Kültür Seyahat

9 Aralık 2020
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022
Türkiye’de Kafanızı Dinlemek İçin  Gidebileceğiniz Yerler

Hepimizin zaman zaman işten bunaldığı, hayatındaki karmaşık düzenden farklı bir düzen aradığı dönemler olmuştur. Bu gibi durumlarda kendimizi bulmak ve daha rahat düşünebilmek için doğa içinde küçük bir yere kaçamak yapma arayışına gireriz. Tek başımıza gitmek en güzel seçenek gibi görünse de bazen yanımıza bir dost, bir eş, sizi anlayan biri ile gitmek güzel bir seçenek olabilir. Bu gibi günler için gidebileceğiniz Türkiye’den farklı küçük ama tatlı yerleri sizler için listeledik. 

blog

Fıçı Köy – Antalya

Listemizin başında Antalya’da bulunan Fıçı Köy bulunuyor. 2016 yılından beri şehirleşme ve betonlaşma ile başlayan stresi insanlardan azaltmak için faaliyet gösteriyorlar. Kendilerini doğa turizmi yapan, kamp olanağı sağlayan bir tesis olarak anlatıyorlar. Kamp denilince aklınıza çadırlarda kalma gelmesin hemen, tabii isterseniz çadırda konaklama da mevcut. 

Konaklama olarak Fıçı kulübe, ev, karavan, yüzen çadır, fıçı çadır gibi ilginç ve sizin isteğinize göre farklı konaklama seçenekleri mevcut. 

Konaklayan misafirleri için grup olarak aktiveleri bulunuyor örneğin rafting, zipline, kamp kurma, atv ve buggy turları, jeep safari turu, tazı kanyonu turu, Selge Antik Kent Gezisi ve Trekking(Dağ Yürüyüşü) bulunuyor. Sizi sosyalleştirecek, farklı deneyimler kazandıracak bu kamp yerinde yeni insanlarla tanışma fırsatınız ile güzel arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

blog

Kayserkaya Dağ Evleri – İzmir/Şirince

Kayserkaya Dağ Evleri, Şirince’nin tepelerinde kendi başına kalmak isteyenler için ideal bir yer olan butik otel hizmeti veriyor. Adından da anlaşılacağı gibi tepede kurulu evleri ile size mükemmel bir manzara sunuyor. Bünyesinde 7 bungalov tarzı ev, 5 dağ evi ve 3 kır evi sağlıyor. Dileyenler içinse 3 standart odalı, 2 hostel seçeneği mevcut. Hizmetlerinin içine kahvaltı dahil ve à la carte restoranları mevcut. Evlerin hepsi mangala uygun ve evcil hayvanlara izin veriliyor. Bu özelliği ile can dostlarınızı arkanızda bırakmak zorunda kalmayacaksınız. Mükemmel doğa manzarası ve gün batımı manzarası ile sizi çekeceğine inandığımız Kayserkaya’nın aynı zamanda yüzme havuzu da mevcut.

blog

Dağ Evim Sakarya – Sakarya

Doğa âşıkları için mükemmel bir seçenek ile karşınızdayız.  Sakarya’nın Kızılkaya bölgesinde, 650 rakım yükseklikte bulunuyor mekânımız. Yazın ayrı kışın ayrı güzelliği olan Dağ Evim Sakarya sizlere rahat ve otantik bir ev ortamı sunuyor. Dağ evleri, tepede konumlandırılmış ağaç evlerini andıran bir konseptte inşa edilmiş ve harika bir manzarası mevcut. Evlerin kapasitesi maksimum 5 kişilik ve dublex olarak yapılmış. Hayvan severler için güzel bir seçenek olarak belirtelim ki evcil hayvan kabul ediyorlar. 

Evlerin içinde semaver, soba, sıcak su, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, mangal, büyük boy buzdolabı ve her türlü mutfak araçları mevcut. Son olarak oldukça geniş, sizi kendine âşık eden, bütün manzarayı ayağınızın altına alan büyük bir terası bulunuyor. Gitmeden önce mutlaka bakmanızı tavsiye ederiz.

blog

Kelebekler ve Hayaller – Muğla

Son kaçamak yerimiz Göcek, Muğla’da bulunuyor. Sizlere şehrin gürültüsünden uzakta, bir zeytin çiftliğinin içinde, ekolojik çiftlik evleri ve Tiny House’ları vaat ediyorlar. Meditatif bir orman ile huzurlu bir tatil olanağı sunuyor. Kelebekler ve Hayaller, 3 ekolojik ev ve 1 Tiny House’a sahip. Dilerseniz özel, dilerseniz de ortak havuz alanı ve mükemmel bir manzarası mevcut.  Göcek, Türkiye’nin görülmesi gereken antik şehirlerinden bir tanesidir. Bu yüzden gittiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken yerler olarak ayrı liste yapacak olursak sizlere 

-Tlos

-Telmessos Antik Tiyatrosu

- Xanthos Antik Kenti’ni gezmenizi önerebiliriz. 

Yeterli gelmedi mi? Türkiye'nin En Sakin Tatil Beldeleri'ni mercek altına aldığımız yazımıza da uğramadan geçmeyin, bizden söylemesi.

0
Kültür Seyahat

Türkiye'den En Keyifli Kayak Rotaları

Dört mevsimin dolu dolu yaşandığı ülkemizde kış mevsiminin en keyifli aktivitelerinden kayak yapmak kış ve kayak severler için ayrı bir tutkudur.

Devamını Oku
1
Tips

Küçük Çocuklarla Uzun Uçuşlarda Rahat Etmenin Püf Noktaları

Uzun uçuşlar, özellikle küçük çocuklu aileler için zor olabilir. Birkaç püf noktası ile bu durumu hem çocuğunuz hem de sizin için keyifli hale…

Devamını Oku
Kırşehir-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin İlk Tescilli Müzik Şehri: Kırşehir

Sayısız çağlara ev sahipliği yapmış, zengin kültürüyle öne çıkan Kırşehir bu kez bir güzellikle daha karşımızda. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı…

Devamını Oku