Kültür Seyahat

2 Ağustos 2022

Yaz tatilinde vaktinizi ayırabileceğiniz bir çok etkinlik bulabilirsiniz. Bu etkinlikler bir de içerisinde kültür ve sanat barındırıyorsa, değmeyin keyfinize! Özellikle de İstanbul’da bir etkinlik arayışı içerisindeyseniz, tahmin edersiniz ki size tavsiye edebileceğimiz sayısız etkinlik mevcut. Festivaller, konserler, tiyatrolar… Bu seçenekler arasında kararsız kalmanız çok doğal. Bu sebepten sizler için Ağustos ayında İstanbul’un birbirinden farklı mekânlarında hangi etkinliklerin düzenlendiğine bir göz attık ve sizlere keyifli bir liste hazırladık. Sevdiklerinizle beraber ister bir konser akşamına, isterse bir tiyatro gecesine hazırlanın: İşte ağustos ayında İstanbul’da katılabileceğiniz çeşitli kültür-sanat etkinlikleri!

Ağustos kültür sanat

Kalamış Yaz Festivali

Kadıköy Belediyesi’nce düzenlenen Kalamış Yaz Festivali Temmuz ayında başladı ve bu ay da harika konserlerle devam ediyor. Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleşen festival kapsamında Gaye Su Akyol, İlhan Erşahin, Taksim Trio, Nova Norda, Kardeş Türküler ve çok daha fazla sanatçı sevenleriyle buluşacak. 30 Ağustos’ta sona erecek olan festival  bu ay boyunca katılımcılarını bekliyor.

İstanbul Şehir Tiyatroları

Kültür ve sanat demişken tiyatrodan bahsetmesek olmaz. İstanbul Şehir Tiyatroları’nın yetmiş yıldır süregelen açık hava tiyatrosu geleneği bu yıl da devam ediyor. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde seyircilere sunulacak tiyatro oyunları ilginize göre çeşitlilik gösteriyor. İlk gösterimini 23 Ağustos’ta William Shakespeare’in “12. Gece” adlı oyunuyla yapacak olan tiyatro etkinliği ayın sonuna kadar devam ediyor. Şehre renk veren Yaz Oyunları; tiyatroseverleri bu ay bir araya getirip yıldızların altında buluşturuyor.

Ağustos kültür sanat-3

İstanbul Festivali

23 Temmuz’da Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başlayan ve Ağustos ayında da devam eden festival sanat, kültür ve eğlencenin bir arada olduğu, şehrin ışıltısı eşliğinde bizleri büyüleyecek bir etkinlik olacak. Festivalde ülkemizin sevilen elliden fazla sanatçısı konser verirken, çeşitli sahne şovları ve gösteriler de sunulacak. Bunların yanı sıra geleneksel sanatlar, resim, heykel, fotoğraf, çocuk atölyeleri, sokak lezzetleri ve daha nice etkinlik İstanbul Festivali’nde bizleri bekliyor. Festival 14 Ağustos’a kadar bizlerle olmaya devam edecek.

Turkcell Yıldızlı Geceler

Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında diğer yıllar olduğu gibi yaz aylarında bizleri sevdiğimiz sanatçılarla buluşturan bu keyifli etkinlik, Turkcell Vadi İstanbul’da gerçekleşecek. Ayın ilk gününden itibaren sırayla Haluk Levent, Berkay, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Öykü Gürman, Oğuzhan Koç, Kenan Doğulu ve Sertab Erener gibi ünlü sanatçılar sevenleriyle buluşacak. Her yıl ülkemizin güçlü seslerini bir araya getiren ve artık klasikleşen bu müzikal etkinliğin hafızalara kazınan bir konser deneyimi yaşatacağına şüphe yok.

