Kültür Seyahat

2 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2022

Bütün dönem çok çalıştınız ve derslerden geçtiniz. Koca bir dönemin yorgunluğunu üstünüzde hissediyorsunuz ve hazır ara tatil de gelmişken bu yorgunluktan kurtulmak istiyorsunuz. Tüm öğrenciler böyle düşünür öyle değil mi? Kültür veya doğa tatili gibi farklı tatil planlarınız olabilir. Kendinizi geliştirmek için farklı deneyimler elde etmek isteyebilir, yeni arkadaşlıklar kurmayı hedefleyebilirsiniz. İşte hem sosyalleşebilmeniz hem de yeni yerler görebilmeniz için dünyada gezebileceğiniz birkaç yeri sizler için belirledik. Otel rezervasyonlarınızı ve uçak biletlerinizi hazırlayın. Çünkü ufak bir yolculuğa çıkıyoruz. Hazırsanız başlayalım.  

1- Çekya / Prag

Prag hem tarihsel hem de mimari açıdan en zengin şehirlerin başında geliyor. Kış boyunca Christmas Market’i gezebilir, aileniz ve arkadaşlarınız için hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Hiçbir şey yapmadan Prag sokaklarında yürüseniz bile manzara karşısında büyülenecek ve etkileneceksinizdir. Prag’ın sunduğu en güzel fırsatlardan biri olan açık hava buz pistlerinde buz pateni yaparken hem eğlenebilir hem de atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Öğrencilerin ülkenin refah seviyesini göz önünde bulundurarak gitmeyi tercih ettiği şehir, sizi de oldukça mutlu edecektir. Başta Old Town Meydanı olmak üzere, Karl Köprüsü, Prag Kalesi, Franz Kafka Müzesi, Petrin Tepesi gibi yerleri gezebilirsiniz. 

1

2- İtalya

Herkesin ölmeden önce en azından bir kere İtalya’yı ziyaret etmesi gereklidir! 

İtalya kış tatili için en güzel seçeneklerden olabilir çünkü kış boyu sıcaklıklar oldukça yüksektir fakat siz yine de kalın montunuzu yanınızda getirmeyi unutmayın. İtalya, kış boyu yaza oranla daha az turiste ev sahipliği yapar. Bu da sizin için müzeleri çok sıra beklemeden ve daha az kalabalık bir şekilde ziyaret edebileceğiniz anlamına gelir. İtalya öyle birkaç günde gezilecek bir ülke olmasa da size zamanınızı iyi değerlendirmeniz için en önce nerelere gitmeniz gerektiğini açıklayalım. Roma, Floransa, Venedik, Milano, Murano gibi şehirlerinden başlayarak İtalya kıyılarına inip gezinizi sonlandırabilirsiniz. 

2

3- İngiltere / Londra

Londra’nın kış zamanları, dışarıdan bir peri masalı gibi görünür. Eğer kışın ziyaret edecek kadar şanslıysanız, Londra’nın sokaklarında vitrinlere bakarken ve gezinirken özel Christmas ışıklarını yakalamaya dikkat edin. Londra aynı zamanda Harry Potter fanları için mükemmel bir yer seçimi olacaktır. Filmin çekildiği yerleri kendi gözleriniz ile görebilir ve gerçek büyülenmenin tadına varabilirsiniz. Bahsettiğimiz gibi kışın Londra bir peri masalıdır ve eğer bu masalı yaşamak istiyorsanız kesinlikle gidip görmeniz gereken yerlerin başındadır.

3

4- İspanya

Ne kolaydır İspanya’da arkadaş edinmek! – George Orwell

Dondurucu kış soğuklarını sevmeyenler için İspanya en iyi seçenek olacaktır. Akdeniz ülkesi olduğundan dolayı kış boyu sıcaklıklar diğer Avrupa ülkelerine oranla daha sıcak kalır. Kış ayları İspanya için festival ayı olarak bilinir. Her yıl 2 hafta süren Santa Cruz de Tenerife karnavalı, büyük bir coşku ile kutlanır. İspanya aynı zamanda mutfağı ile de ünlü ülkelerin arasındadır bu yüzden, gittiğinizde mutlaka meşhur tapaslarını ve sokak yemeklerini denemelisiniz. Bizim favorilerimiz Croquettes ve Gambas a la plancha oldu.

4

5- Hollanda / Amsterdam

Soğuklardan korkmayanlar kesinlikle Amsterdam’ı en kısa zamanda ziyaret etmeliler. Kış boyu ortalama sıcaklıkları sıfırın altında olabilir fakat buna hazırlıklı bir şekilde, montunuz, eldivenleriniz ve şapkanız ile tam olarak geldiğiniz takdirde, üşümeden şehrin tadını çıkarabilirsiniz. Birçok şehir gibi, Amsterdam’da da kışın sokaklarda göz alıcı ışık festivali hâkimdir. Bbu yüzden yolda gezinirken bu festivallerin birçoğu ile karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda müzeleri ile dikkat çeken Amsterdam’da kısa kış tatiliniz için “I Amsterdam” kartları alabilir, müzelere ve toplu taşımaya çok fazla ödeme yapmadan gezebilirsiniz.

5
Astroloji-0
İyi Yaşam

Astroloji Sevenlerin Takip Edebileceği 6 Podcast

Astrolojiye inansak da inanmasak da hayatımızın bir parçası olduğunu kabul edelim. Günlük burç yorumlarından detaylı astrolojik harita analizlerine…

Devamını Oku
Havalimanlarındaki Yüz Tanıma Sistemi
Teknoloji

Havalimanlarındaki Yüz Tanıma Sistemi

Telefonlarımızdan asansörlere, hayatımızın birçok alanında kullanılan yüz tanıma sistemi havalimanlarında da yerini almaya başladı.

Devamını Oku
AI-0
Teknoloji

Yapay Zeka Türleri ve Uygulamaları

Kimilerine göre ulusal güvenlik tehdidi, kimilerine göreyse çağın buluşu. Lakin hakikat şu ki o geleceğin gerçeği. ChatGPT'den Bing'e,…

Devamını Oku