İyi Yaşam

22 Şubat 2023

Alışveriş denildiği zaman akan sular durur! Bu noktada yapmanız gereken tek şey ince eleyip sık dokumak. Ayrıyeten kendinize ve bütçenize uygun bir alışveriş, adeta bir ilaç gibi gelecek. Bütün bunların yanı sıra bu konsepte uygun birbirinden güzel ve farklı caddeler mevcut. Sizler için bu yazımızda Türkiye’nin en iyi alışveriş caddelerini derledik. O halde gelin, hep birlikte inceleyelim.

Bağdat Caddesi, İstanbul

İlk durağımız popülaritesi oldukça yüksek olan Bağdat Caddesi oluyor. Bu noktada Bağdat Caddesi; temizliği, sunduğu hizmeti ve alışveriş olanakları ile hem Türkiye'de hem de dünyada meşhur olan İstanbul alışveriş caddelerinden birisi olarak nam salmaya devam ediyor. Bu bağlamda da moda dünyasının en ünlü markalarının neredeyse tamamını bir arada bulabilmek, keyifli vakit geçirmek için Bağdat Caddesi'ni tercih etmeniz mümkün. Ayrıyeten bütün bunların dışında seçenek açısından oldukça zengin sayılan bu cadde, her geçen gün milyonlarca insanın geçtiği bir konumda yer alıyor.

Alışveriş Caddeleri-1

Abdi İpekçi Caddesi, İstanbul

Sıradaki durağımız İstanbul’un göbeğinde yer alan ve birçok farklı mağazayı içinde barındıran Abdi İpekçi Caddesi oluyor. Üstelik yalnızca bununla da sınırlı değil. Abdi İpek Caddesi, sadece Türkiye'nin değil, dünyadaki markaların da gözbebeği konumunda denilebilir. Bu bağlamda gelir kaynağı yüksek kesime hitap eden insanların tercih ettiği Abdi İpekçi Caddesi'ne dünyanın gözde markaları mağaza açmak için adeta yarışıyor. Birbirinden farklı ve harika tasarımların, zevkli kıyafetlerin adresi olan Abdi İpekçi Caddesi'nin kafeleri ve ayrıca cıvıl cıvıl yapısıyla da keyifli vakit geçireceğinize inanabilirsiniz.

Bodrum Çarşısı, Muğla

Bodrum denildiği zaman aklınıza ilk gelen şey tatil yapmak olsa da Bodrum Çarşısı' nın alışveriş yapmak için de fazlasıyla tercih edildiğini belirtmeden geçmeyelim. Şehirlerde tercih edilen popüler ve büyük markalar, butik mağazalarda satılan eşsiz etnik tekstil ürünleri, çeşitli el sanatları ürünleri ve en önemlisi de Bodruma özel deri sandaletler tam da bu çarşıda yer alıyor. Bu bağlamda Bodrum Çarşısı'nda aklınıza gelebilecek çoğu şeyi bulabilmeniz mümkün. Dolayısıyla tatilinizi yaparken Bodrum Çarşısı'nın keyfini çıkarmayı unutmayın.

Alışveriş Caddeleri-2

Halaskargazi Caddesi, İstanbul

Sıradaki durağımız hem kadın hem de erkek giyimine hitap eden Halaskargazi Caddesi oluyor. Bu noktada Halaskargazi Caddesi, yüksek kaliteli ürünleri ile Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerden birisi olarak nam salıyor. Bunların yanında özellikle gece kıyafetleri için Türkiye'nin ve Dünyanın her yerinden gelen kadınlar tarafından da fazlasıyla talep görüp tercih ediliyor. Giyim konusunda birçok kişinin ilk adresi haline gelen Halaskargazi Caddesi'nde istediğiniz kalitede parçalar bulacağınıza gönül rahatlığıyla emin olabilirsiniz.

