İyi Yaşam

2 Ocak 2024
Güncelleme Tarihi: 3 Ocak 2024

Yeni bir yıla adım attığımız şu günlerde etkinlik takvimi de yeni yıl coşkusuna uygun şekilde hayli dolu ve coşkulu. Durum böyle olunca 2024’ün ilk ayında ne yapsam, hangi konsere gitsem, hangi sergiyi dolaşsam diyenler için ufak bir rehber hazırladık. Geçen sene olduğu gibi bu senede de her yaşa, zevke uygun pek çok etkinlik ve aktivite bizleri karşılıyor. İşte ocak ayının etkinlik takvimi.

Etkinlik 24-1

Konserler

Haluk Levent

Türk Rock müziğinin sevilen ismi Haluk Levent yeni yılın ilk günlerinde seyircisiyle buluşuyor. Jolly Joker Kıyı İstanbul sahnesinde saat 21:00’da en güzel şarkılarını seslendirecek olan Haluk Levent’in biletleri ise Biletix üzerinden satışta.

Tarih: 5 Ocak 2024 

Saat: 21:00

Yer: Jolly Joker Kıyı İstanbul

Bilet: Biletix

Emir Ersoy “Cuban Classics”

Özellikle Latin Amerika ezgilerini müziklerine taşıyan Emir Ersoy “Cuban Classics” bu ezgileri caz müzikle kusursuz bir şekilde harmanlayarak türü sevenlerine şölen yaşatıyor. Zorlu PSM’de sahne alacak olan grup tüm sevenlerini bekliyor. 

Tarih: 10 Ocak 2024 

Saat: 21:00

Yer: Zorlu PSM

Bilet: Passo

%100 Akustik: Feridun Düzağaç

Aşk ve yalnızlık şarkılarıyla gönüllerde taht kurmuş usta müzisyen Feridun Düzağaç IF Performance Hall’da sevenleri ile buluşacak. Geçmişten günümüze en sevilen ve hit şarkılarını seslendirecek olan sanatçının bu eşsiz performansını kaçırmak istemiyorsanız biletinizi şimdiden ayırtın.

Tarih: 12 Ocak 2024 

Saat: 21:00

Yer: IF Performance Hall

Bilet: Biletix

Büyük Ev Ablukada Akustik

Son dönemin en sevilen gruplarından Büyük Ev Ablukada bu sefer akustik performansı ile dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatacak. 

Tarih: 13 Ocak 2024 

Saat: 20:30

Yer: Zorlu PSM

Bilet: Passo

Etkinlik 24-2

Tiyatrolar

Karşınızda Yalnız Kadın

Yalnız bir kadının ataerkil sistem içerisindeki yerini ve ortaya çıkaramadığı potansiyelini gözler önüne seren çarpıcı oyun Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak. 

Tarih: 5 Ocak 2024 

Saat: 20:30

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Bilet: Biletix

Samanyolu’nu Bilir Misiniz?

Kimliğini yitirmiş bir adam ile yolları kesişen bir doktorun hikâyesini anlatan oyunda başarılı oyuncular Cem Davran ve Hakan Gerçek performans sergiliyor. İki özgür ruhun zamansız masalı olarak nitelenen oyunu KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.

Tarih: 6 Ocak 2024 

Saat: 20:30

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Bilet: Biletix

Kum Zambakları

Kadın erkek ilişkisini hem şiirsel hem de ironik şekilde ele alan “Kum Zambakları” oyunu geçmişten günümüze bu ilişkinin süreçlerini gözler önüne seriyor. Seyircileri unutulmaz bir yolculuğa çıkacak olan bu şiirsel keyifli oyun Zorlu PSM sahnesinde sergileniyor.

Tarih: 9 Ocak 2024 

Saat: 19:00

Yer: Zorlu PSM

Bilet: Passo

Etkinlik 24-3

Stand-Up Showlar

İbrahim Selim ile Bu Gece

Son yılların belki de adından en çok söz ettiren stand-up’cılarından İbrahim Selim konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Birbirinden özel isimlerle keyifli dakikalara imza atacak olan şovmenin gösterisi Maximum UNIQ Box’da sergilenecek.

Tarih: 4 Ocak 2024 

Saat: 21:00

Yer: Maximum UNIQ Box

Bilet: Passo

Çok Güzel Hareketler-2

Yılmaz Erdoğan’ın küratörlüğünde gerçekleşen Çok Güzel Hareketler efsanesi 2024’te de hız kesmeden devam ediyor. Genç yeteneklerin sahne aldığı özel geceye sizler de davetlisiniz. 

