Kültür Seyahat

25 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

Ege’nin incisi unvanını sonuna kadar hak eden İzmir, fotoğraf meraklılarının gönlünü fethedecek sayısız güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

Alaçatı

Özellikle düğün çekimlerinin en gözde noktalarından biri olan Alaçatı, ünlü Çeşme ilçesinin sınırları içerisinde küçük, renkli ve büyülü bir yer. Tarihi dokusu, iyi korunmuş eski evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları ve her daim esintili havasıyla listenin başında olmayı hak ediyor. Sadece bir sokak arasında yürürken bile muazzam kareler yakalayabileceğiniz Alaçatı’nın en çok fotoğraflanan yerlerinden biri de yel değirmenleri.

1

Şirince

Maya takvimiyle beraber tüm ülkenin adını duyduğu bu şirin mi şirin köy, İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alıyor. Tarihi ve doğal güzellikler bu köyde öyle güzel harmanlanmış ki kendinizi bir masalın içinde hissediyorsunuz. Kendine has sokakları, taş evleri, kiliseleri, Tiyatro Medresesi ve Nesin Matematik Köyü ile kendine bambaşka bir dünya yaratan Şirince, aynı zamanda mahzenleri ve meyve şaraplarıyla da ünlü.

Efes Antik Kenti

Şirince’ye kadar gelmişken Efes Antik Kenti’ne uğramamak olmaz. Ünlü Celcus Kütüphanesi, Nike Heykeli, Yamaç Evleri, antik tiyatrosu ve Hadrian Tapınağı ile oldukça zengin bir antik kent olan Efes’e geldiğinizde kadrajınıza harika kareler sığdırmanız işten bile değil. Aynı zamanda her yıl binlerce Hristiyan’ın hac ziyareti için geldikleri Meryem Ana Evi ve Kur’an-ı Kerim’de anlatılan Yedi Uyurlar efsanesinin geçtiğine inanılan Yedi Uyurlar Mağarası da Efes Antik Kenti’ne oldukça yakın konumda bulunan iki ayrı tarihi mekan.

Foça

Metropolde yaşayan herkesin hayalini kurduğu sessiz sakin bir balıkçı kasabası var ya hani… İşte orası Foça. Turistik bir mekan olmasına karşın doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu korumayı başarabilmiş, kalabalıklar içerisinde tatil yapmak için değil de huzur bulmak için kaçılan bir yer olan Foça, denizlerinde yaşayan foklardan dolayı antik dönemde Phokaia adını almış. Sit alanı olduğu için betonlaşmanın oldukça az olduğu Foça, fotoğrafçılar için adeta bir cennet.

2

Konak Saat Kulesi

İzmir’e ait bir fotoğrafı aklınıza getirmeye çalışın. Daha önce İzmir’e gitmediyseniz bile o ünlü saat kulesini mutlaka görmüşsünüzdür. Konak meydanına 1901 yılında dikilen 25 metre uzunluğundaki kule, İzmir’in simgeleşmiş tarihi yapılarından biridir. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın hemen girişindeki büyük meydanda yer aldığı için her gün büyük kalabalıklara sahne olur. İzmirlilerin buluşmak için randevulaştığı, kalabalıktan yorulup çevresindeki banklarda soluklandığı, uçuşan kuşlara yem attığı bu tarihi mekan, İzmir’de fotoğraflamanız gereken yerlerden sadece biri.

Dario Moreno Sokağı ve Tarihi Asansör

Tam bir İzmir aşığı olan ve İzmir için çeşitli oyunlar ve şarkılar yazan DarioMoreno’ya ithaf edilen sokak, İzmir şehir merkezindeki en eşsiz, en güzel sokaklardan biridir. Tarihi Rum evleri, renkli kafeleri ve mistik havasıyla turistlerin uğramadan geçmediği sokağın sürprizlerinden biri de 1907’de Musevi iş adamı Nesim Levi tarafından yaptırılan ve iki semti birbirine bağlayan 58 metre yüksekliğindeki Tarihi Asansör. Asansör’ün üst tarafında İzmir Körfezi’ni kuşbakışı görebileceğiniz bir de seyir terası bulunuyor.

Kordon Boyu

Şarkılara, filmlere, öykülere konu olan İzmir’in meşhur Kordon Boyu olmadan İzmir fotoğraf albümünüz eksik kalacaktır. Eskisi gibi yollarında faytonlar dolaşmıyor ama bir yanda sahil, bir yanda geniş çimenlik alana yayılmış güneşli güzel havaların tadını çıkaran insanlar, ara sokaklarına girildiğinde hala buram buram tarih kokan eski Rum evleri ile Kordon dış mekan çekimleri için hala doğru adreslerden biri.

3

Sığacık

İzmir’in “Cittaslow”u Seferihisar ilçesi sınırlarında, her bir sokağı film seti olmaya aday, küçük ve görür görmez aşık olacağınız bir sahil kasabası Sığacık. Kanuni döneminde yaptırılan kale surları içerisinde kalan ve yerli halkın “Kaleiçi” olarak adlandırdığı kısma girdiğinizde kendinizi tarihin içerisinde bir yolculuğa çıkmış bir halde buluyorsunuz. Arnavut kaldırımlı sokaklar, beyaza boyanmış tarihi evler, tahta panjurlar, begonviller ve kediler… Fotoğraf çekmekten başınızın dönmesine hazırsanız Sığacık’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Alaçatı ziyaret (0)
Kültür Seyahat

Alaçatı'yı Tercih Etmeniz İçin 10 Harika Sebep

Türkiye'nin güzelliklerinden biri olarak kabul edilen yer, yerli ve yabancı turistler için keyifli bir tatil destinasyonu sunmaktadır. İşte…

Devamını Oku
Urla-0
Kültür Seyahat

Kıyıda Köşede Kalmış Bir Tatil Beldesi: Urla

Ege Bölgesi’nin neredeyse en sakin, en huzurlu ama bir o kadar da tarihi ve keşfedilecek yerlerle dolu olan tatil beldesi Urla’da birbirinden güzel…

Devamını Oku
İzmir Patili Oteller (0)
Kültür Seyahat

İzmir’in Pati Dostu Otelleri

Evcil hayvan kabul eden oteller, seyahatlerinizde evcil dostlarınızı güvende tutmanın pratik bir yolu. Kedinizle veya köpeğinizle birlikte…

Devamını Oku