Kültür Seyahat

3 Nisan 2023
Güncelleme Tarihi: 9 Nisan 2023

Baharı müjdeleyen Nisan, İstanbul’da yine kültür ve sanat ile dolu dolu geçeceğe benziyor. Atölye çalışmalarından konserlere, tiyatrodan sinemaya birçok etkinlik, Nisan’da İstanbullularla buluşacak. Bahara merhaba demek ve kendinizi birazcık şımartmak için sizin için seçtiğimiz etkinlik önerilerine bir göz atın.

yerebatan

Bazilikanın Karanlığı-Darkness Of Basilica

İlk etkinlik önerimiz pek de alışık olmadığımız türden. “Ses ile şifalanmak” olarak tanımlayabileceğimiz “Sound Healing” sizi daha önce muhtemelen deneyimlemediğiniz bir yolcuğa çıkarıyor. Hem de ışık, koku ve mekan algısının birlikte deneyimlendiği bu etkinlik, yeni yüzüyle ziyarete açılan Yerebatan Sarnıcı’nın mistik ortamında gerçekleşecek.

Toplam 1 saat süren etkinlikte katılımcılar kendilerine verilen yazıları okuduktan sonra mumlar eşliğinde karanlıkta sessiz bir yürüyüşe başlarlar. Kendilerini bekleyen sese ulaştıklarında da minderlere uzanıp 30 dakika sürecek bir ses terapisine katılırlar.

Biletleri Passo üzerinden satın alabileceğiniz Bazilikanın Karanlığı, 6-7 ve 11 Nisan tarihlerinde, saat 21.00’da gerçekleşecek.

Lal Hayal-Tiyatro

Yerebatan Sarnıcı’nda bu ay katılabileceğiniz pek çok etkinlikten biri de yetenekli oyuncu Songül Öden’in Lal Hayal oyunu. Oyun, farklı yaşlarda ve statülerde 7 kadının başlarına gelen trajikomik hikayeleri anlatıyor. Oyunun hikaye-proje tasarımını da üstlenen Songül Öden, bu tarihi atmosferde bir bedende yedi kadının yolculuklarına hayat veriyor.

Lal Hayal, 30 Nisan Pazar günü saat 21.00’da Yerebatan Sarnıcı’nda tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Miniatürk Ramazan Etkinlikleri

Ramazan ayı boyunca iftardan hemen sonra Miniatürk’te çok keyifli bir dizi etkinlik gerçekleşecek. Dede Korkut’tan Hikayeler, dinletiler, çocuklar için atölyeler, geleneksel halk tiyatrosu, illüzyon gösterileri, jonglörler daha neler neler…

24 Mart ve 20 Nisan tarihleri arasında saat 21.00’da başlayacak olan tüm etkinlikler ücretsiz!

miniaturk

Panorama 1453 Tarih Müzesi Ramazan Etkinlikleri

Miniatürk’te düzenlenen Ramazan etkinliklerine alternatif olarak, Panorama 1453 Tarih Müzesi’nin sizin için hazırladığı gösterilere de mutlaka göz atın. Etkinlikler 21.30’da başlıyor ve ücretsiz.

Fazıl Say & Jamal Aliyev-Konser

Viyolonsel sanatçısı Jamal Aliyev ve dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, 5 Nisan akşamı Zorlu PSM’de aynı sahneyi paylaşacak. Zorlu PSM’in sipariş ettiği Hayat Ağacı Süiti ile birlikte eşsiz besteleri bir arada dinleme imkanı bulacağınız bu muhteşem konseri kaçırmayın.

Bir Baba Hamlet-Tiyatro

Baba Sahne’nin en sevilen oyunlarından “Bir Baba Hamlet”, Emrah Eren yönetmenliğinde ve Şevket Çoruh ile Günay Karacaoğlu’nun harika performansıyla izleyicisi ile buluşuyor. 7 Nisan 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunun biletlerini Passo’dan temin edebilirsiniz.

