Yeme İçme

8 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022

Şubat ayının en özel ve en sevgi dolu günlerinden 14 Şubat neredeyse kapıda. Sevdiğinizle birlikte eşsiz bir manzaraya karşı romantik bir yemek veya sahil kenarında huzurlu bir gün batımı yürüyüşü, kulağa ikisi de harika geliyor. Tabiki bu eşsiz anlara eşlik edecek mekanı doğru seçmek her şeyi daha da kusursuz hale getirir. Peki bu günü diğer senelerden daha özel kılıp farklı bir şeyler yapmaya ne dersiniz? Mesela, Eyfel Kulesi eşliğinde harika bir akşam yemeği? Ya da Brooklyn Köprüsü eşliğinde bir nehir kenarında şarap yudumlamak. Kısacası bu senenin romantik anlarını enfes bir yurtdışı manzarasına karşı geçirmek kesinlikle 14 Şubat anılarınızın arasında en özellerinden olacak. Kulağa harika geliyor değil mi?

Eğer siz de 14 Şubat için yurtdışında olmayı planlıyor ve romantik bir restoran arıyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için tüm dünyadan en özel ve romantik restoranları araştırdık bile. İşte tüm dünyadan en romantik 10 restoran önerisi!

Görsel kaldırıldı.

1- Grotta Palazzese, İtalya

Uluslararası bir üne sahip olan Grotta Palazzese, dünyanın en romantik şehirlerinden biri olan İtalya için imza bir restoran. Birçok dergi ve blogda adı geçen bu mekan, adını aldığı Grotta Palazzese (veya Palazzo) adındaki doğal bir mağaranın içine oluşturulmuş. Bir tarafında kıyı manzarasının eşsiz deniz ufku, diğer tarafta ise doğal mağaranın ışıklandırmalarla oluşmuş eşsiz görüntüsü ile büyüleyici anlar yaşayacaksınız. Romantik bir yemek için kesinlikle göz alıcı bir restoran!

2- The Cliff At Cap, St Lucia

Adanın en iyi restoranlarından The Cliff At Cap, Güvercin Adası ve komşu ada olan Martinik’in eşsiz manzarası eşliğinde kayalık bir uçurumun üzerinde yer alıyor. Mevsimine uygun, taze ve özel ürünleri ile hazırlanmış leziz tarifleri ile romantik bir yemek için mükemmel bir ev sahibi. Fransız Batı Hint mutfağının dokunuşlarını her tadımınızda hissedeceğiniz bu restoran, siz ve sevdiğinize eşsiz bir deneyimin kapılarını aralayacak.

3- Ristorante Aroma, Roma

Roma’nın en özel simgelerinden biri olan Kolezyum’un ihtişamlı manzarasına açılan keyifli terası ile Ristorante Aroma, Michelin yıldızına yakışır bir performans sunuyor. Bu mekan, ünlü şeflerinin imza tarifleri ve 600’e yakın şarap seçkileri ile romantik yemeklerin en kaliteli tercihlerinden biri. Dünyanın en romantik şehirlerinden birinde tarihin ruhunu hissederek özel anlar yaşamak size kendinizi özel hissettirecek.

Görsel kaldırıldı.

4- The River Café/Restaurant, New York City- New York

Michelin ödüllü bir mekanda, Brooklyn Köprüsü’nün yanı başında enfes bir nehrin manzarası eşliğinde harika bir deneyim yaşamaya hazır olun. Büyüleyici New York City manzarı ve klasik Amerikan mutfağından lezzetler sunan menüsü ile romantik bir yemek için mükemmel seçimlerden biri. Burası, siz ve sevdiğinizin en özel anlarını, canlı piyano performansları ve harika çiçek aranjmanlarının romantik atmosferi ile zenginleştirecek. 

5- Nautica Restaurant, Dubrovnik

Nautica restoran ziyaretçilerine sunduğu manzarası ile özel günleriniz için eşsiz bir seçim. Adriyatik Denizi ve Lovrijenac- Bokar kalelerinin enfes manzarası eşliğinde mavilikler ve ışıklandırmalar sizi büyülü bir ana götürecek. Burası, Adriyatik Denizi’nden özel deniz mahsülleri ve Dalmaçya’nın Vis adasından eşsiz lezzetler ile size zengin bir menü sunuyor. Romantik atmosferi ile dünyada ün salmış Nautica restoran size Dobrovnik’in tarihini ve kültürünü en güzel şekilde hissettirecek. 

