Kültür Seyahat

3 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024

Türkiye, yaz turizminde olduğu gibi kış turizminde de zengin bir coğrafyaya sahip. Dört mevsimin dolu dolu yaşandığı ülkemizde kış mevsiminin en keyifli aktivitelerinden kayak yapmak kış ve kayak severler için ayrı bir tutkudur. Türkiye’nin her bir köşesinde kış tatili yapmak için uygun bir zaman dilimi olan bu mevsimde kayak, snowboard sporlarını yapabileceğiniz sayısız lokasyon bulabilirsiniz. İşte Türkiye’nin birbirinden keyifli kayak rotaları!

1

Bursa- Uludağ Kayak Merkezi

Kayak denilince akla ilk gelen kayak merkezlerinden biri Uludağ Türkiye’nin en büyük kayak merkezidir. Kış sporlarının gözde noktası olan Uludağ’da sezon aralık ayında başlıyor ve mart sonuna kadar devam ediyor. Farklı seviyelerdeki pistleri, butik otelleri, tatil köyleri, ormanları, açık hava restoranları ve yüksek hizmet standardına sahip olan Uludağ kayak merkezleri her yıl dünyanın dört bir yanından ilgi görmeye devam ediyor. 1700- 2500 metre aralığında rakıma ve 11 ana piste sahip olan Uludağ, ülkemizin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri. Dilerseniz günübirlik, dilerseniz konaklamalı gelebilir, kayak yapmak için her türlü kayak ekipmanlarını tesislerden kiralayabilirsiniz. 

Bolu- Kartalkaya Kayak Merkezi

İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi bulunduğu konum itibariyle ülkemizin önemli kayak merkezlerinden biri. Bolu şehrine 38 km uzaklıktan olan Kartalkaya’da çeşitli zorluk derecelerine sahip 2 adet ana kayak alanı olmak üzere toplam 25 adet pist, 5 adet konaklama tesisi bulunuyor. Tüm sezon açık olan ve Avrupa standartlarında Türkiye’nin en büyük “snowpark”larının bulunduğu Kartalkaya, kayak ya da snowboard düşünenler için vazgeçilmez bir kış rotası. Her türlü aktivite ve konfora sahip otellerin bulunduğu Köroğlu Dağları’nın zirvesi Kartalkaya’da Snowfest ve Icefest festivallerine katılabilir ve her türlü kayak malzemelerini tesislerden sağlayabilirsiniz.

2

Erzurum- Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Dağları’nın eteklerinde yer alan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum’a 10 km uzaklıkta yer alıyor. Yılın 6 ayı karla kaplı olması ve kayak yapmaya elverişli olması bakımından oldukça ilgi görüyor. Toplam otuz kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun ve en dik kayak pistlerine sahip Palandöken, Newyork Times tarafından 41 kayak merkezi arasından 18. sırada gösterilir ve 2011 yılında 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yaparak Türkiye ve Dünya kış turizminin yeni cazibe merkezlerinden biri olarak yer alır. Profesyoneller ve yeni başlayanlar için uygun pist ve snowboard alanları, kar kalitesi, konforlu otelleri, kamp alanları, kayak ve snowboard dışında yamaç paraşütü, dağcılık, gibi farklı aktiviteler sunan Palandöken’i listenize dahil edebilirsiniz. 

Kayseri- Erciyes Kayak Merkezi

Kayseri’nin simgesi olan ve güneyinde bulunan 3917 metre yüksekliğindeki eski bir volkanik dağ olan Erciyes Dağı’nın üzerine kurulan, farklı zorluk derecelere sahip 32 adet pisti bulunan Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin uluslararası standartlara sahip olduğu en modern kayak merkezlerinden biridir. Kasım ile mayıs ayları arasında kayak yapma imkanı tanıyan ve her türlü kış sporu için uygun bölge olan Erciyes’te kar kalitesi, pist alanları, tırmanma alanları, kayak ve snowboard alanları, kar uçurtması sporu, göz alıcı manzaraları, dünya standartlarına sahip konforlu otelleri ve taşıma transferleri bulunuyor. Kış sporları alanında dünyada trend olan Kar Voleybolu 2017’den itibaren ülkemizde bir ilk olarak Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleşiyor. Siz de kış sporlarının yanında farklı trendleri burada deneyimleyebilirsiniz.

3

Kars- Sarıkamış Kayak Merkezi

Kars merkeze 55km mesafede yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi yaklaşık 2600 metre yükseklikte yer alıyor. Alp Dağları’na mahsus olan kristal kar türünün görüldüğü Sarıkamış kar kalitesi bakımından oldukça özel bir yere sahiptir. Kayak için elverişli Sarıkamış’ta sezon aralık ile mart ayları arasında devam ediyor. Sarıçam ormanlarıyla çevrili toplam pist uzunluğu 25km’yi bulan farklı seviyelerde 5 etaplı pist özelliğiyle dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Sarıkamış Türkiye’nin ve dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri olarak gösteriliyor. Yeni başlayan ve profesyonel tüm kayakçılara hitap eden Sarıkamış’ta kayak ve snowboard pist alanlarının yanında telesiyej ve teleski hizmetleri de veriliyor. Daha sakin bir kayak sezonu geçirmek için burayı tercih edebilirsiniz.  

Trabzon Gezilecek Yerler-0
Kültür Seyahat

Trabzon'un Gezilecek En Güzel Yerleri

Kültür ve doğa turları ile her sene sayısız ziyaretçiyi konuk eden Trabzon, tarihi mirasları, mutfağı ve doğal güzellikleriyle Karadeniz'in en…

Devamını Oku
2023 UNESCO (0)
Kültür Seyahat

2023'te Eklenen En Yeni UNESCO Dünya Mirası Alanları

“Birinin kaybı tüm insanların hafızasının kaybıdır” mottosu ile yola çıkarak hazırlanmış olan UNESCO Dünya Mirasları Listesi, güncellenmiş hali ile…

Devamını Oku
Kendi Küçük Fikri Büyük Bir Kavram: Tiny House
İyi Yaşam

Kendi Küçük Fikri Büyük Bir Kavram: Tiny House

Son günlerin yükselen trendi Tiny House, hem mimari açıdan, hem de sosyal açıdan insanları daha basit bir yaşam tarzına sürükleme anlamında yeni bir…

Devamını Oku