İpucu

29 Mart 2024

Uçakla seyahat etmek isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan bir tanesi en rahat ve en uygun ne zaman bilet bulabilecekleridir. Bu aslında geçmişten günümüze uçakla seyahat edenlerin en çok aklına takılan sorulardan bir tanesidir. Bunun nedeni ise bu durumun değişken olmasıdır. Uçak bileti almak için en ideal zaman hem varış noktasına hem seyahat planına hem de uçuş sıklığına göre değişir. Bu sebeple uçak bileti almak için en ideal zamanı bulmak bazen zor olabilir. Bizler de tatilciler ya da seyahatle sık uçuş yapanların en sık karşılaştığı soruna değinmek istedik. İşte uçakla seyahat edeceklerin rahat bir şekilde bilet bulabilmeleri için dikkat etmeleri gerekenler.

Uçak Bileti Almak İçin En İdeal Zaman 1

Erken Rezervasyon Yaptırın

Erken rezervasyon her daim en rahat, en ekonomik bilet bulma yöntemidir. Bu sebeple son dakikaya bırakmadan mümkünse 4-5 ay öncesinden yer ayırtmak en uygunu olacaktır. Havayolları şirketleri 4-5 ay öncesinde biletleri çok daha uygun fiyatlara satışa çıkartmaktadır. Bu da daha ekonomik bir seyahat için oldukça iyi bir avantajdır.

Hafta İçi Rezervasyon Yaptırmaya Çalışın

Eğer işiniz hafta sonu değil ise ya da gün fark etmiyor ise genellikle Salı ve Çarşamba günleri uygun bilet bulmak açısından idealdir. Uçak bilet fiyatlarına baktığımızda hem hafta sonları hem de Pazartesi günlerinin çok yüksek olduğu görülebilir. Hafta içi uçuşlar –eğer bayram ya da özel gün söz konusu değil ise- hafta sonu uçuşlara göre daha ekonomik olabilir. Salı ya da Çarşamba günü için hem daha rahat yer bulabilir hem de biletinizi normal şartlardan çok daha uygun şekilde satın alabilirsiniz.

Uçak Bileti Almak İçin En İdeal Zaman 2

Fiyat Karşılaştırmaları Yapın

Uçuş takviminiz ne olursa olsun ilk yapacağınız şey havayolu firmalarının, seyahat acentelerinin fiyatlarını karşılaştırmak olmalıdır. Pek çok farklı sitede arama motorları bulunur. Bu arama motorları özellikle söz konusu seyahat bileti olunca karşılaştırmalı seçenekler sunar. Bu sayede uçuş gününüz için en ekonomik havayolu firmasını rahatlıkla bulabilirsiniz. 

İndirim ve Ekonomik Uçuşlar İçin Bildirimleri Açık Tutun

Günümüz dijital dünyasında firmalar pek çok platformdan indirimli uçuşlar için bildirim göndermektedir. Hem elektronik posta adresiniz hem de SMS yoluyla cep telefonunuza gelecek bu bildirimleri takip ederek indirim ve kampanyaları takip edebilirsiniz. Bunun için havayolu firmalarının sitelerinde sizlere sunulan bildirimleri kabul ediyorum seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır.

Paket Uçuşlardan Yararlanın

Pek çok havayolu firması konaklama, araba kiralama gibi her hizmetin içerisinde olduğu paket hizmet sunabiliyor. Bunlardan faydalanarak uçuşunuzla beraber konaklama ve ulaşımınızı çok daha ekonomik hale getirebilirsiniz. Günümüzde her şey dahil sistemden faydalanmak oldukça avantajlı olduğundan bu tür ekonomik seçeneklere yönelen çok fazla kişi bulunuyor.

Uçak Bileti Almak İçin En İdeal Zaman 3

Uçak Bileti Fiyatları Neye Göre Değişir?

