Kültür Seyahat

23 Ocak 2024

Söz konusu tren yolculuğu olduğunda hemen herkesin aklına nostaljik bir seyahat geliyor şüphesiz. Ülkemizde her ne kadar tren seferleri oldukça kısıtlı olsa da Avrupa’da hala çok popüler ve hala çok fazla tercih ediliyor. Özellikle tren yolculuklarını sevenler ve Avrupa’da bu zevki ikiye katlamak isteyenler pek çok rota araştırması yapıyor. 

Tren yolculuğu diğer araçlarla yapılan yolculuklardan çok daha farklı ve özel. Çünkü tren yolculuklarında çok daha fazla yer görme çok daha fazla yer keşfetme şansına da sahip oluyorsunuz. Biz de gezginlerin hoşlanabileceği Avrupa’daki en iyi 8 tren rotasını listeleyelim istedik. İşte Avrupa’nın en iyi 8 kış tren rotası.

Glacier Express (İsviçre)

Kış mevsiminde Kuzey bölgelerinin güzelliği bir başka. Hem de her anlamda. İsviçre Alpleri'nin kusursuz manzarasını izlerken tren seyahati yapmak istemez misiniz? Glacier Express bunu sizin için mümkün hale getiriyor. Denizden ortalama 2 bin metreye kadar yükselen rota zaman zaman sizi heyecanlandıracak zaman zaman keyfinize keyif katacak. Bu seferde 291 köprü ve 91 tünelden geçiliyor. 8 saat süren bu yolculuk sizi büyüleyecek nitelikte. Üstelik dünyanın en yavaş ekspresi olduğundan yolculuğun keyfini doya doya çıkarabiliyorsunuz.

Glacier Express (İsviçre)

Bernina Express (İsviçre)

İsviçre’nin bir diğer ekspres hattı olan Bernina Express’in en önemli özelliği UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alması. İsviçre Alplerinin kusursuz güzelliğini seyrederek yapacağınız bu yolculuk Chur'dan Tirano'ya kadar uzanıyor. Bu seferde yolculuk toplamda 4 saat sürüyor ve yolculuk esnasında 55 tünel içinden ve 196 köprü üzerinden geçiliyor. Eğer kış aylarında kendinize ve sevdiklerinize bir sürpriz yapmak isterseniz İsviçre’deki bu tren yolculuğunu mutlaka araştırmanızı öneriyoruz.

Bernina

Settle Carlisle Demiryolu (İngiltere)

İngiltere’nin en güzel tren rotalarından bir tanesi olan Settle Carlisle Demiryolu sizlere masalsı bir yolculuk vadediyor. Yorkshire Dales ve Kuzey Pennines'in kırsal manzarası eşliğinde yapacağınız bu yolculuk hafızalarınızdan çıkmayacak bir deneyim olacak. Çok uzun olmamakla beraber toplamda 2,5 saatlik bir yolculuk sizleri bekliyor. Rota olarak ise Settle'dan Carlisle'a uzanan bir yolculuk söz konusu oluyor. İngiltere’nin kendisine özgü doğasını keşfetmek için bulunmaz bir fırsat. 

West Highland Demiryolu (İskoçya)

İngiltere demişken hemen beraberinde İskoçya’dan söz etmemek olmazdı. İskoçya’da bulunan West Highland Demiryolu dünyanın en önemli cazibe noktalarından bir tanesi olarak görülüyor. Sırf buradaki ten yolculuğu için her sene sayısız turist burayı ziyaret ediyor. Yolculuk esnasında yolculara Glencoe, Fort William ve Mallaig gibi ikonik lokasyonların manzarasını sunan bu tren yolculuğu kış aylarında bir başka güzel. Rotanın uzunluğu toplamda 6 saat sürüyor. Glasgow'dan başlayan yolculuk Mallaig'de son buluyor. İskoçya dağları, yeşillikleri ve kasabalarını keşfetmek isteyenler hemen tren rota ve detaylarını öğrenmeye başlasın diyoruz. 