Tarih: 6 Ocak 2024 

Saat: 20:00

Yer: Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)

Bilet: Passo

Özge Özel Stand Up

Tek kişilik stand-up gösterisiyle Touché’de sahne alacak Özge Özel karşısına çıkan tüm kavramların altını üstüne getiriyor ve izleyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor.

Tarih: 11 Ocak 2024 

Saat: 21:30

Yer: Zorlu PSM

Bilet: Passo

Etkinlik 24-4

Workshoplar

BBQ Partisi Workshop

Özellikle kebap, ızgara çeşitleri gibi yemeklere ilgi duyanlara hitap eden bu özel workshop hem eğitici hem de bir o kadar leziz!

Tarih: 5 Ocak 2024 

Saat: 19:00

Yer: Chef’s Table Mutfak Akademisi

Bilet: Passo

Sushi Workshop

Uzakdoğu’nun belki de en popüler yiyeceği olan Sushi yapımını öğrenmek isteyenler için kaçırılmayacak bir workshop.

Tarih: 14 Ocak 2024

Saat: 13:00

Yer: Chef’s Table Mutfak Akademisi

Bilet: Passo 

Etkinlik 24-6

Sergiler

Akbank Sanat - Karma Sergi, “Bir İçgörü Mekânı: Akbank Sanat ve 30 Yıl”

Akbank Sanat’ta düzenlenmiş 31 farklı sergiyi gözler önüne serecek olan bu 30. yıla özel sergi aynı zamanda eserlerin hikâyelerinin de anlatılacağı özel bir etkinlik olacak. Türkiye’deki 30 yıllık görsel sanat gelişimine tanık olmak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir sergi.

Tarih: 6 Aralık 2023 - 20 Ocak 2024

Yer: Akbank Sanat

Bilet: Passo 

Brieflyart Galeri – Ahmet Yeşil, “İzler”

Ahmet Yeşil’in kişisel sergisi “İzler”, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu, T.C. Cumhurbaşkanlığı Koleksiyonu, İngiltere Kraliyet Koleksiyonu gibi pek çok kamu ve özel koleksiyonda yer bulan sanatçının eserlerini sanatseverlerle buluşturacak.

Tarih: 14 Aralık 2023 – 14 Ocak 2024

Yer:  Brieflyart Galeri

Dirimart – Bedri Rahmi Eyüboğlu, “Sonsuz Yankı”

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sanatçı kişiliğinin oluşmaya başladığı ilk yıllardan günümüze kadar gelen yolculuğunda ortaya çıkan eserlerin sergileneceği sergide geleneksel motiflerden soyut ve deneysel çalışmalarına kadar birbirinden farklı çalışmalar yer alacak. 

Tarih: 27 Aralık 2023 – 21 Ocak 2024

Yer: Dirimart Dolapdere

Emine Madenci Dülek, Derya Okçu ve Candan Kadakal, “Kadın ve Doğa”

Emine Madenci Dülek, Derya Okçu ve Candan Kadakal’ın eserlerinin sanatseverlerle buluşacağı sergide üç sanatçının en özgün işleri yer alacak. Dülek’in yağlı boya tabloları, Okçu’nun heykelleri ve Candan Kadakal’ın alkollü mürekkep bazlı çalışmaları “Kadın ve Doğa” başlığı altında sergilenecek.

Tarih: 25 Kasım 2023 – 1 Şubat 2024

Yer: Piu Art Cafe

Şubat 2024-0
Kültür Seyahat

Şubat 2024 İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

İstanbul'un Şubat ayı etkinlik takvimi hayli dolu. Bu ay İstanbullular sevdikleri sanatçıların konserleri, sergiler, tiyatrolar, stand-up…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Farklı Bir Müze Deneyimi: İstanbul Havalimanı Müzesi

Türkiye’nin ilk ve tek örneği olan havaalanı müzesinin, 17 Temmuz 2020 tarihinde İstanbul Havalimanı'nda açıldığını biliyor muydunuz?

Devamını Oku
Sarayburnu-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un İlk Efsanesi: Sarayburnu

15. yüzyıldan bu yana Osmanlı hükümdarlarına ev sahipliği yapan tarihi Sarayburnu, Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi sembolik yapılar ve kültürel…

Devamını Oku