Teknoloji

24 Mart 2023

Hiç kuşkusuz ki hepimiz gündelik yaşantımızı organize etmeye çalışırız. Belli bir plan doğrultusunda hareket etmek işlerimizi kolaylaştırır. Cep telefonlarımız her zaman eliminizin altında. Aynı zamanda bu cihazlar üzerinde çalışan uygulamaların da hayatımıza kattığı değer git gide artıyor. Sizler için bu yazımızda hayatınızı birbirinden farklı alanlarda kolaylaştıracak, gündelik yaşantınızı organize ederek şehir içinde her türlü işinizi planlamanıza yardımcı olmaya önayak olacak olan uygulamaları anlattık! Dilerseniz gelin, hep birlikte inceleyelim.

Toplu Ulaşım İçin Biçilmiş Kaftan: Moovit

Şehir hayatını kolaylaştıracak mobil aplikasyonlar listesinde ilk sırada yer alan Moovit, ulaşım açısından oldukça önem taşıyor. Bilindiği üzere toplu taşıma hayatın bir parçası haline geldi. Dolayısıyla yapmış olduğumuz birçok seyahatte toplu taşıma vasıtalarını kullanmak zorundayız. Seyahat ettiğiniz şehir ya da ülkelerde tam olarak bir kurtarıcı olarak karşınıza çıkan uygulama Moovit sayesinde;  otobüs, tren ve metro gibi toplu taşıma ağlarının saatleri ve rotaları hakkında etraflıca bilgiye sahip olacaksınız. Üstelik toplamda 20 ülke ve 750 şehirde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu uygulama aynı zamanda şehrin trafik durumunu da size detaylı bir şekilde aktarıyor.

navi

Rotaların Bilinen Yüzü: Yandex Navigasyon

Sıradaki bahsedeceğimiz aplikasyon aslında hiç de yabancı olmadığımız bir uygulama. Yandex Navigasyon! Bilindiği üzere Yandex navigasyon, birbirinden farklı fonksiyona sahip bir GPS navigasyon ve harita uygulamasıdır. Öte yandan Türkiye’nin her yerinde geçerli olan haritasında uygulama içerisinde keşfedebileceğiniz yol tarifleriyle gideceğiniz yere en hızlı biçimde ulaşmanızı sağlanıyor. Aynı zamanda rotayı oluştururken de ilk seçenek en hızlısı olmak üzere 3 adet de alternatif rota öneriliyor. İnternetiniz kesildiği zaman da yola devam edebilmek istiyorsanız Endişelenmeyin. Yandex navigasyonu çevrim dışı kullanabilme şansınız da var. Bütün bunlara istinaden trafik kazası, devam eden yol çalışmaları gibi çeşitli problemleri de anında bilgi balonculuklarından öğrenebilirsiniz.

Ulaşımın En Kolay Adresi: Bitaksi

Şimdi bahsedeceğimiz uygulama şehir içindeki ulaşımı kolaylaştıran en önemli aplikasyonlardan bir tanesi. Bitaksi Mobil Uygulaması, kalabalık ortamlara girmeden önce size en yakın hızlı bir şekilde taksiyi bulur. Üstelik ortalama 3 dakika sonra yanınıza yönlendirir. Daha sonrasında uygulamanın rota ve ücret hesaplama özelliği vesilesiyle tahmini ücreti önceden rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıyeten adres tarifine gerek kalmadan yolculuk yapmanız da mümkün.

taksi

Araç Kiralamanın Kolay Yolu: Rental Cars

Şehirde ulaşım, yalnızca toplu taşıma araçları vesilesiyle ilerlemiyor. Bireysel araç kiralama aşamasında güven problemleri yaşıyorsanız şimdi bahsedeceğimiz uygulama aklınızdaki bütün soru işaretlerini silecek! Rentalcars uygulaması, hemen hemen dünyanın her yerinde araç kiralama hizmeti sunan bir aplikasyon. Aynı zamanda farklı fiyat seçeneklerini, şirketleri ve birbirinden farklı marka ve modelleri uygulama üzerinden karşılaştırabilmeniz çok kolay. Maalesef birçok konuda da olduğu gibi talep arttıkça ve zaman azaldıkça araç fiyatları fahiş fiyatlara yükseliyor. Bu sebepten ötürü seyahate çıkmadan önce aracınızı ayarlamanız  kendi adınıza daha uygun ve risksiz olacaktır.

