Kültür Seyahat

21 Ekim 2020
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022

Bugün bir başkent şehrinde birkaç gün geçireceğiz. Öncelikle belirtelim, Brüksel sözlük anlamı olarak “bataklığın içindeki yerleşim yeri” anlamına gelmektedir ve ülkede kullanılan dil %80 oranında Fransızcadır. Avrupa Parlamentosu’nu içinde barındırdığı için Avrupa’daki önemli şehirlerden biridir diyebiliriz. 

Genel olarak şehir için ortak görüşümüz tarihi yapısını koruduğu için tarihi binaları ile sizi etkileyecek olmasıdır.

Konaklama

Konaklama konusunda önerilerimizin başında güzel Hostel’ler bulunuyor. Brüksel genel olarak yürünebilecek ve birbirine çok uzak olmayan lokasyonlara sahip bir şehir. Bu yüzden konaklama konusunda uygun ve kaliteli bir seçenek düşünüyorsanız hosteller ve 3-4 yıldızlı oteller güzel bir seçenek olabilir. Sizin için birkaç öneriyi şuraya bırakıyoruz.

  • MEININGER Bruxelles City Center
  • MEININGER Bruxelles Gare du Midi
  • Sleep Well Youth Hostel
  • Hotel La Grande Cloche

Aynı zamanda Brüksel’de daire kiralama çok yaygın olduğu için güzel daireleri günlük olarak kiralamak da iyi bir konaklama seçeneği olabilir. 

Gezilip Görülecek Yerler

Bu konuda herkesin hemfikir olacağı ve Brüksel’in simgelerinden olan Manneken Pis heykeli görmeniz gereken ilk yerlerin arasındadır. Kısaca hikayesine değinecek olursak şehirde çıkan bir yangını durdurduğu için halk arasında bir kahramana dönüşmüş bir çocuğun heykelidir. Günümüzde de bu heykel, özel günlere göre farklı kostümler giydirilip turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Daha sonra şehir merkezi olarak da kabul edilen Grand Place rotanızda olması gereklidir. 

Atomium ise bir diğer Brüksel simgelerinden diyebiliriz. EXPO 1958 için yapılmış bu eserde demir kristallerinin 165 milyar kez büyütülmüş versiyonu bize sunulmak istenmiştir. Bizim tavsiyemiz, detaylı incelemek için bilet alıp içini gezmeniz, tepesine çıkmanız ve yemek yemenizden yana.

Eğer kafanızı toplayıp temiz hava eşliğinde güzel bir zaman geçirmek istiyorsanız koca bir alana sahip Cinquantenaire Park’ı mutlaka gezmelisiniz. İçinde aynı zamanda piknik ya da sporunuzu da yapabilirsiniz. 

Bunların dışında birçok tarihi müze, karikatür müzesi ya da alışveriş merkezleri mevcuttur.

Neler Yemeli

Brüksel’in en meşhur yemeklerinin başında midye gelmektedir. Yanına patates kızartması ve bira eşliğinde sık tüketilen bu ikili kesinlikle denemeniz gereken bir lezzettir. 

Daha sonra, Beef Stew diye adlandırılan bizim de tadına aşina olduğumuz et sote gelmektedir. Yapımında Fransızlar hak iddia etse de yapılışları farklılık gösterir. Fransız versiyonunda kırmızı şarapla harmanlanırken, Belçika usulünde Belçika birası ile pişirilir. Bu eski tarif hemen hemen her restoranda servis edilir. 

En popüler lezzetlerinden biri yeşil soslu yılan balığıdır (Anguilles au vert). İlk başta adı ve görüntüsü size iştah kapatıcı olarak gelse de tadı inanılmaz derecede lezzetlidir. Yeşil sos olarak adlandırılan sosun içinde frenk maydanozu, maydanoz, nane ve neon yeşil rengini veren su teresi bulunmaktadır. Sosu ile ağız sulandıran bir lezzet yakalayan bu tadı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. 

Son olarak tatlı ile kapatmak için ise Belçika ile özdeşleşmiş waffle’ı öneririz. Meclis Meydan’ına giderken herhangi bir waffle dükkanına girip meşhur Belçika çikolatası ile yapılan waffleları yiyebilirsiniz.  

0
Kültür Seyahat

Giriş İçin Yalnızca Kimliğin Yeterli Olduğu Ülkeler

En azından bir kere de olsa, yurt dışını gezip görmek çoğu insanın en büyük hayallerinden biridir. Hatta birçoğumuz, tanıdığımız kişilerin dünyayı…

Devamını Oku
Lindt-00
Yeme İçme

Dünyanın En Özel 5 Çikolatası

Çikolatanın da kendine ait bir günü olduğunu biliyor muydunuz? 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü, dünyanın her yerindeki çikolataseverlerce coşkuyla…

Devamını Oku
Yeme İçme - Kahve Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Flysta
Yeme İçme

Kahve Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kahve, bazıları için vazgeçilmez bir tutkudur. Kahve kültürü ise türleri, tarifleri ya da yöntemleriyle sonsuz bir öğrenme alanıdır. Peki nedir…

Devamını Oku