Glencoe

Flåm Demiryolu (Norveç)

Kuzey ülkelerinin kış rotaları bir başka güzel oluyor. İşte yine kuzeyden, Norveç’ten hafızalardan çıkmayacak bir tren rotası. Flåm Demiryolu dünyanın en popüler cazibe merkezlerinden bir tanesi. Sognefjord'un pitoresk manzarası eşliğinde yapılacak bu yolculuk ortalama 2 saat sürüyor. Sizleri Flåm'dan Myrdal'a kadar büyülü bir yolculuk bekliyor. 865 metrelik bir yükseklikte gerçekleşen yolculuk turistlerin de en çok tercih ettiği rotalardan. 

Orient Express (Avrupa)

Avrupa’nın en ikonik tren rotalarından bir tanesi olan Orient Express pek çok filme ve diziye de konu olmuş önemli bir tren rotası. Bu büyüleyici tren yolculuğu Paris’ten başlayarak İstanbul’a kadar devam ediyor. Bu rotanın en önemli özelliklerinden bir tanesi oldukça eski bir maziye dayanıyor olması. İlk seferi 1883 senesinde yapılan bu rotada hala aktif olarak trenler çalışıyor. Bu rotayı bir macera olarak görmek de mümkün. Çünkü toplamda 5 gün sürüyor ve bu yolculuk esnasında tarihi, kültürel anlamda önemli pek çok noktadan geçiyor. Avrupa’nın en popüler tren hattında kış manzarası eşliğinde unutulmaz bir yolculuk istiyorsanız mutlaka Orient Express’i denemelisiniz. 

Orient Express

Trenino Verde (İtalya)

Avrupa’nın en önemli tren rotalarından bir tanesi de İtalya’da, Trenino Verde hattı. Bu hat Sardunya'nın kuzeyinde bulunan dağlık bölgelerin muhteşem manzaraları ile toplamda 3 saatlik bir yolculuk vadediyor. Alghero'dan Tempio Pausania'ya kadar uzanan bir tren rotası sizleri bekliyor. Kış aylarında karın ve yağmurun sizlere eşlik edeceği bu yolculukta küçük köy ve kasabalardan geçiyorsunuz. İtalya’nın benzersiz manzaraları ile keyifli bir tren yolculuğu sunan bu hat turistik anlamda da oldukça popüler. 

Rhine Vadisi Demiryolu (Almanya)

Avrupa’da kış aylarında en popüler tren rotalarından bir tanesi de Almanya’daki Rhine Vadisi Demiryolu. Almanya’nın tarihi ve kültürel dokusunu da bu seyahat ile keşfetmeniz mümkün. Çünkü tren pek çok önemli noktadan geçiyor. Yine unutamayacağınız bir yolculuk vadeden bu rota Köln'den Mainz'e uzanıyor. Ren Nehri'nin pitoresk manzarası eşliğinde keyifli bir yolculuk sunan bu hat ortalama 3 saat kadar sürüyor. Eğer nispeten daha yakın bir rota isterseniz Rhine Vadisi Demiryolu tam size göre. 

Rhine valley
Şampiyonlar Ligi-0
Kültür Seyahat

Şampiyonlar Ligi'nin Öne Çıkan Şehirleri

Yıllar geçse de unutulamayan maçların adresi Şampiyonlar Ligi, futbolun nabzının attığı Avrupa şehirleriyle de çok konuşulmaya devam ediyor. İşte o…

Devamını Oku
Köln-0
Kültür Seyahat

Almanya’da Gezilecek Yerler

Almanya, tarihi ve kültürel varlıklarıyla oldukça popüler bir destinasyon. Bugün Almanya'nın birbirinden renkli şehirlerinin sokaklarında…

Devamını Oku
Münih’in ‘Tatlı’ Mekânları
Yeme İçme

Münih’in "Tatlı" Mekânları

Alman şehirleri kendilerine has karakterleriyle bilinirler. Hamburg hareketlidir, Frankfurt bir finans merkezi olmanın soğukluğunu taşır, Berlin…

Devamını Oku