Işıklar Caddesi, Antalya

Size sonunun benzersiz güzellikte olan denize ulaştığı Antalya'da bulunan en iyi alışveriş caddelerinden biri olarak bilinen Işıklar Caddesi'nden bahsetmek istiyoruz. Işıklar Caddesi'nde saatlerce sıkılmadan vakit geçirebilmeniz mümkün! Aynı zamanda caddede yer alan mağazalarda alışverişinizi yaptıktan hemen sonra yemek ve kahve molası verip dilerseniz caddenin sonundaki denize doğru inerek mükemmel deniz havası alabilirsiniz. Ayrıyeten alışveriş için tercih edilen Kaleiçi ve Güllük Caddesi'ne de oldukça yakın bir mesafede kalan Işıklar Caddesi, her anlamda size avantaj sağlayacaktır.

Alışveriş Caddeleri-3

Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir

Sıradaki durağımız İzmir’de oldukça popüler yerlerden birisi olarak bilinen Kıbrıs Şehitleri Caddesi, her gün caddeden geçen yüzlerce insanın rotaları arasında yer alıyor. İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi, yerli ve yabancı turistlerin ve özellikle de İzmir yerlisinin en çok tercih ettiği yer olan Alsancak'ta yer alıyor. Bu noktada yemek, kahve, eğlence ve daha birçok şey ile sürekli canlı olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, alışveriş için de insanların tercihleri arasında yer alıyor diyebiliriz. Aynı zamanda Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde butik giyim mağazalarının yanı sıra Konak' a doğru ilerlediğiniz zaman ünlü mağazaları da görebilirsiniz. Bu bağlamda hem keyifli vakit geçirmek hem de alışveriş yapmak için İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne kesinlikle uğramalısınız.

Kemeraltı Çarşısı, İzmir

İzmir denildiğinde aklınıza ilk gelen yerin Kemeraltı Çarşısı olması çok normal. İşte tam da bu noktada sizlere ufak bir uyarımız olacak; sıkı durun ve alışveriş yaparken kaybolmaya hazır olun! Kemeraltı Çarşısı tek bir cadde yerine birbirine bağlanan birçok sokaklardan oluşan bir güzergahta yer alıyor. Aynı zamanda bilindik birkaç markanın mağazası dışında yerel esnafın yer aldığı Kemeraltı Çarşısı’nda abiyeden günlük kıyafete, ayakkabıdan nevresim takımına, neye ihtiyacınız varsa bulabilirsiniz. Bu bağlamda tarihi yapısı sebebiyle turistlerin de fazlasıyla dikkatini çeken bu çarşı, yoğunluğu açısından da oldukça sağlam bir yer denilebilir.

Alışveriş Caddeleri-4

Tunalı Hilmi Caddesi, Ankara

Şimdiki durağımız Ankara’da yer alan alışveriş caddelerinin arasından en çok popüler hale gelen Tunalı Hilmi Caddesi oluyor. Bu noktada özellikle gençlerin sosyalleşme maksadıyla tercih ettiği yerlerden birisi olan Tunalı Caddesi'nde birbirinden ünlü mağazaları bulabilmeniz mümkün. Ayrıyeten keyifli bir alışverişten sonra yemek, kahve gibi seçenekler ile günün yorgunluğunu da atarak kendinize ufak bir kaçamak verebilirsiniz.

Etkinlik 24-0
İyi Yaşam

Ocak'24 İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Yeni bir yıla adım attığımız şu günlerde İstanbul'un etkinlik takvimi de yeni yıl coşkusuna uygun şekilde hayli dolu ve coşkulu. Ocak'ta…

Devamını Oku
İstanbul-Sofya-0
Kültür Seyahat

İstanbul-Sofya Ekspresi

Avrupa'ya açılan demiryolu İstanbul-Sofya Ekspresi, seyahatini aceleye getirmeden yolculuğun tadını çıkarmak isteyenler ve ekonomik bir ulaşım…

Devamını Oku
Şubat 2024-0
Kültür Seyahat

Şubat 2024 İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

İstanbul'un Şubat ayı etkinlik takvimi hayli dolu. Bu ay İstanbullular sevdikleri sanatçıların konserleri, sergiler, tiyatrolar, stand-up…

Devamını Oku