Kültür Seyahat

17 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

İstanbul ve çevresinde adrenalin dolu bir aktivite ile unutulmaz anlar mı yaşamak istiyorsunuz? Elbette, İstanbul sunduğu imkanlar ile adeta herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir şehir olmasıyla sizi bu konuda da hayal kırıklığına uğratmıyor. Klasik tatil kaçamaklarından sıkılmış olanların macera beklentisini adrenalin dolu saatler ile karşılayacak ve benzersiz deneyimler yaşatacak birbirinden farklı aktivitelerle dolu İstanbul. İster İstanbul’a seyahat ediyor olun veya İstanbul’da yaşayan biri, adrenalin tutkunları için yakınlarda yapılacak çok şey var. Unutulmaz deneyimler elde ederken bir yandan da ihtiyacınız olan adrenaline adeta doyacaksınız. Bu aktivitelerden bahsetmişken biz de sizin için en heyecanlı ve keyifli olanlarını araştırdık bile. İşte beklentilerinizi tamamen karşılayacak ve sizi adrenaline doyuracak İstanbul’a yakın 10 heyecan verici aktivite!

1- Yelkencilik

Yelkenli yatçılık, İstanbul’da yapılabilecek en güzel ve heyecan verici aktivitelerden biri. Her ne kadar yatçılık denildiğinde pek akla gelmese de aslında İstanbul bu alanda harika imkanlar sunulan bir şehir. Boğazın maviliklerinde adrenalin ve keyif dolu bir gezintiye çıkmanın keyfinin bir başka olacağına şimdiden eminiz. Yelkenli yat etkinliklerine katılarak bu deneyimi yaşayabileceğiniz gibi belki bir adım sonrasında eğitimlerine katılmayı deneyebilirsiniz. Adrenalin tutkunları için uzun soluklu ve eşsiz bir aktivite olacağı kesin.

Görsel kaldırıldı.

2- Yamaç Paraşütü

İstanbul’un belirli noktalarından havada süzülmek isteyenler için güzel haberlerimiz var. İstanbul’da yamaç paraşütü popüler olan adrenalin aktivitelerinden biri olarak oldukça yaygın bir şekilde yapılıyor. Şehrin belirli yerlerinde verilen eğitimlere katılarak kendinizi bu alanda geliştirebileceğiniz gibi öte yandan adeta bir profesyonel gibi paraşütünüz ile kendinizi İstanbul’un rüzgarına teslim edebilirsiniz. İstanbul’un manzarasına karşı adeta uçuyormuş gibi hissetmek için enfes bir seçim. 

3- Paintball

Arkadaşlarınızla birlikte İstanbul’da veya yakınlarında adrenalin dolu ne yapabiliriz diye düşünüyorsanız paintball sizin için nokta atışı olacak seçimlerden biri. Tulumlarınızı giyip, takımlarınızı oluşturup uzun ve heyecan dolu bir boya savaşının içine girmek için hazır olun. İstanbul’da paintball oynayabileceğiniz ve stratejik hamlelerinizi eğlenceli bir şekilde sergileyebileceğiniz pek çok oyun alanı bulunuyor. Takım ruhu ve adrenalinin bir arada olduğu en heyecan verici aktivitelerden biri olacağı kesin. 

Görsel kaldırıldı.

4- Binicilik

Binicilik, gerek çocuklar gerekse yetişkinler tarafından sıklıkla tercih edilen ve atlarla keyifli anlar geçirilebilecek heyecan dolu bir aktivite. Size bir yandan adeta bir terapi gibi gelecek binicilik aktiviteleri ile aynı zamanda at üzerinde adrenalin dolu bir yolculuga çıkabilirsiniz. İstanbul ve yakınlarında bu alanda bulunan birçok tesis sayesinde binicilik ile tanışabilir ve atların dünyasında heyecan verici anlar deneyimleyebilirsiniz. 

5- Tüplü Dalış/ Scubadiving

İstanbul’da yapılabilecek en heyecan verici aktivitelerden biri de tüplü dalış. Eğer daha önceden hiç dalış yapmadıysanız eğitim alarak başlayabileceğiniz tüplü dalışlara dilerseniz de keşif gezileri ile katılabilirsiniz. Su altında hareket etmek size kendinizi başka bir evrende hissettirirken yanınızdan geçen su altı canlıları ile büyüleneceksiniz. Su altını eşsiz bir şekilde keşfe çıkmak ve limitlerinizi zorlamak için harika bir aktivite. Özellikle Adalar ve civarı, bu konuda sınırsız imkanlar sunan dalış noktalarından.

