Kültür Seyahat

30 Ekim 2022

Bilindiği üzere yoga, ruhu ve mentaliteyi dinlendirip iyileştiren bir aktivite Aynı zamanda yoganın ruhsal açıdan da daha sağlıklı olunmasına vesile olduğu söyleniyor! Bu noktada birçok insan, yogayı bir rahatlama aracı olarak kullanıyor. Peki, yoga yaparken eşsiz manzarayla birlikte mest olabileceğiniz yerlerden bahsetsek nasıl olur? Hadi gelin hep birlikte yoga tutkunları için huzurlu seyahat rotalarını inceleyelim.

Kaş

Kaş, Antalya’nın tam olarak batısında bulunan doğa açısından benzersiz bir yeri olarak biliniyor!  Son yıllarda ülkemizin oldukça popüler olan güzergahlarından bir tanesi olarak nam salan bir bölge diyebiliriz. Aynı zamanda tarih öncesi dönemlerden kalma görkemli ve eşsiz dokusu, bulunduğu yer itibarıyla adından sıklıkla bahsettiriyor desek yalan olmaz!

Gerek atmosferi gerekse kültürel mirasıyla birlikte mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olan Kaş; özellikle de antik kentleri, plajları ve doğayla iç içe olabileceğiniz benzersiz kamp alanları ile önemli ölçüde dikkat çekiyor. Bu bağlamda Yoga ve meditasyon etkinlikleri için de oldukça elverişli olan Kaş’taki en ünlü ve bilindik yoga kamp alanı da Shanti Garden olarak biliniyor. Düzenli biçimde yoga etkinliklerinin yapıldığı bu bölge, doğayla bütünleşmek ve ruhunu arındırmak için son derece çekici görünüyor!

Özellikle oldukça popüler olan Patara Antik Kenti ile meşhur olan bu bölge, mitolojik hikayelere de konu olarak faaliyet gösteren bir yer olarak biliniyor. Aynı zamanda Roma döneminde oldukça önem taşıyan bir ticaret merkezi olarak bilinen Patara, göz alıcı manzaralara ev sahipliği yapıyor! Bilhassa tüm dünyanın ilgisini çekiyor da diyebiliriz. Bu noktada Patara Plajı’nın uzunluğun 12 km’ye kadar ulaştığını söyleyebiliriz. Bu bağlamda eşsiz bir yoga deneyimi yaşamak istiyorsanız rotanızı buraya çevirin!

Kaş

Boncuk Koyu

Gökova Körfezi’nde bulunan ve Muğla’ya bağlı olan Boncuk Koyu, Türkiye’nin en özel ve en güzel köşelerinden bir tanesi olarak nam salıyor! Aynı zamanda Akyaka’ya oldukça yakın bir konumda yer alan bu koy, son dönemlerde bir hayli popüler hale geldi. Bu noktada masmavi bir denize, el değmemiş bir doğaya ve dinginleştirerek sakinleştiren bir atmosfere sahip olan Boncuk Koyu, “Yoga Kampı” denildiği zaman akla ilk gelen duraklardan bir tanesi!

Tüm bunların dışında farklı türden meditasyon, yoga ve doğa etkinliklerinin yapıldığı Boncuk Koyu’nda grupça yapılan organizasyonların yanı sıra kişiye özel bireysel aktiviteler de yapılıyor!  Dolayısıyla buraya dilerseniz tek başınıza dilerseniz de arkadaşlarınızla gelebilirsiniz! Tüm bunların yanında yoga ve meditasyon uzmanları tarafından özel olarak verilen eğitimlere katılım sağladıktan sonra doğayı dinleyerek ruhunuzu dinginleştirebilirsiniz!

Kabak Koyu

“Türkiye’de Yoga Yapılacak Yerler” başlığının en üst sırasında yer alan güzergahlardan bir tanesi olan Kabak Koyu, Ölüdeniz’e oldukça yakın bir konumda yer alıyor! Aynı zamanda ülkemizin yeryüzü cennetlerinden biri olarak faaliyet gösteren bu bölge, kızılçam ormanları ile kaplı benzersiz bir vadide yer alıyor! Bu noktada kamp alanları, ağaç evleri ve glamping seçenekleriyle nam salan bölge, yoga ve meditasyon otelleri için de oldukça ilham verici diyebiliriz!

