Yeme İçme

5 Temmuz 2021
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2022

Fransızların söylediği bir şey vardır: “Bu ülkede üzüm şaraptan yapılır”. İşte bu sözden de anlayacağımız üzere Fransa’da şarap bir kültür hâline gelmiş durumda. Zaten genel kanı da bu yöndedir. Şarap dendiğinde hepimizin aklına ilk olarak Fransızlar gelir. Şarap, Fransız yemeklerinin ve peynirlerinin yanında olmazsa olmaz bir içecektir. E tabii Fransa’ya gittiğinizde de bu durum karşınıza çıkıyor. Alkollü mekânların hemen hepsinde şarap ve eşlikçilerini bulabilmeniz mümkün. Hatta şarap içimi için özel mekânlar bile var. İşte siz de Fransa’ya giderseniz tüm bunlara şahit olabilirsiniz.  Fransa'daki restoranlarda çeşit çeşit şaraplar bulmanız mümkün ancak iyi şarabın peşindeyseniz, size mutlaka uğramanız gereken 5 adres önereceğiz. Hadi başlayalım. 

Wine More Time, Bordeaux

Şaraplarıyla ünlü Bordeaux’nun Rue St. James semtinde 2010 senesinde açılan Wine More Time, şarap tadımı için Fransa’nın en ideal mekânlarından birisi olarak kabul ediliyor. Restoran, Bordeaux çevresinde üretilmiş ve dünyanın çeşitli yerlerinden getirtilmiş geniş bir şarap seçkisine sahip. Dilerseniz oldukça sade ama sıcak döşenmiş barında dilerseniz bahçedeki tahta masalarda oturabilir, enfes şarapların yanında sunulan çikolata veya peynir tabaklarından isteyebilirsiniz. Fiyatlar ise böyle bir mekâna göre oldukça makul. Mekân, aynı zamanda halka uygun fiyatlarıyla harika şaraplar sunan bir mahzen olarak da hizmet veriyor.

1

Château de Berne, Flayosc, Provence

Yaklaşık üç yüz dönümlük bir arazide, üç yüz yıllık asmaların ve sık ağaçların arasına kurulmuş bir şarap krallığı adeta Château de Berne. Roma döneminden bu yana üzümün en güzellerinin yetiştiği topraklarda hizmet veren restoran, aynı zamanda beş yıldızlı bir otel olarak da hizmet veriyor. Şarap tadım kursları, aşçılık dersleri ve çeşitli açık hava etkinlikleriyle şarap içmeyi bir şölene dönüştüren Château de Berne, Fransız zarafetinin kusursuz bir örneği.

Les Climats, Lille

Lille’deki bu restoranın sadece menüsünü görmek bile, az sonra tadacağınız şaraplar konusunda sizi heyecanlandırmaya yetiyor. 250 sayfadan oluşan ve her bir şarabın yanında üzüm bağları hakkında detaylı bilgi içeren menü, restoranın sahibi ve aynı zamanda şarap direktörü olan Denis Jamet tarafından oluşturulmuş. Vitray pencereler, leopar desenli halılar ve kırmızı kadife koltuklar ile tam bir art nouveau tarzında döşenmiş olan restoranın hemen yanında La Cave des Climats isimli bir de şarap butiği mevcut. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı bu butik, hızlı şarap tadımları ve atıştırmalıklar için de tercih ediliyor ve elbette sevdiğiniz şarabı satın alıp eve götürme imkânınız var. Bu özelliğiyle Les Climats Fransızlar tarafından oldukça seviliyor. 

Tour D’Argent, Paris

Paris’te yer alan ve “En İyi Restoran” ödüllü Tour D’Argent, aynı zamanda en büyük şarap envanterine sahip restoran olma özelliğini de senelerdir elinde tutuyor. 1911’de Andre Terrail tarafından satın alındıktan sonra hızla büyümeye başladı. 1986 yılına gelindiğinde mahzende tam 270 bin şişe şarap bulunuyordu. Bugün ise bu sayı 320 bine ulaşmış durumda.

Tamamı Fransız şaraplarından oluşan koleksiyon, şarap yönetmeni David Ridgway’e emanet. Yöresel malzemeler ve geleneksel tarifler kullanılarak yapılan leziz yemeklerde ise Şef Philippe Labbe’nin imzası var.

2

Le Baratin

Yirmi yıldır Parislilerin ucuz ve kaliteli şarap içmek için toplandıkları gözde mekânlardan biri olan Le Baratin, Rue Jouye-Rouvre’da bulunan oldukça şirin bir bistro mahzeni. Düşük fiyatları sayesinde her kesimden insanın buluşma noktası haline gelen restoran, doğal şarapları ve yıllanmış özel şişeleriyle de ünlenmiş durumda. Arjantinli şef Raquel Carena tarafından yapılan atıştırmalıklar ve geleneksel Fransız mutfağından seçkin örnekler de restoranın tercih edilme sebeplerinden. 

Fransa'nın Romantik Şehirleri-0
Kültür Seyahat

Fransa'nın En Romantik Şehirleri

Aşkın ve aşıkların ülkesi Fransa, unutulmaz tatiller geçirebileceğiniz bir destinasyon. Fransa'nın buram buram romantizm kokan şehirlerini…

Devamını Oku
Colmar-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Büyüleyici 6 Noel Köyü ve Kasabası

Daha önce bir Noel köyünü ziyaret ettiniz mi? Kar beyazı manzaralar, göz alıcı ışıklar ile dopdolu sihirli bir atmosfere sahip olan bu köylerde…

Devamını Oku
Colmar-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Büyüleyici 6 Noel Köyü ve Kasabası

Daha önce bir Noel köyünü ziyaret ettiniz mi? Kar beyazı manzaralar, göz alıcı ışıklar ile dopdolu sihirli bir atmosfere sahip olan bu köylerde…

Devamını Oku