Görsel kaldırıldı.

6- ATV ile Safari

Engelleri hiçe sayan ve özgürce takılmayı seven adrenalin tutkunları için ATV veya Jeep turları harika seçimlerden. İster doğa içinde heyecan dolu bir parkur veya şehrin yakınlarındaki özel hazırlanmış parkurlar, siz seçin. İstanbul ve çevresinde bu alanda pek çok aktivite düzenlendiği için kendinize uygun safari turunu bulmakta zorluk yaşamayacaksınız. Çılgınlar gibi tozu toprağı birbirine katarak adrenalin dolu bir sürüş için kemerlerinizi bağlayın. 

7- Atış Poligonu

Kendinizi adeta bir aksiyon veya polisiye filminin içindeymiş gibi hissetmek ister misiniz? Hedef becerilerinizi bir üst seviyeye taşırken aynı zamanda adrenalini hissedebileceğiniz atışlar yapmak sizi oldukça tatmin edecek. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçek silah ve mermiler kullanarak siz de bu deneyimi yaşayabilirsiniz. İstanbul’da bu alanda pek çok merkez bulunduğu için streslerinizden arınacağınız bu heyecan verici aktiviteye erişmek hiç de zor değil.

Görsel kaldırıldı.

8- Korku Evi

Kendinizi adeta bir korku filminin ve adrenalin dolu dakikaların içerisinde bulmak isteyenler için korku evleri ve kaçış oyunları en doğru adres. Adrenalini en derinden hissedebileceğiniz bu anlarda aynı zamanda stratejik hamlelerinizi kullanarak en kusursuz kaçış planlarınızı yapabilirsiniz. Arkadaşlarınız ile birlikte katılabileceğiniz bu korku evleri ve oyunlarını İstanbul’da rahatlıkla bulabilirsiniz. 

9- Yarış Otomobili Sürüşü

Hız ve adrenalin tutkunlarını aynı noktada buluşturacak heyecan dolu bir aktiviteye hazır olun. İstanbul içinde veya yakınlarında bulunan sürüş pistlerinde harika bir yarış otomobili sürüşü deneyimi yaşayabilirsiniz. Bütün enerjinizi dışa vurabileceğiniz ve aynı zamanda benzersiz anlar deneyimleyebileceğiniz bu aktivite ile hayalinizdeki yarış otomobilinin koltuğuna geçebilirsiniz. 

Görsel kaldırıldı.

10- Macera Parkları

Adrenalin tutkunları için uzun soluklu bir deneyim için macera parkları İstanbul’un en sevilen aktivitelerinden biri. Doğa içinde yükseklerde kurulmuş ip parkurları, tırmanma duvarları, Go kart ve daha fazlası derken kendinizi tam da istediğiniz gibi adrenalin dolu bir dünyanın içerisinde bulacaksınız. Birbirinden farklı doğa ve adrenalin dolu aktivitenin sunulduğu bu macera parklarında çeşitli becerilerinizi geliştirebilirsiniz. İster ailenizle ister arkadaşlarınızla heyecan dolu bir haftasonu kaçamağı yapmak için macera parkları sizin için unutulmaz bir seçim olacak. 

Ayrıca bkz. İstanbul'a Yakın Trekking Rotaları

Eminönü sokakları-0
Kültür Seyahat

Tarihi ve Kültürel Bir Serüven: İstanbul'un Gizemli Sokakları

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir. Bu yazıda, İstanbul'un gizemli sokaklarında yapılan bir yolculuğa çıkacak ve…

Devamını Oku
Zaman Yolculuğunu Anlatan En İyi 10 Film
Teknoloji

Zaman Yolculuğunu Anlatan En İyi 10 Film

Bilim kurgu yazarları açısından eşsiz bir kaynak niteliği taşıyan zamanda yolculuk fikri üzerinden sayısız film çekildi. Zamanın sınırlarını aşan…

Devamını Oku
Alışveriş Caddeleri-0
İyi Yaşam

Türkiye'nin En İyi Alışveriş Caddeleri

Türkiye'de alışveriş dendiğinde akla sadece İstanbul gelmiyor. Ülkenin birçok şehri, alışverişin kalbinin attığı uzun caddeleriyle de ünlü.…

Devamını Oku