Teoman’ın Koyu Antoloji’si-Konser

Teoman’ın 25 senelik kariyeri boyunca imza attığı şarkıların farklı düzenlemelerinin yer aldığı tematik konser “Teoman’ın Koyu Antoloji’si”, geniş bir yaylılar grubu ile 8 Nisan gecesi saat 20.00’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek. İzlediğiniz tüm konserlerden daha farklı olması muhtemel bu konser, oldukça keyifli bir alternatif.

Handan-Tiyatro

Oldukça zorlu bir yaşam öyküsünden geçip el yordamıyla kendi yolunu bulan genç bir kadın ile 1960’lu yıllara uzanıyoruz. Handan ve hafızasında taşıdığı annesi Feri’nin öyküsü, oldukça etkileyici bir tek kişilik kadın oyunu. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, Hira Tekindor’un yönettiği Handan’a ise muhteşem oyuncu Zerrin Tekindor hayat veriyor. Son derece etkileneceğinizi tahmin ettiğimiz Handan’ı 10 Nisan akşamı saat 19.00’da Zorlu PSM’de izleyebilirsiniz.

bach

Bach’la Gezinti-Konser

Pera Palas’ta Barok’tan günümüze en sevilen bestelerin harmanlanarak bambaşka bir biçimde sunulduğu bir güne hazır mısınız? “Yılın Oda Müziği Grubu” ödülüne layık görülen ve her biri Türkiye’de seçkin orkestraların birer üyesi olan Semplice Quartet, 15 Nisan’da saat 11.00’da Pera Palace Hotel’de dinleyicisi ile buluşacak.

Best of Soundtrack-Konser

Film müziklerini kim sevmez? Hele bazıları var ki, artık o notalar o filme aittir, ne müziği filmsiz ne filmi müziksiz düşünemeyiz. Mesela Star Wars, James Bond, Gladiator… Night Flight Symphony Orchestra, manga grubunun solisti Ferman Akgül ile birlikte sahnede kulaklarımızın pasını silmeye ve ruhumuzu doyurmaya geliyor. Bu muhteşem konser 18 Nisan akşamı 21.00’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Paula Rego: Hikayelerin Hikayesi ve “Zaman İstanbulları”-Sergi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 30 Nisan’a kadar ziyaret edebileceğiniz iki sergiye ev sahipliği yapıyor. Venedik Bienali’nin ardından İstanbul’a gelen Paula Rego eserleri ve İstanbul’dan çarpıcı kesitler sunan 11 fotoğrafçının kareleri Beyoğlu Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde.

exhibition

Alamet-i Farika -Sergi

Eğer tiyatroyu seviyorsanız, kalbinizi fethedecek bir sergi haberi ile yazıyı noktalıyoruz. İBB Şehir Tiyatroları’nda bir asrı aşkındır sergilenen sayısız oyununun afişleri, aksesuarları ve kostümlerinden oluşan Alamet-i Farika sergisinde İstanbulluların beğenisine sunuldu. Sergi Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nda, 15 Mayıs tarihine kadar her gün gezilebiliyor.

İstanbul’un Lezzet Haritası
Yeme İçme

Gastronomi: İstanbul’un Lezzet Haritası

İstanbul’un gastronomi haritasını çıkarmak hiç kolay değil. İmparatorluklara başkentlik yapan İstanbul, her kozmopolit şehir gibi çok farklı…

Devamını Oku
Kültür Sanat-0
Kültür Seyahat

Ağustos İstanbul Kültür-Sanat Etkinlikleri

Sevdiklerinizle beraber ister bir konser akşamına, isterse bir tiyatro gecesine hazırlanın: İşte ağustos ayında İstanbul’da katılabileceğiniz çeşitli…

Devamını Oku
Garipçe-00
Kültür Seyahat

İstanbul'un En Güzel Köyleri

İstanbul, dünya tarihine tanıklık etmiş önemli bir şehir olmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de ünlüdür. İstanbul'un etrafında, tarihi…

Devamını Oku