Kültür Seyahat

25 Ocak 2024

Bisiklete binmeyi bir spordan, hobiden daha fazlası haline getiren bir şey varsa o da Bikepacking’dir. Yani bisikletle pek çok yeni yer keşfetmek. Ülkemizde özellikle bisiklet sürmeyi sevenlerin keşfedebilecekleri pek çok rota var. Bu rotalardan her sene sayısız bisiklet sever geçiyor. Şu sıralar oldukça popüler olan bu aktiviteye her gün yüzlerce yeni insan katılıyor. 

Ülkemiz trekking gibi bisiklet rotalarıyla da oldukça popüler olduğundan her bölgede bisikletle keşfedilebilecek sayısız yer bulunuyor. Tek yapmanız bisikletinizi almak ve size en uygun rotayı takip etmek. Eğer siz de bikepacking ile Türkiye’de yeni yerler keşfetmek isterseniz buyurun sizler için hazırladığımız bikepacking rotalarımıza.

Bikepacking-1

İstanbul - Çanakkale Rotası

İstanbul’da yaşıyorsanız İstanbul’dan Çanakkale’ye uzanan bu rota tam size göre. Bu güzergâh bisikletçiler arasında oldukça popüler olmasının yanı sıra yeni yeni bu aktiviteye katılanlar için de en ideal başlangıç noktalarından bir tanesi denebilir. Peki, bu rotanın özelliği ne? Öncelikle bisikletle keşfedeceğiniz bu rota üzerinde pek çok tarihi miras ve doğal güzellikler bulunuyor. Özellikle İstanbul’un tarihi semtlerinden geçtikten sonra karşınıza çıkacak yemyeşil doğal alanlar içinizi ferahlatacak. Hem İstanbul hem de İstanbul’a yakın bisikletçiler için bu rota kaçırılmayacak bir fırsat. 

Gökova Rotası

Muğla’nın muhteşem doğal güzelliklerini barındıran Gökova’yı duymayan yoktur herhalde. Mavi ve yeşili buluşturan bu muazzam bölgede elbette bisikletçiler için de kusursuz bir rota bulunuyor. Eğer ben bisikletimle hem deniz hem yemyeşil doğal güzellikleri keşfetmek istiyorum diyorsanız bu rotayı mutlaka not etmelisiniz. Bisikletinizle beraber çıktığınız bu yolda Gökova Körfezi'nin koylarını ve çam ormanlarını göreceksiniz. Ayrıca pek çok küçük, güzel köy ve kasabaları ziyaret etme şansı da elde edeceksiniz. 

Frig Yolu Rotası

Eskişehir, Afyon ve Kütahya’yı kapsayan Frig rotası adı üstünde Frig uygarlığının izlerini en iyi yansıtan rota olarak biliniyor. Bu rotada hem tarihi miraslar hem de doğal güzellikleri bir arada görebilirsiniz. Ayrıca antik kentler, mağaralar yol güzergâhında sizleri bekliyor. İç Anadolu bölgesinin en popüler bisiklet yolu olduğundan bu bölgelere yakın olan herkes mutlaka bu yolu deneyimlemeli. 

Bikepacking-2

Hitit Yolu

Yine bir başka tarihi rota olan Hitit yolu Kırşehir, Yozgat ve Çorum illeri arasındaki güzergâhı kapsıyor. Hitit uygarlığının izlerini görebileceğiniz bu yolda yine birbirinden ilgi çekici antik kent kalıntıları görebilirsiniz. Yazılıkaya, Alacahöyük, Hattuşaş’ı içerisine alan rotada bisiklet turu oldukça keyifli bir hale geliyor. 

Doğu Ekspresi Rotası

Bu güzergâh Doğu Anadolu’nun kendisine özgü doğal güzelliklerini bisiklet turu ile keşfetmek isteyenler için bulunmayacak bir fırsat. Bu rota Ardahan, Kars ve Erzurum’u içerisine alıyor. Bu rota Doğu Ekspresi treniyle de takip edilebilen bir rota olduğundan bisiklet turuna fırsat bulamasanız bile tren ile seyahat etmek isteyebileceğiniz benzersiz bir deneyim. Rota çizgisinde Kafkas Dağları manzarası tadını çıkarabilir, Erzurum’un tarihi yerleşkelerini görebilirsiniz.