  • Uçak biletlerinin fiyat değişikliği pek çok etkene göre değişebilir. Bu sebeple sadece bir iki tane neden saymak yanlış olacaktır. Tarih ve saat uçak bileti fiyatlarındaki değişimin en önemli nedenidir. Örneğin talebin tavan yaptığı bayram tatilleri, yaz tatilleri bilet bulmak oldukça güçleşebilir. Bu gibi durumlarda aceleci davranmak hem rahat yer bulmak anlamında hem de daha ekonomik seyahat etmek anlamında önemlidir. Tatil döneminde uçak bileti fiyatları artabileceğinden ilk dikkat etmeniz gereken konu bu olmalıdır. 
  • Uçak bileti fiyatları havayolu şirketine göre de değişiklik gösterebilir. Her havayolu firması farklı bir fiyat politikası uygulayabilir. Bazı şirketler diğerlerine göre çok daha cazip uçuş seçenekleri sunabilir. Bunu ancak firmaları yakından takip ederek anlamanız mümkün olur. Her bir firmanın kendi web sitesi olduğu gibi bilet alınabilecek farklı sitelerden uçuş fiyatlarını anlık olarak görebilirsiniz. Bu sayede kıyaslama yapmanız çok daha kolay olacaktır.
  • Varış noktası bilet fiyatındaki bir diğer önemli husustur. Mesafe arttıkça maliyet de artacaktır. Bu durum özel günlerde, bayramlarda ya da tatillerde çok daha maliyetli bir hale dönüşebilir. Bu nedenle gidilecek mesafeyi de göz önüne alarak en avantajlı dönemi seçmeniz gerekebilir. Mümkünse 4-5 ay öncesinden rezervasyon ile mesafe ne kadar uzak olsa da nispeten daha uyguna uçmanız mümkündür.
  • Uçaklarda bilet çeşitleri, fiyatları doğrudan etkiler. Uçuşlarda ekonomi sınıfı, Business sınıfı ya da First Class gibi farklı seçenekler söz konusudur. Bunlar arasında da belirli bir fiyat farkı söz konusudur. Ekonomi sınıfında hizmet ve imkanlar biraz daha kısıtlıdır. Business ya da First Class ise çok daha çeşitli hizmetlerden faydalanabilir.
  • Firmalardaki rekabet de uçak bileti fiyatını etkileyebilir. Her belirli bir rotada birden fazla havayolu şirketinin uçuşu var ise rekabet nedeniyle fiyatlarda değişim olabilir. Bu nedenle aynı uçuş için farklı tarihlerde farklı şirketlerin fiyatlarını karşılaştırmak en cazip olanı keşfetmek adına önemlidir. 

Kısacası uçak bileti almak için en uygun zaman birden fazla faktöre göre değiştiğinden her bir madde önemlidir ve fiyat üzerinde etkilidir. Ekonomik uçak bileti alırken karşılaştırma yapmak, hafta içi bir gün seçmek, erken rezervasyon yaptırmak, tatil ve özel günleri göz önünde bulundurmak gerekebilir. Bu maddelerin her bir uçuş fiyatlarının yükselmesine ya da düşmesine neden olan faktörlerdir. 

0
Tips

İlk Kez Uçacaklara Tavsiyeler

Uçmak, özellikle uzun mesafelerde ulaşımı sağlamak için oldukça hızlı ve pratik bir yöntem olsa da daha önce uçağa binmemişseniz ilk uçuşunuz sizde…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Bana Burcunu Söyle, Sana İdeal Tatilini Söyleyeyim

Burçlar, hayatımızın pek çok alanında belirleyici; tabi tatil seçimlerimizde de. Hareketli partiler veya sessiz sakin balıkçı köyleri; herkesin…

Devamını Oku
seyahat sigortası-0
Tips

Seyahat Sigortası Hakkında Tüm Merak Edilenler

Seyahat sağlık sigortası, beklenmeyen durumlarda ortaya çıkabilecek pek çok riskin üstesinden gelme adına önemli bir sigorta. Peki, seyahat sigortası…

Devamını Oku