Kuruçeşme Açıkhava Konserleri

Bu hepimizin bildiği meşhur konser alanında güzel vakit geçirmemek mümkün mü? Bizce değil. Keyifli bir yaz akşamında sevdiğiniz bir sanatçıyı dinlerken, bir yandan da onun şarkılarına eşlik edeceğinizi düşünürsek sizi unutulmaz bir etkinlik bekliyor demektir. Pall Production organizasyonu tarafından Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri adıyla düzenlenen bu büyük konserde birbirinden değerli sanatçılar bir araya gelerek sevenleriyle buluşacak. 1 Ağustos itibariyle başlayan konser maratonu, ayın sonuna kadar devam ediyor. M.F.Ö.’den Ajda Pekkan’a; Haluk Levent’ten Nil Karaibrahimgil’e pek çok sanatçının sahne alacağı bu etkinliği kaçırmayın deriz.

Ağustos Kültür Sanat konser

Dansın Ritmi Gösterisi

Şimdi sizlere dilerseniz harika bir dans gösterisinden bahsedelim. Bu etkinliğe Hodjapasha ev sahipliği yapıyor. Sirkeci'deki tarihî Hocapaşa Hamamı'nın içinde yer alan Hodjapasha, yıllardır bizlere ve İstanbul'u ziyaret eden yabancılara sunduğu sergi ve gösterileriyle biliniyor. Ağustos ayı içerisinde biletinizi alıp gidebileceğiniz “Dansın Ritmi” gösterisinde ise Anadolu’nun farklı bölgelerine ait danslar, Osmanlı Saray dansları ve oryantal danslar, ritm show ile birleştirilerek modern bir koreografi hâlini alıyor. Seyirciye sunulan bu hareketli dans gösterisi, muhteşem sahne dekoru ve kostümler ve sergilendiği tarihî mekânın atmosferi ile birleştiğinde seyircilere unutulmaz bir gece yaşatıyor. Bunlara ek olarak fuaye alanında yer alan “Semazen Dünyası” sergisi de dans gösterisi öncesi gezilmek için ziyaretçilerini bekliyor.

DRILL DOWN Festivali

Küçük Çiftlik Park’ta düzenlenecek olan bu festival özellikle rap müzik sevenler için. Şehrin dinamik festivali, rap müziğin yanı sıra trap ve hiphop gibi müzik türlerinin de en meşhur sanatçılarının bir araya geldiği, sonucunda ise müzikseverlere harika bir festivalin sunulduğu bir etkinlik olacak. Central Cee, IAMDDB, Cakal, Sharingan, Reckol ve Lil Zey gibi bu müzik türlerinin önemli isimleri 14 Ağustos Pazar günü dinleyicileriyle DRILL DOWN Festivali’nde buluşmaya hazırlanıyor.

Ağustos Kültür Sanat fest

Lady Diana Müzikali

Önereceğimiz son etkinlik müzikal sevenler için. 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek Lady Diana Müzikali, diğer bir adıyla “Queen of the People’s Hearts”, İngiliz prensesi Diana için yazılmış bir eserin sahnedeki hâli. Amerika’da oldukça ilgi uyandıran bir müzikal olan bu eserde prensesin yürek burkan ve göz kamaştıran hikâyesi seyircilere sunuluyor. Siz de hem müzikal izlemekten keyif alıyor, hem de Prenses Diana’nın hikâyesine yakından kulak vermek istiyorsanız bu etkinliği kaçırmayın deriz!

Sizlere hem dinlenip hem keyifli zaman geçirebileceğiniz bir Ağustos ayı diliyoruz.

1
Kültür Seyahat

İstanbul’daki En Keyifli Deneyimler

Metropol şehir İstanbul’u doyasıya yaşamak için en keyifli deneyimleri yaşamaya hazır olun. Meşhur çarşılarından, çeşitli aktivitelerine kadar…

Devamını Oku
Turkish History explained in Five Dishes
Yeme İçme

Beş Yemek ile Türk Tarihini Anlamak

Beş yemek ile Türk mutfak kültürünü daha yakından tanımak ve yemeklerin hikayelerini öğrenmek isterseniz, bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Devamını Oku
İGA premium
Kültür Seyahat

İstanbul Havalimanı'nda Yararlanabileceğiniz Premium Hizmetler

İstanbul Havalimanı, premium bir uçuş deneyimi yaşatan ayrıcalıklı hizmetleriyle misafirlerinden tam not alıyor. Havalimanında geçirilen uzun saatler…

Devamını Oku