Likya Yolu

Akdeniz güzergâhı da diyebileceğimiz bu bisiklet rotası Isparta, Muğla ve Antalya’yı kapsıyor. Özellikle Akdeniz’in doğal güzelliklerini, yerleşkelerini keşfetmek isteyenler için kusursuz bir rota olduğunu belirtelim. Rota boyunca Likya uygarlığının izlerini taşıyan pek çok antik kente de uğrayabilirsiniz. 

Bikepacking-3

Kaçkar Dağları Rotası

Eğer bisikletinizle Doğu Karadeniz’i keşfetmek için yola çıkma düşünceniz var ise bu rota tam size göre. Trabzon, Artvin ve Rize’yi kapsayan bu rotadan geçerken Doğu Karadeniz’in kendisine özgü benzersiz güzelliklerine şahit olabilirsiniz. Kaçkar Dağları’nın zirvesine doğru bir rota söz konusu olduğundan burayı tırmanarak adrenalin yüklü bir macera yaşayabilirsiniz. Ayrıca dinlenmek, piknik ya da kamp yapmak için de oldukça uygun yerler görebilirsiniz. 

Kapadokya Rotası

Peribacaları ve yeraltı şehirleri ile dünyaca ünlü Kapadokya’yı bisikletle turlamak ve keşfetmek istemez misiniz? Bisiklet rotası içerisinde Kapadokya’nın eşsiz vadilerini görebilirsiniz. Peribacalarında fotoğraf çektirebilir, yeraltı şehirlerinin gizemli dünyasına adım atabilirsiniz. Hiç şüphesiz bisikletle Kapadokya bir başka güzel.

Ege Kıyıları Rotası

Ege kıyılarında keşfedilmeyi bekleyen pek çok yer bulunuyor. Bu yerleri keşfetmek için ise bisiklet rotasını takip etmek yeterli oluyor. Rotayı takip etmek ise oldukça basit. Tek yapmanız gereken Ege kıyıları boyunca ilerlemek. Karşınıza sırasıyla Bodrum, Çeşme ve Kuşadası çıkacak. Tatil beldelerini bisikletle gezerken ayrıca bu bölgede kamp yapabileceğiniz yerler de bulabilir, mola verebilirsiniz. 

Bikepacking-4

Alanya-Gazipaşa Rotası

Antalya’nın en popüler ilçelerinden Alanya’dan başlayıp Gazipaşa’ya kadar uzanan bir bisiklet rotası bulunuyor. Özellikle alternatif Akdeniz bisiklet rotası arayanlar için oldukça ideal olan bu rotada Alanya’nın hem doğal hem de tarihi yerlerini keşfedebilirsiniz. Pek çok koy ve plaj da yine bu rota üzerinde sizleri bekliyor. 

Mersin-Tarsus-Silifke Rotası

Yine Akdeniz semalarında uzanan bu rota Mersin’den başlayarak Tarsus ve Silifke’yi içerisine alıyor. Akdeniz bölgesinde bisiklet turu yapmak ve yeni yerler keşfetmek isteyenler için oldukça ideal olan bu rotada Silifke’nin tarihi kentlerini görebilir, plaj ve mesirelik alanlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Kar Temalı Filmler Ana Fotoğraf
İyi Yaşam

Evde Etkinlik Rehberi: Kar Temalı Filmler

Kışı ev sıcağında kucaklamanın en güzel yollarından biri, kar, buz ve tüyler ürpertici maceraların mükemmel karışımını içeren bir film koleksiyonunu…

Devamını Oku
Nemrut
Kültür Seyahat

Türkiye’den Etkileyici Açık Hava Müzeleri

Doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi zenginlikleriyle de göz dolduran ülkemiz, müzeler bakımından da tam bir cennet. Klasiğinden modernine…

Devamını Oku
Nemrut
Kültür Seyahat

Türkiye’den Etkileyici Açık Hava Müzeleri

Doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi zenginlikleriyle de göz dolduran ülkemiz, müzeler bakımından da tam bir cennet. Klasiğinden modernine…

Devamını Oku