Doğanın, yoganın ve meditasyonun tadını doyasıya çıkarabileceğiniz eşsiz bir atmosfere sahip olan Kabak Koyu, doğa ve kamp tutkunlarının sık sık uğradığı rotalardan bir tanesi! Ayrıyeten dünyanın en uzun ve en iyi yürüyüş rotalarından birisi olarak bilinen ‘’Likya Yolu’’ da tam da buradan geçiyor! Dünyaca ünlü olan bu tarihi yol üzerinde birçok antik kent ve yeni yerleşim bölgesini görme fırsatı edinebilirsiniz!

Kabak

Yanıklar Köyü

Fethiye’de yer alan Yanıklar Köyü, Türkiye’nin en dikkat çekici ekoturizm bölgelerinden bir tanesi olarak biliniyor. Aynı zamanda organik bir yaşamın hüküm sürdüğü bu köyde; ağaçlardan kopardığınız taptaze meyveleri yiyebilir, taş konaklarda, çadır kamplarında konaklayabilir, doğanın iyileştirici gücünü son zerresine kadar hissedebilirsiniz!

Tüm bunların yanında burada yer alan Pastoral Vadi, son zamanlarda adını sıkça duyurmaya başlayan bir güzergah diyebiliriz!  Doğal ve sağlıklı yaşama tutkulu olan gezginler adına adeta özel olarak yaratılan bu ekolojik bölge, yoga ve meditasyon etkinliklerinin de sıklıkla yapıldığı bir vadi! Bu bağlama etrafı çam ormanlarıyla çevrili olan bu benzersiz vadi, huzuru arayanlar adına adeta biçilmiş kaftan görevinde diyebiliriz!

Kostarika

Hem tatil, hem de yoga bir arada olsun isteyenler adına muazzam bir destinasyondan bahsedeceğiz! Bu noktada hem Kostarika’nın birbirinden farklı kültürlerini, eşsiz coğrafyasını tanıyorsunuz hem de kendi iç yolculuğunuza çıkarak dingin bir ruh haline bürünüyorsunuz! Tüm bunların yanı sıra dünyada biyolojik çeşitliliğinin tek başına % 5’ine sahip olan Kosta Rika, yoga yapmak için muhteşem bir yer diyebiliriz!

Kosta Rica

Nepal

Hayatınız boyunca yükseklerde olmak sizin için bir tutkuya dönüştüyse bedeninizi keşfe çıkmak adına Nepal’e doğru bavulunuzu toplayın! Dünyanın zirvesi olarak tanımlanan Nepal, coğrafi açıdan spiritüel inanışların en yaygın olduğu ülkelerden bir tanesi! Aynı zamanda Budizm’in ve Hinduizm’in en çok yaygın olduğu ülkelerden biri olan Nepal’de yoga yalnızca bir hobi değil, yaşam stili olarak öne çıkıyor

Muğla kamp-0
Kültür Seyahat

Muğla'nın En Güzel Kamp Alanları

Kamp yapmak yalnızca düşük maliyetle seyahat etmenin bir yolu değil; aynı zamanda bir felsefe. Kampçıların en sevdiği şehirlerden biri olan Muğla…

Devamını Oku
Adrenalin Dolu-0
Kültür Seyahat

Türkiye’de Ekstrem Sporları Deneyebileceğiniz Adresler

Sıradan sporlardan sıkıldınız mı? Daha farklı ve adrenalin dolu bir macera peşinde misiniz? Heyecan tutkunu musunuz veya ilk kez bir farklılık mı…

Devamını Oku
Likya Yolu-0
Kültür Seyahat

Likya Yolu'nun Nefes Kesen Durakları

Fethiye ve Antalya şehirlerini birbirine bağlayan 540 km'lik patikalar, toprak yollar ve antik katır yolları 2000 yılında resmen "açılarak…

Devamını Oku