Kültür Seyahat

23 Ocak 2023
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2023

Çalışma hayatının stresi, iş koşuşturmacası, büyükşehir karmaşası derken siz de sık sık emekliliğinizi şöyle sessiz sakin, huzurlu bir yerde geçirmenin hayalini kuruyor musunuz? Öyleyse yalnız değilsiniz. Biz de bugün bu hayalinize ortak olalım ve Türkiye'de en keyifli emeklilik nerede geçirilir onu bir araştıralım istedik ve ortaya şöyle bir liste çıktı.

1. Sığacık, Seferihisar / İzmir

Konu emeklilik olduğunda liste elbette bir Ege beldesi ile başlamalıydı. Sığacık, İzmir'in "Sakin Şehir"i Seferihisar'ın şirin ve turistik bir beldesi. Mavi bayraklı plajları, mis gibi havası, antik kenti, asırlık zeytin ağaçları ve üretici pazarlarıyla Sığacık, bizce emeklilikte tası tarağı toplayıp yerleşmelik bir yer. 

2. Abant / Bolu

Emekli olunca yerleşip muhteşem doğası ile Abant Gölü’nün güzelliklerini yaşamaya ne dersiniz? Yemyeşil doğası ve tertemiz atmosferi ile gönüllerde taht kurmuş olan Abant, tam kafa dinleyecek muhteşem bir noktadır. Abant Tabiat Parkı, Samandere Şelalesi, Su Samuru Yaşam Alanı gibi lokasyonları da ihmal etmeden Abant’ı doya doya yaşamak en güzeli. Bıldırcın ızgara, mengen kuzu güveç, Kartalkaya Kebabı, unutulmaması gereken lezzetlerden.

3. Akyaka, Ula / Muğla

Muğla’nın incilerindendir Akyaka. Gerek akan buz gibi suyuyla Azmak Nehri gerekse tertemiz denizi ile Akyaka Plajı, Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden biri olarak sayılıyor. Emekli olunca, mutluluğun neredeyse garanti olduğu Akyaka’da günbatımını ve doğuşunu izlemek te ayrı bir keyif. Azmak Nehri’nde enfes manzaralar eşliğinde bir tekne turu ve denizde kitesörf yapmak, unutulmaz anılar olarak kalacaktır.

4. Foça / İzmir

İzmir’in en güzel köşelerinden biri olarak bilinen Foça, emekli olduktan sonra yerleşilebilecek nadide lokasyonlardan. Kozbeyli Köyü, Eski Foça ve Yeni Foça, gezilecek ve balık yenebilecek en güzel noktalardandır. Tam bir balıkçı kasabası olan Foça, emekli olunca kalabilecek denizi ve plajları ile akıllara durgunluk veren bir ilçedir.

Emekli kenti-2

5. Güzelçamlı, Kuşadası / Aydın

Aslına baktığınızda Kuşadası, genel olarak bir yazlık yerine uzun zamandır normal şehir görünümüne bürünmüş bir ilçedir. Fakat Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Güzelçamlı’nın hemen sonunda bulunur. Sakin ve yerel yapısı ile emekli olunca yaşanabilecek noktalar arasında yer alan Güzelçamlı, hem yazın hem de kışın, turistlerin de ilgi odağı olmayı
başaran ve tertemiz havası ile dünyada sayılı oksijen depolarından sayılıyor.

6. Ayvalık / Balıkesir

Arnavut kaldırımlı yolları, çiçek kokan sokakları ile tam bir efsanedir Ayvalık. Genel olarak çok sevilen bir lokasyondur Ayvalık, hele bir de Cunda Adası denilince akıllar durur, zaman durur. Deniz kenarında, mis gibi yosun kokan sahillerde balık yemek ve Ayvalık’ın tadını çıkarmak için emekli olmayı beklemek gerekmese de emekli olunca pek bir başka ve kalıcı olduğu kesin. Gündelik takıları, hediyelik eşyaları, leziz mi leziz zeytinyağları ve magnetleri ile Ayvalık’ı hatırlamak her zaman mümkündür.

7. Karaburun / İzmir

İzmir’in her köşesi ayrı bir güzelliktedir, hele sahil kasabaları, her bir köşede, her biri ayrı güzellikte, hayatın keyfini sürmeyi eğleyen ve keyfe keyfe katan bir devrandır. Karaburun deyince, her bir koyu ve köyü ayrı destansı muhteşemlikte ve kendine has atmosferi ile misafirlerini mest eden bir lokasyondur. Kilometrelerce yürüyüşler, masmavi denizleri, balık ürünleri ile Karaburun, keşfe değer bir nokta.

Emekli kenti-3

8. Göcek / Muğla

Muğla’nın her bir köşesi ayrı bir film, ayrı bir hikaye. Güneye indikçe her bir koy, her bir nokta ayrı ama bir o kadar güzellikte keşfe değer bir noktadır. Gittikçe keşif, keşfettikçe gitmek gelir Emekli olun ve Göcek’te yaşayın, cenneti hissetmek böyle bir şey olsa gerek. Her bir koyda ve her bir köye ayrı hikayesi ile Göcek, dillere destan bir nokta.

9. Datça/Muğla

Dünyada geceleri, yıldızların dünyaya en yakın olduğu ve oksijen seviyesinin bu kadar yüksek olduğu yer bulmak ne kadar zorsa, Datça’da bu hayatı yaşamakta o kadar kolay aslında. Bünyesindeki ormanları, plajları, butik ortamları ve atmosferi ile Datça, emekli olunca yaşanabilecek nadir noktalardan biridir. Özellikle emekli olunca Datça hem konaklama açısından hem de gündüzleri rahatça vakit geçirebilecek nadir yerlerden aslında. İster balık yiyin ister kendinize vakit ayırın ya da taşları kırmızı ya da turkuaz olsun, Datça’nın koylarına gidin ve umarsızca gezin. İşte emeklilik hayatı, sakinlik ve huzur sizi bekliyor olacak.

10. Çökertme / Milas / Muğla

Ne efsane bir bölgedir orası aslında, yemyeşil ağaçların içinde, sakin mi sakin plajların kalbinde, bir Çökertme filmidir o yaşanan. Dillere destan Çökertme Kebabı vardır, unutulmaz asla, hem köftesi hem patatesi insanı bitirir. Emekli olunca gidilmesi ve hatta kesinlikle konaklanması gereken yerlerin aslında başında gelmektedir.

Emekli kenti-4

Sakin Şehir Sığacık
Kültür Seyahat

Türkiye'nin En Sakin Tatil Beldeleri

Yaz tatilini tamamen dinlenerek, sakin bir ortamda geçirmek isteyenler burada mı? İşte sessiz sakin deniziyle huzurlu ve keyifli bir tatil ortamı…

Devamını Oku
İzmir vegan kafeler-0
Yeme İçme

İzmir'in En İyi Vegan Restoranları

Vegan beslenme modelini tercih edenler, İzmir'de kendilerine uygun yiyecekler bulmakta hiç zorlanmıyorlar. Nedeni, gün geçtikçe sayısı artan…

Devamını Oku
Zafer Bayramı-0
Kültür Seyahat

100. Yılına Özel 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri

Her yıl coşkuyla kutladığımız Zafer Bayramı, bu sene de yurdun dört bir yanından renkli etkinliklerle dolu dolu geçeceğe benziyor. Birçoğu ücretsiz…

Devamını Oku