Kültür Seyahat

1 Temmuz 2024

Türkiye’nin kültür ve sanat başkenti İstanbul’un Temmuz takvimi yine dopdolu. Bu ayki programınızı yaparken, Flyista’nın sizin için özel olarak hazırladığı rehbere göz atmayı unutmayın. 

Temmuz Konserler

Temmuz-24

Caz Vapuru İKSV

İstanbul Caz Festivali etkinliklerinin bir parçası olan Caz Vapuru, bu sene de her bölümü ayrı bir sahneye dönüşecek olan etkinliğiyle oldukça neşeli ve keyifli bir Pazar günü vadediyor. İstanbullu swing topluluğu Brassist’in yanı sıra cazın erken dönem örneklerinden seçmeler sunacak olan Karambola, Rus caz grubu The Big Rhythm ve Shangri La’nın DJ setleri, Pazar gününü bir şölene çevirmeye hazırlanıyorlar. Vapur 11’de Kabataş İskelesi’nden hareket edecek, 12.30’da Anadolu Kavağı’na yanaşacak ve 14.30’da yine Kabataş’a doğru harekete geçecek.

Yer: Kabataş İskelesi

Tarih: 14 Temmuz 2024, 11.00

Goran Bregoviç

Balkan ezgilerine bayıldığımız ve birçok şarkısını ülkece ezbere bildiğimiz Goran Bregoviç, yine unutulmaz bir konserle İstanbullular ile buluşmaya geliyor. Balkan müziğinin efsane ismi Bregoviç’i dinlemeye giderek, kendinize unutulmaz bir gece armağan edebilirsiniz.

Yer: Maximum Uniq Açık hava

Tarih: 12 Temmuz 2024

Bruce Dickinson

Bu yaz, rock ve metal müzik severleri çok mutlu edecek etkinliklere gebe. Bunlardan ilki de dünyanın en büyük rock yıldızlarından biri kabul edilen Bruce Dickinson konseri. Yeni solo albüm turnesinin finalini İstanbul’da yapmaya hazırlanan Dickinson, Türkiye’deki binlerce hayranı ile ilk kez buluşacak. Gitarda Ray Z’nin, davulda Dave Moreno’nun, basgitarda Tanya O’Callaghan’ın ve klavyede Mistheria’nın eşlik edeceği bu efsane gecede Dickinson eski ve yeni şarkılarından oluşan muhteşem bir set-list’e imza atacak.

Yer: Küçükçiftlik Park

Tarih: 19 Temmuz 2024

Massive Attack

Demiştik bu temmuz etkinliklerle dolu dolu diye. Zamanının ötesinde müzik yapan İngiliz müzik grubu Massive Attack, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir konser vermek için İstanbul’a geliyor. Bizden minik bir tüyo; bu konser yalnızca temmuz ayının değil, tüm senenin en iddialı müzik olaylardan bir tanesi olacak, eğer ilgileniyorsanız kaçırmayın.

Yer: Bonus Parkorman

Tarih: 23 Temmuz 2024

Temmuz Tiyatro ve Sinemalar

Temmuz 2024-2

Wings Boğaz’da Açık Hava Sineması

Artık klasikleşen açık havada sinema keyfi, bu temmuz ayının da en keyifli etkinlikleri arasında. Bu ay Barbie, Skyfall, Wonka ve Gran Turismo filmlerinin yayınlanacağı açık hava sineması, Four Seasons Hotel Bosphorus’ta yapılacak.

Yer: Four Seasons Hotel Bosphorus

Tarih: Çeşitli Tarihler

Zengin Mutfağı

Artık izlemeyen kalmamıştır diye düşünüyoruz ama yine de listeye dahil etmeden yapamadık. Vasıf Öngören’in, Cumhuriyet tarihinin en büyük işçi olaylarından 15-16 Haziran 1970 hareketini anlattığı Zengin Mutfağı’nda usta sanatçı Şener Şen’i sahnede izlemek büyük keyif. Olayların eğlenceli bir şekilde yansıtıldığı Zengin Mutfağı’nın ışıkları da Afife Jale ödüllü Cem Yılmazer’e ait.

Tarih: 8-9 Temmuz 2024

Yer: Maximum Uniq Hall

Bir Baba Hamlet

Günay Karacaoğlu ve Şevket Çoruh’un çok sevilen oyunları Bir Baba Hamlet, henüz izlememiş olanlar için temmuzda yine tiyatroseverler ile buluşacak. Yücel Erten’in çevirisi ve Baba Sahne’nin yorumuyla izleyicilerden tam not alan Bir Baba Hamlet, bu yaz şehir şehir gezeceği bir turneye çıkıyor. 

Tarih: 12 Temmuz 2024

Yer: Kadıköy Belediyesi Özgürlük Parkı

Temmuz Festivaller

Temmuz 2024-3

31. İstanbul Caz Festivali

1994’ten beri her temmuz İstanbul için geleneksel bir hale gelen İstanbul Caz Festivali, bu ay 31’incisini gerçekleştirmek üzere şehre geri dönüyor. Hem de oldukça zengin bir programla. Grammy ödüllü Gregory Porter, rock müziğin romantik prensi olarak nam salan Chris Isaak, yaşayan en başarılı saksafoncular arasında gösterilen Joshua Redman, yine saksafonuyla büyük başarı kazanan YolanDa Brown gibi dünyaca ünlü isimli caz, rock, R&B ve blues sanatçılarını ağırlayacak olan festival, İstanbul’un çeşitli mekanlarında dinleyicileri ile buluşacak.

Yer: Çeşitli Mekanlar

Tarih: 3-18 Temmuz 2024

Temmuz Sergiler

David Salle-Refakatsiz Çocuklar

Sanat tarihinin önemli sanatçıları arasında yer alan David Salle’nin Refakatsiz Çocuklar sergisi, sanatçının İstanbul için farklı ebatlarda ürettiği 21 yeni resimden oluşuyor. Sergide aynı zamanda Salle’nin yeni serisi olan Pencereler’e ait resimler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Yer: Sevim Dolmacı İstanbul, Beşiktaş

Tarih: 29 Mayıs-25 Temmuz 2024

Nuri İyem-Solo Botter: Nuri İyem

Nuri İyem’in Botter Sergileri’nden ikincisi, Casa Botter’ın ev sahipliğinde resim sanatını sevenlerle buluşuyor. Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu’nun yaptığı sergi, İyem’in farklı dönemlerdeki çalışmalarını bir araya getiriyor. Nuri İyem’in sergisini 29 Ağustos’a kadar gezebilirsiniz.

Yer: Casa Botter

Tarih: 23 Mayıs-29 Ağustos 2024 

eylül kültür sanat 23
İyi Yaşam

Eylül İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Sonbaharın başlangıcı eylül, İstanbul için sanat ile dopdolu bir ayın kapılarını aralıyor. Bu ay ne yapacağınıza henüz karar vermediyseniz, sizin…

Devamını Oku
Borusan-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin İlk Ofis Müzesi: Borusan Contemporary

Hem çalışma ofisi hem de sanat müzesi olarak kullanılan Borusan Contemporary, Türkiye'de bir ilke imza attı. Pek çok sanat eseri Yusuf Ziya…

Devamını Oku
Pedal Çevirerek Nasıl Mutlu ve Sağlıklı Olunur?
İyi Yaşam

Pedal Çevirerek Nasıl Mutlu ve Sağlıklı Olunur?

Pedal çevirmenin hem zihinsel hem de fiziksel alanda birçok yararları bulunmaktadır. Gelin hep birlikte pedal çevirmenin bize olan faydalarını…

Devamını Oku