeki uçuş noktasının yüksekliği 3250 metre olarak biliniyor. Eğer profesyonelseniz burası tam size göre! Amatör grubundaysanız endişelenmeyin. İlk kez havalanacaksanız Munzur Dağı, tamı tamına 1300 metredeki platformuyla sizi adeta bir kuş gibi uçurmak konusunda fazlasıyla iddialı! Dilerseniz tüm bu noktalar dışında 5 ayrı tepede daha benzersiz anlar yaşayabilirsiniz. Bu bağlamda seçimleriniz, tamamen sizin tecrübenize bağlı.

Paragliding (4)

Nemrut Dağı – Adıyaman

Mistik bir atmosferin içine karışma ne dersiniz? Bu noktada Adıyaman'ın, Şanlıurfa'nın medeniyet izlerini bir de dağlardan görmek ister misiniz? Cevabınız evet ise doğru yerdesiniz! Nemrut Dağı tam olarak 2200 metrede bulunan ve hem profesyonel hem de amatör paraşütçülerin havalanması için elverişli ortama sahip olduğu yerde muhteşem hissedeceksiniz! Gerek tarihin iz bıraktığı eşsiz kalıntıları görmek gerekse muazzam manzarasıyla ziyaretçileri mest eden atmosferi tatmak size ilaç gibi gelecek! Bu saydığımız rotalardan kendinize en uygun olanı seçip maceraya başlamalısınız!

Daha fazlasını arayanlar, Türkiye’de Ekstrem Sporları Deneyebileceğiniz Adresler ve Adrenalin Tutkunları İçin İstanbul'a Yakın 10 Heyecan Verici Aktivite yazılarımıza da mutlaka göz atmalılar.

müzekart-0
Tips

MüzeKart ile İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey

Bir MüzeKart sahibi olarak, yıl boyunca 350'den fazla müzeyi ve ören yerini sınırsız bir şekilde ziyaret edebiliyorsunuz. Üstelik ücreti de…

Devamını Oku
​​Kır Düğünleri-0
İyi Yaşam

En Güzel Kır Düğünü Fikirleri

Kır düğünleri her zaman en trend düğün konseptlerinin başında geliyor. Peki hayalinizdeki masalsı düğün organizasyonunu hayata geçirebilmek için…

Devamını Oku
Tiny House (0)
İyi Yaşam

Tiny House Deneyimi Yaşayabileceğiniz Yerler

Yalnızca bir konaklama alternatifi değil, yaşam alanları olarak da kullanılmaya başlayan Tiny House'lar, tüm dünyada esen değişim rüzgarının…

Devamını Oku