6- Le Tobsil, Marakeş-Fas

Medine’nin arka sokakları arasında gizlenmiş enfes bir restoran Le Tobsil, siz ve sevdiğiniz için sunduğu romantik atmosferi ile büyüleyici bir seçim. Beyaz masa örtülerinin üzerine yerleştirilmiş mum ışıkları ve restoranın özgün dekoru eşliğinde Marakeş’in en özel mekanlarından birini deneyimleyin. Pazardan alınmış taze ürünleri ile hazırlanmış özel Fas mutfağından lezzetleri romantik bir yemek ile tatmak kulağa harika geliyor. 

Görsel kaldırıldı.

7- Treepod, Koh Kood-Kenya

Bambu kabuklarından yapılmış oturma çanaklarında, Koh Kood’un tropikal bitki çeşitliliğinin ve yeşilliklerinin arasında yükseklerde süzülün. Kayalarla kaplı eşsiz Kenya kıyılarını seyrederken en özel ve romantik sunumlar eşliğinde şarabınızı yudumlamak sizi adeta büyüleyecek.

8- The Little Door, Los Angeles

Sıcak havası ve masmavi okyanusları size sunan eşsiz plajları ile Los Angeles, kesinlikle Amerika’nın en gözde lokasyonlarından biri. Özel ve romantik günlerini burada geçirmek isteyenler içinse The Little Door, rustik dekorasyonu ve romantik ışıklarla aydınlatılmış eşsiz atmosferi ile sevdiğinizle birlikte enfes bir yemek için doğru bir seçim.

9- Clos Maggiore, Londra

Burası Londra’nın kalbinde yer alan bir Fransız restoranı. Samimi atmosferi ve tavanındaki sahte elma çiçeklerinden yapılmış orman manzarası ile romantik anlarınız için harika bir ev sahibi. Zengin menü içeriği ve özel şarap seçkileri sunan Clos Maggiore’nin avlusunda elma çiçeklerinin altında romantik bir yemek sizi bir masalın içerisinde hissettirecek.

Görsel kaldırıldı.

10- Le Jules Verne, Paris

Son önerimiz dünyanın en romantik şehirlerinden bir diğeri olan Paris’ten. Burası Eyfel Kulesi’nin tam kalbinde yer alan ve sizi sevdiğinizle birlikte romantik şehir Paris’in panoramik bir görüntüsüne tanıklık ettiren bir restoran. Le Jules Verne, Eyfel Kulesi’ndeki eşsiz lokasyonu ve ödüllü şeflerinin Fransız mutfağından en güzel sunumları ile romantik anlarınız için eşsiz bir seçim olacak. 

Turumuzu Paris'te bitirirken, Fransa'daki en iyi şarapları bulabileceğiniz restoranlara da bir göz atalım mı? Yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Lost-0
Kültür Seyahat

Lost Hayranları Buraya: Gizemli Oahu Adası

Muhteşem manzaraları ve farklı kültürü ile hepimizin zihinlerinde bambaşka bir imaja sahip olan Hawaii, bu özellikleri nedeniyle yıllardır film ve…

Devamını Oku
Eğlence Severlerin Vazgeçilmezi Festivaller
Kültür Seyahat

Eğlence Severlerin Vazgeçilmezi Festivaller

Gençliğimizin heyecanı ve enerjisi varken bizim için özel önemi olan gösterilere katılmak ve anılar biriktirmek hayattaki en önemli amaçlardan biri…

Devamını Oku
Kurgu Şehirler-0
Kültür Seyahat

Fantastik Filmlerdeki Kurgu Şehirler

Hiç fantastik filmlerdeki kurgu şehirlerde yaşamak istediniz mi? Ancak filmlerde görebileceğiniz eşsiz manzaralar ve kareler bu kurgu şehirlerin…

Devamını Oku