Kültür Seyahat

24 Haziran 2024

Bahar ve yaz ayları geldiğinde İstanbul’da da hareketlilik başlar. Öyle ki kavurucu sıcaklardan kaçmak, biraz rahatlamak ve biraz da eğlenmek isteyenler hafta sonlarını en yakın piknik alanlarında geçirirler. İstanbul her ne kadar büyük bir nüfusa ve kentleşmeye sahip olsa da hem merkezinde hem de çevresinde doğal alanları da oldukça geniş bir şehir. Dolayısıyla İstanbul sakinleri ister Anadolu yakası olsun ister Avrupa yakası fark etmeksizin piknik için farklı seçeneklere sahiptirler. Biz de bu yazımızda İstanbul’a yakın piknik amaçlı gidilebilecek yerleri sıralamak istedik. İşte yakaya göre piknik için birbirinden güzel rotalar.

Mihrabat Korusu

Anadolu Yakasının en güzel doğal alanlarından bir tanesi olan Mihrabat Korusu sizlere muhteşem bir manzara eşliğinde sevdiklerinizle piknik yapma imkanı sunuyor. Pikniğin yanı sıra fotoğraf çekmek, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek gibi pek çok şey yapma fırsatınız da var.  Mihrabat Tabiat Parkı ya da Mihrabat Mesire Yeri olarak da bilinen bu yer Anadolu sakinlerinin rahatlıkla ulaşabileceği bir yerde. Eğer dolmuşla gitmek isterseniz Üsküdar-Beykoz dolmuşlarını kullanarak koruya ulaşabilirsiniz. Fakat otobüs seçeneğiniz de yok değil. Üstelik hat sayısı da epey fazla. İETT otobüsü olarak 121A - 121B - 11H - 15 - 15A - 15BK - 15F - 15P ve 15T numaralı otobüsler direkt olarak Mihrabat Korusu’na yakın bir yerden geçmektedir.

Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul Beykoz’da bulunan Polonezköy Tabiat Parkı hafta sonunu ailenizle ya da sevdiklerinizle değerlendirebileceğiniz yemyeşil ve iç açan atmosferi ile son derece güzel bir yer. 1994 yılında tabiat parkı ilan edilmiş olan parkta piknik yapmakla beraber kamp kurabilir, trekking turlarına katılabilir, bisiklet, koşu, at binme gibi sporlar yapılabilir.  Polonezköy Tabiat Parkı çevresinde çok sayıda kafe ve restoran da olduğundan yiyecek içecek getirmemiş olsanız bile buralarda oturarak ihtiyaçlarınızı giderebilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Polonezköy Tabiat Parkı

Aydos Ormanı

İstanbul’un Kartal ilçesindeki Aydos Ormanı yaklaşık 6.620 hektarlık alanı ile göz alabildiğine uzanan yemyeşil, doğa harikası bir yer. Ormanda piknik için aradığınız her türlü detay düşünülmüş durumda. Oturma alanları, mangal alanları, kamp alanları, çeşme, şelale vb. Ayrıca yürüyüş ve bisiklet parkurları, gözlem kulesi, kaynaklar, mesire yerleri de yine halkın hizmetine sunulmaktadır. Girişin ücretsiz olduğu Aydos Ormanı günün 24 saati açık. Dolayısıyla dilediğiniz gün rahatlıkla gidebilir, doğa ile baş başa keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Riva Plajı

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Riva mahallesinde bulunan plaj hem denize girmek hem de piknik yapmak isteyenler için son derece ideal bir yer. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan plajda şezlong ve şemsiye hizmetinden faydalanabilirsiniz. Yüzme, güneşlenme, su sporları, doğa yürüyüşü ve piknik yapabileceğiniz Riva Plajı’na Üsküdar'dan kalkan motor vapurları ya da Kartal'dan kalkan 4M, 4MS, 14EK, E9, E11 ve E14 hat numaralı otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Riva

Emirgan Korusu

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Emirgan Korusu, Avrupa yakasındaki en ideal piknik alanlarından bir tanesine sahip. Doğal güzellikleri ile büyüleyen ve sizlere doğanın kalbinde olduğunuzu hissettiren bu güzel koruda piknik alanları, mangal alanları, oturma alanları ve kafeler bulunuyor. Ayrıca çocuklu gelen aileler için çocukların hoşça vakit geçirebileceği çocuk parkı alanları da düşünülmüş. Emirgan Korusu’nda piknik yapabilir, tarihi köşk ve bahçeleri gezebilir, bisiklete binebilir, boğaz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. 

Emirgan

Florya Atatürk Ormanı

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunan Florya Atatürk Ormanı, yine Avrupa yakasının en popüler piknik ve mesire alanlarından bir tanesidir. Ayrıca burada doğa yürüyüşleri, at biniciliği, safari turları, koşu gibi aktiviteler için de sıklıkla kullanılmaktadır. Piknik ve mangal alanları olan Florya Atatürk Ormanı çevresinde ayrıca kafeler ve restoranlar da hizmet vermektedir. Girişi ücretsiz olan orman tesisleri günün her saati açık durumda.

Florya

Maslak Parkı

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Maslak Parkı, şehrin en modern park alanlarından bir tanesidir. 15.478 hektarlık bir alana yayılmış parkta aileler keyifle piknik yapabilmektedir. Doğa yürüyüşü, bisiklet, paten, kaykay, tenis, futbol, voleybol gibi pek çok aktivite için de uygundur. Maslak Parkı havaların güzel olduğu zamanlar bazı Açıkhava konserlerine de sahne olmaktadır. Girişi ücretsiz olan Maslak Parkı’na haftanın her günü uğrayabilirsiniz.

Halkalı Kent Ormanı

İstanbul Küçükçekmece’de yer alan Halkalı Kent Ormanı pek çok bitki ve hayvanın yaşam alanıdır. Parkta piknik yapmanın yanı sıra uzun doğa yürüyüşleri yapmak, bisiklete binmek, fotoğraf çekmek, balık tutma, kuş gözlemciliği, futbol ve voleybol oynamak gibi pek çok şey yapabilirsiniz. Parkta bulunan bitki türleri arasında; çam, meşe, ıhlamur, kayın, karaağaç, akçaağaç, dişbudak, gürgen, kestane, ela, defne, biberiye gibi zengin çeşitler vardır. Kamp yapmayı sevenler için ise bir kamp alanı olduğunu da belirtelim. Osmanlı döneminden beri pek çok farklı amaç için kullanılan parkta ayrıca pek çok tarihi yapıyı görmek de mümkündür. İstanbul’un merkezi noktalarından birisinde olduğu için her yıl sayısız turistin uğrak noktalarından bir tanesidir. 

Sevgililer Günü İst.-0
Kültür Seyahat

İstanbul'da Sevgililer Günü Nerelerde Kutlanır

14 Şubat’ta eğer şairlerin dizelerine sığdıramadığı kentte, İstanbul'da iseniz çok şanslısınız. Çünkü bu özel günü masal gibi bir şehirde…

Devamını Oku
Yalılar-0
Kültür Seyahat

Tarihi Yalılar: Boğaz’ın Sakinleri

Dünyanın en güzel şehirlerinden olan İstanbul’u Asya ve Avrupa olarak ikiye bölen, Marmara’yı Karadeniz’e kavuşturan, her köşesi ayrı bir eşsizlikte…

Devamını Oku
İstanbul Brunch Cafe-0
Yeme İçme

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

Haftanın yorgunluğunu atmak için arkadaşlarla yapılacak bir brunch aktivitesinin üzerine yok. O zaman İstanbul'un en gözde brunch mekanlarına…

Devamını Oku