Kültür Seyahat

19 Ekim 2022

Kahve yapmak bir sanat. Her ne kadar kahvesiz yapamıyor olsak da gittiğimiz mekanlarda beklediğimiz bir takım kriterler var. İyi demlenmiş, farklı aromalı kahveler, kahve çekirdeğinin yolculuğu ile ilgili bilgi sahibi baristalar, güzel bir ambiyans, tatlı atıştırmalıklar... Biz de aynı hislerle İstanbul'un en iyi kahve dükkanlarının izini sürdük ve ortaya şöyle bir liste çıktı. Hafta sonu arkadaşlarınızla zaman geçirmek için güzel bir mekan arıyorsanız, birazdan vereceğimiz tavsiyeleri bir kenara not etmeyi unutmayın.

İstanbul'un Kahvecileri

Coffee Department, Nişantaşı & Balat

İlk durağımız Balat’ta. Benzersiz dokusuyla turist ve fotoğraf gruplarının en sevdiği duraklardan olan Balat, artık iddialı kahvelerin de bir numaralı adreslerinden. Çok yakında Nişantaşı'nda da yeni bir şube açma hazırlığında olan Coffee Department, farklı aromalara sahip organik kahveleriyle müdavimlerinin kalbini her gün yeniden fethediyor. Aynı zamanda kahve demleme ve french press teknikleri ile ilgili aklınıza takılan soruları da mekanın deneyimli baristasına sorabiliyorsunuz.

Cup of Joy, Bebek & Zorlu AVM

Sıra geldi Bebek konumunda bulunan ve oldukça rağbet gören Cup of Joy adlı mekana! Zorlu AVM gibi farklı lokasyonlarda yer alan Cup of Joy, günün yorgunluğunu atmak ve keyifli bir mola vermek için ideal bir yer. Dünyanın dört bir yanından getirtilen kahve çekirdekleriyle lezzetli fincanlara imza atan Cup of Joy'da bizim favorimizi sorarsanız, Avustralya menşeili bir kahve olan Flat White'ı denemenizi öneririz.

Blum Coffee House, Beşiktaş

Blum Coffee House iki kız kardeşin kurmuş olduğu muazzam bir işletme olarak biliniyor. Aynı zamanda bu işletmeyi  kurumsal hayatı bir kenara bırakarak 2016 yılında açıyorlar. Bu bağlamda Blum Coffee House, İstanbul’un mutlaka denenmesi gereken birbirinden farklı kahvelerini büyük bir özenle hazırlıyorlar! Aynı zamanda Espresso bazlı ya da demleme gibi klasik olarak bilinen kahve çeşitlerinin yanı sıra fıstık aromalı cappuccino, bitter çikolatalı americano, yer fıstıklı latte gibi seçenekleri olan bu kafenin atıştırmalık ve tatlıları da oldukça sağlıklı malzemelerden özel olarak ev yapımı şeklinde hazırlanıyor!

İstanbul'un Kahvecileri-2

Tüm bunların dışında size Blum Coffee House’un en dikkat çeken yanlarından bir tanesini söyleyelim! Blum Coffee House, Plastiksiz Denizler Hareketi’ne destek vererek bu kapsamda servisinde plastik kullanmayan mekanlardan bir tanesi olarak biliniyor! Yani sürdürülebilir dünyaya destek vermek adına geri dönüştürülmüş olan ya da dönüştürülmeye uygun olan malzemelerden; buğday sapı pipet huş ağacından oluşturulan çatal, kaşık, bıçak kullanılması da bu kahvecinin önemli artılarından bir tanesi!

Petra Roasting Co., Gayrettepe

Türkiye’nin en iyi ve cool kahve dükkanlarından bir tanesi olan iddialı bir mekan önerisiyle geldik! Bu noktada Gayrettepe konumunda bulunan Petra Roasting Co. Tam size göre bir yer! Her çeşit kahveyi damak tadınıza uygun olarak hazırlanan Petra Roasting Co., iddialı kahveleri ile her geçen gün tanınırlığını artırmaya devam ederek nam salıyor.

Bu bağlamda kahve yapımı ve aşamaları konusunda uzman olan baristalar, gelen misafirlere uzun uzun anlattıkları ve belirttikleri kahve çeşitlerini, özenle ve büyük bir emekle taze bir şekilde hazırlıyorlar! Bu noktada gereken çalışanlar gerekse müşteriler büyük bit memnuniyet çerçevesinde ilerliyor!