İşletme Değerlendirmeleri: Tripadvisor

Şehir hayatında yabancı mısınız? Ya da daha önce gitmediğiniz bir yere gitmek isteyip değerlendirmeleri önceden incelemek mi istiyorsunuz? O halde Tripadvisor tam size göre. Hemen hemen tüm gezgin ve turistlerin cep telefonunda yer alan, dünya çapında nereye giderseniz gidin oteller ve restoranlar hakkında yapılan bütün yorumları, puanlamaları ve bilgileri görebileceğiniz bir uygulama olan Tripadvisor, oldukça rağbet görüyor. Üstelik uygulama içinde bulunan harita işaretleme özelliği vesilesiyle gittiğiniz bütün mekanları kolay bir şekilde kaydedebilir, etrafınızdakilerle paylaşabilir, her bir yorum ve değerlendirme yaptığınızda uygulama tarafından ödüllendirilebilirsiniz.

tripadv

Seçenekler Arasında Seçim Yapın: Rome2rio

Şimdi bahsedeceğimiz uygulama bir şehirden diğerine ve hatta ülkeler arası yolculuklarda dahi rahatlıkla kullanabileceğiniz türden bir uygulama olacak. Üstelik çıkış ve varış şehirlerini seçtikten hemen sonra tüm ulaşım yollarını önünüze bir bir sıralıyor; uçak, tren, gemi otobüs aklınıza gelecek hangi türlü ulaşım yöntemi varsa fiyatlarıyla birlikte direkt olarak görebiliyorsunuz. Oldukça detaylı bir algoritma yapısına sahip olan Rome2rio, oldukça rağbet gören ve kolaylık sağlayan uygulamalar arasında güncel yerini koruyor.

Akıllı Cihazların Kurtarıcısı. Wi-Fi Finder

Şehir hayatını belki de en çok kolaylaştıracak olan o meşhur aplikasyondan bahsedeceğiz. Wi-Fi Finder! Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde internet ihtiyacı oldukça artıyor. Aynı zamanda ev, ofis gibi ortamlarda sıklıkla kullandığımız Wi-Fi, her anlamda kolaylık sağlayıp akıllı cihazların kurtarıcısı konumunda oluyor. Bu bağlamda konakladığınız yer, çeşitlisosyal ortamlar, metro istasyonları gibi bulunduğunuz bölgede yer alan tüm kablosuz internet ağlarını gösteren Wi-Fi Finder, bu konuda işinizi önemli ölçüde kolaylaştıracak uygulamalardan birisi diyebiliriz. Zira seyahat esnasında internet bulabilmek ne yazık ki oldukça zor bir durum olabiliyor. Fakat bu konuda endişelenmeyin. Wi-Fi Finder sadece yukarıda bahsettiklerimizle de kalmıyor, diğer kullanıcıların yorum ve değerlendirmelerine de uygulama içerisinde yer verip şifreli ağların şifreleri hakkında da gerekli bilgileri kullanıcılara sunuyor.

wifi

robot vacuum-00
Teknoloji

Annelere Alınabilecek Teknolojik Hediyeler

Anneler Günü’nde annelerine ne hediye alacağına hala karar veremeyenlerin imdadına teknolojik ürünler koşuyor. Bu ürünler, annelerin günlük…

Devamını Oku
Kış Düğün Mekanları
Kültür Seyahat

Kış Düğünleri İçin Muhteşem Mekanlar

“Yazın mı evlenmek istersin yoksa kışın mı?” diye sorsak, eminiz ki çoğu kadın yaz gelini olmayı tercih edecektir. Peki kış gelini olmak gerçekten…

Devamını Oku
Snowboard-0
Tips

Snowboard Malzemeleri Nasıl Seçilmeli?

İdeal snowboard ekipmanı nasıl seçilir, hangi seviyeye hangi board uygundur merak ediyorsanız, kafanızdaki tüm soruların yanıtlarını bu rehberimizde…

Devamını Oku