Teknoloji

2 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022

Dünyanın salgın hastalıkla sınandığı bugünlerde herkes tatil hayalleriyle biraz olsun rahatlamaya çalışıyor. Kısıtlamalar sona erdiğinde planladığınız seyahate çıkarken size yardımcı olacağını düşündüğümüz bu yazıda yanınıza almanız gereken teknolojik aletleri sizler için sıraladık. 

1- Kulaklık 

Tatil hazırlığı sırasında yanınıza alacağınız teknolojik aletleri sıralarken, artık olmazsa olmazımız haline gelen cep telefonlarını geçerek listeye direkt kulaklıkla başlıyoruz.  Kulaklıklar seyahat sırasında müzik tutkunlarının her ne kadar vazgeçilmezi olsa da kulaklık dediğimizde akla sadece bu gelmemeli.  Ses geçirmeyen kulaklıklar da seyahat sırasında oldukça önem taşıyor. Gerek yolculuk sırasında, gerek plajda yahut uyurken ihtiyaç duyabileceğiniz bu kulaklıklar, pasif ve aktif gürültüleri engelleyici şekilde tasarlanmıştır. Yaşadığınız tatili olabildiğince kaliteli geçirmek için bazen sessizliğe ihtiyaç duyanlarınız varsa listenize eklemelisiniz. 

**Kulaklık dünyasının "En"lerini anlattığımız yazımız da ilginizi çekebilir. Yazıyı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.**

1

2- Fotoğraf Makinesi

Cep telefonlarının bir yandan da fotoğraf makinesi gibi işlev gördüğü doğru ancak bazılarımız için her anı ölümsüzleştirmek o kadar değerli ki fotoğraf çekmek onlar için neredeyse bir tutku haline gelmiş. Durum bu olunca tatil karelerini ölümsüzleştirmek adına dijital fotoğraf makinesi yanınızda bulunması gereken ekipmanlardan biri haline geliyor. 

3- Aksiyon Kamerası

Aksiyon kamerası, özellikle doğa sporlarıyla ilgilenenler için listede yerini alıyor. Sakin yahut turistik gezileri tercih edenler için elbette pek gerekli olmayan kameralar onların aksine macera tutkunlarını heyecanlandıracak. Trekking yapanlar, bisiklet tutkunları, kayakla ilgilenenler, dalmayı sevenler kısaca doğa sporlarıyla ilgilenenlerin planladığı tatilde, aksiyon kamerası bu keyifli anların hayat bulmasını sağlayacak. Oldukça minimal şekilde tasarlanan ve hafif olan cihazlar kolay kullanımıyla cazipleşmesinin yanı sıra suya dayanaklılığı sayesinde su altı çekimlerinin yapılmasına da olanak tanıyor. 

2

4- Taşınabilir Hoparlör

Müziksiz yapamam diyenler için seyahat sırasında kulaklığın gerekliliğinden bahsettik ancak müziği olduğunuz yere taşımak, paylaşmak ve yüksek sesle dinlemek için taşınabilir hoparlöre ihtiyacınız olacak. Bluetooth özelliği ile çalışan hoparlöre, plajda sevdiklerinizle müzik dinleyebilmek için çantanızda yer ayırın…

5-   Selfie Çubuğu / Tripot

Turistik bir tatil, mavi bir tatil, spor dolu ya da sakin bir tatil… Planınız hangisi olursa olsun yaşadığınız keyifli deneyimleri sevdiklerinizle ölümsüz kılmak için tanımadığınız kimselerden yardım istemenize artık gerek kalmıyor. Kendi fotoğrafınızı ya da videonuzu kendinizin çekebilmesine imkan tanıyan bu ekipmanlar fazlasıyla işinizi görecek. Ayrıca hem selfie çubuğu hem de tripot olarak tasarlanan yeni ekipmanların da olduğunu belirtmekte fayda var. 

6- E-Kitap

Okumaktan tatilde de vazgeçmeyenler için E-Kitap harika bir seçenek. Elbette basılmış eserleri hiçbir dijital ürüne değişmeyen okurlar var ancak E-Kitap sayesinde valizinizde yerden tasarruf edebilmek size oldukça avantaj sağlayacak. İstediğiniz kitapları minimal bir cihazda buluşturarak yanınıza almanızı mümkün kılan teknolojinin bir diğer faydası da plajda kitap okurken rüzgardan dolayı uçuşan sayfalarla savaşmanıza gerek kalmayacak olmasıdır.

3

7- Powerbank, Priz Dönüştürücü ve Araç İçi Şarj Cihazı 

Cep telefonu başta olmak üzere saydığımız pek çok cihazı kullanırken şarj sorunu yaşıyoruz. Bu problem günlük hayatta da karşımıza çıkıyor ama özellikle tatil sırasında epey can sıkıcı olabilir. Priz bulunmayan noktalarda telefonu şarj edebilmek için Powerbanklar tam bir kurtarıcı… Araç içi şarj cihazı da yolculuk sırasında haberleşirken ve GPS kullanırken olmazsa olmazlardan bir diğeri. Birden fazla cihazdan bahsettiğimiz için yanınıza priz dönüştürücü almanız sayesinde tek bir ekipmanla pek çok sorunu çözebilirsiniz. 

8- Tablet / Diz Üstü Bilgisayar

Özellikle son yıllarda home office tarzı çalışma şeklinin yaygınlaşmasıyla birlikte tabletlere ve diz üstü bilgisayarlara olan ihtiyaç arttı. Bu durum bir açıdan seyahat engelini de ortadan kaldırıyor. Ancak bir diğer yandan tatil sırasında sürdürülmesi gereken işler nedeniyle tablet ve bilgisayarlar liste başında yerlerini alıyor.

4

9- GPS

Her türlü hava koşulunda yol bulmanıza olanak tanıyan navigasyon sistemi, istediğiniz noktaya kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Sürüş sırasında bir yandan adres ararken kaybolma sorununu ortadan kaldıran bu teknoloji, uzun yolda adeta kurtarıcınız ve olmazsa olmazınız olacak. 

Bonus olarak:

Tatil sırasında yanınıza alacağınız teknolojik aletlerin tümünün yeterli belleğe, iyi bir pil gücüne sahip olmasıyla birlikte suya dayanıklı olmalarına da dikkat etmenizde fayda olacaktır. 

İlk yardım kiti-0
Tips

İlkyardım Seyahat Çantanızda Neler Olmalı

Seyahat esnasında meydana gelebilecek küçük kazalara, burkulmalara, yanıklara ve ağrılara karşı tedarikli olmak önemli. Bu yüzden yanınızda bir…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

14 Şubat'a Özel 14 Farklı Mekan Önerisi

Yılın en tatlı zamanlarından biri yaklaşırken sevdiğiniz ile birlikte bu sene 14 Şubat’ı nasıl geçirsek diye mi düşünüyorsunuz? İşte 14 Şubat’a özel…

Devamını Oku
Elektronik Oyunlar Akışa Girdi
Teknoloji

Elektronik Oyunlar Akışa Girdi

Dijital teknolojilerle birlikte elektronik oyunlar öyle hızlı gelişiyor ki donanımları ne olursa olsun kişisel bilgisayarlar artık ihtiyaçları…

Devamını Oku