Story Coffee Roasters, Moda

Şimdi de kahveseverlerin uğrak noktası olan Story Coffee Roasters’i ele alacağız! Moda konumunda bulunan bu mekan, burada yaşayan insanların favori mekanlarından bir tanesi olarak biliniyor. Aynı zamanda Story Roasters, dünyanın dört bir yanından özel olarak seçmiş oldukları çekirdekleri müşterilerine sunuyor. Bu noktada Story Coffee Roasters, gerek konumu gerek kahveleriyle birlikte ön planda olan bir mekan olarak rağbet görmeye devam ediyor!

İstanbul'un Kahvecileri-3

Spada Coffee, Nişantaşı

Topağacı’nın mahalle kahvecisi olarak nam salmış olan Spada Coffee, tam anlamıyla kendinizi evinizde hissedecek rahat olabileceğiniz benzersiz yerlerden bir tanesi! Bu noktada özenle ve emekle seçilmiş olan birbirinden farklı kahveler, mekanın sahibi olan Cumhur Kılıç öncerliğinde öncelikli olarak kavuruluyor. Sonrasında başarılı baristalar eşliğinde gelen müşterilere servis ediliyor! Aynı zamanda oldukça geniş bir kahve menüsüne sahip olan Spada Coffee, pratik bir kahvaltı yapmak isteyen bireylerin de favori mekanları arasında yer alıyor!

Norm, Cihangir

Cihangir’in favori kahvecilerinden bir tanesi olan Norm, açıldığı günden beri farkını ortaya koyuyor. Aynı zamanda İskandinav tarzı minimal dekoru sayesinde müşteriler bu mekana tekrardan gelmek istiyor! İşinde başarılı baristaların hazırladığı leziz kahveler ve beraberinde servis edilen atıştırmalıklar ile günün her saati kendinizi şımartabilirsiniz!

Rawsters Coffee & Supply Co., Maslak

42 Maslak’ın konumunda bulunan Rawsters Coffee & Supply Co., günlük olarak kavurduğu taze kahveleri ve özel olarak getirtilen çekirdekleri ile kahveseverler tarafından hızlıca benimsenen mekanlardan bir tanesi olarak popüler olmaya devam ediyor! Tüm bunların yanında yapılan eşsiz kahvelerin yanında yemelik nefis tatlılar da müşterilerin bu mekana gelme sebeplerinden birisi denilebilir!

İstanbul'un Kahvecileri-4

Deal Coffee Company, Beşiktaş

Beşiktaş’ta yer alan Deal Coffee Company’nin, işini büyük bir özenle ve emekle yapan yerlerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda pek de bilinmeyen ama bilenler tarafından da en çok sevilen ve tercih edilen kahvecilerin başında yer alıyor. Uzun denemeler sonucunda oluşturdukları Special Blend filtre kahveleri, yoğun bir lezzet arayanlar için birebir tatlardan birisi. Bu bağlamda damak tadınızı şenlendirmek istiyorsanız Deal Coffee Company tam size göre!

Federal

Federal, barista eğitmeni olan Sam Çeviköz’ün kendi markası olarak faaliyet gösteren bir mekan. Bu noktada Federal, Galata ve Topağacı olmak üzere iki şubesinde hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıyeten Çeviköz’ün eğitiminden geçmiş olan alanında uzman baristalar da bilgili ve ilgili bir şekilde kahve hakkındaki aklınıza takılan tüm sorularınızı cevaplamaya hazırlar! Birbirinden farklı seçenekleriyle müşterileri çıkmaza sokan bu mekanın sizi büyüleyeceğine eminiz!

Kahveden önce güzel bir kahvaltı iyi gider diyenleri de unutmadık. Avrupa Yakasının En İyi Kahvaltıcıları yazımızdaki mekanlara da mutlaka göz atın.

Vialand
Kültür Seyahat

Vialand Tema Park Ödülünü Kazananlar Belli Oldu!

Vialand Tema Park giriş bileti hediyeli yarışmamız sonuçlandı. Kazanan ailelerin bilgisine yazımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şanslı ailelerimizi…

Devamını Oku
soguk-havalar
Kültür Seyahat

Soğuk Havalarda Kendinizi Eve Kapatmayın

Soğuk havalarda çok fazla dışarı çıkamasak da insan bazen evde sıkılabiliyor. Eğer siz de vaktimi dışarda geçirmek istiyorum, bu soğuk kış günlerinde…

Devamını Oku
Konser-ocak-0
İyi Yaşam

İstanbul Ocak Kültür-Sanat Takvimi

İstanbul yeni seneyi yepyeni ve birbirinden keyifli aktiviteler ile karşılamaya hazırlanıyor. Soğuk havaya aldırmadan o konser senin, bu tiyatro…

Devamını Oku