Kültür Seyahat

1 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2022

İtalya’nın doğasıyla, tarihi ve kültürel güzellikleriyle mest eden şehirlerinden birisi olan Venedik, her yıl çok sayıda turist akınına uğruyor. Şehri gözde turizm şehirlerinden biri kılan özellikleri arasında tüm güzellikleriyle beraber keyifli aktivite imkanları da yer alıyor. Özellikle Venedik denince akla ilk gelen şey olan gondol gezileri, hemen her turisti tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor. 

Gondol gezilerinin bu kadar rağbet görmesi elbette çok normal. Çünkü Venedik su kanalları ve köprüleriyle ünlü bir şehirdir. Şehir, birbirine köprülerle bağlanmış 118 ayrı adadan oluşur. Sularla epey içli dışlı olan Venedik, özellikle Canal Grande kanalıyla meşhurdur. Yerli ve yabancı turistler bu kanal üzerinde gondollarla gezerler. Şehrin tüm ahengini, özel yapılarını bu gondol turları sayesinde görmek mümkün. Öyleyse Venedik gondol gezisini deneyimlemek isteyen gezginler için merak ettikleri şeyleri anlatalım ve faydalı bilgilerle yazımıza devam edelim.

Venedik’te bir gondol turu nasıl çalışır?

İlk olarak, bir gondolcu gondoluna binmenize yardımcı olur. Ardından, rahat bir çift kişilik koltuğa oturmaya davetlisiniz. Tur daha sonra başlar ve sizi kalkış noktanızın etrafındaki kanallarda gezintiye çıkarır. Gondol gezileri 30 dakika sürer ve başlanılan noktaya geri dönülür. Gondol sürücüleri gezilen yerler ile alakalı bilgi verme konusunda da heveslidir.

1

Venedik’te bir gondol yolculuğunun maliyeti nedir?

Venedik’teki standart gondol gezileri, 25-30 dakikalık özel bir tur için 80 Euro’luk sabit bir maliyete sahiptir.

Ancak geceleri, bir gondol yolculuğunun maliyeti, 25-30 dakikalık özel bir tur için 120 Euro’dur. Daha uzun kalmak istiyorsanız, tur başlamadan önce gondolcuya söyleyin ve fiyatı isteyin. Gündüzleri olduğu kadar geceleri de Venedik oldukça etkileyici. Kesinlikle gece turunu da bir kez olsun deneyimlemelisiniz. 

Gondol gezisi için pazarlık yapılır mı?

Maalesef Venedik’te standart bir gondol gezisi için pazarlık yapılamamaktadır. Ancak normalden daha uzun süreli bir gezi tercih etmeniz durumunda gondolcu ile pazarlık yapabilirsiniz. 

Gondol yolculuğuna kaç kişi katılabilir? 

Venedik’te bir gondol yolculuğunun keyfini toplam 6 yolcu ve ayrıca gondolcu çıkarabilir. Çoğu zaman, gondolcu, gondolu en iyi şekilde dengelemek için insanlardan koltuk değiştirmelerini ister. Bazı nadir durumlarda, grubun toplam ağırlığı navigasyonu zorlaştırıyorsa ve bu nedenle yolcuları riske atıyorsa gondolcu 6 yolcu almayabilir.  Yani kısacası gondollar genellikle 2 ila 6 kişiliktir. Ancak bizden söylemesi; kalabalık gondol gezileri çok daha eğlenceli oluyor. Bu yüzden arkadaş grubunuzla katılmanızı tavsiye ederiz. 

2

Gondol gezisine başlamak için en iyi yerler?

Venedik’te gondol gezisine başlamak için en iyi yer sorusu esasen zor. Çünkü şehrin her yeri güzel ve pek çok başlangıç noktası uygun. Tabii ki, Ahlar Köprüsü veya Rialto köprüsü gibi belirli yerleri görmek istiyorsanız, bu ünlü bölgelerin yanındaki istasyonlarda bir gondol almalısınız. San Marco meydanında havuza bakan bir istasyon ve karşı tarafta Bacino Orseolo’da bir istasyon var. Meydandan 3 dakika uzaklıkta, San Moise kilisesinin hemen önünde bir gondol istasyonu daha var. Ancak, Nisan’dan Ekim’e kadar Venedik’e gelen birçok ziyaretçi bir gondol gezintisine çıkma arzusunu paylaşır. Ve birçoğu bunu tam olarak Saint Mark’s ve Rialto bölgesi çevresinde yapmak istiyor. Sonuç olarak, Saint Mark’s ve Rialto’s’ta bir gondola binmeden önce saatlerce kuyrukta beklemeniz gerekebilir. Santa Sofia, San Toma ve Gondol 4 istasyonları Venedik’te gondol gezisi yapabileceğiniz istasyonlardan bazılarıdır.

Venedik’te gondol gezisi ile alakalı genel olarak aktarılabilecekler bu şekilde. Keyifli bir gondol gezisi için bu hususlara dikkat etmekte fayda var. Tüm güzellikleriyle Venedik ziyaretçilerini beklemeye devam ediyor.

1
Kültür Seyahat

Gelenekselden Çağdaşa, Venedik'in En İyi Otelleri

İtalya’nın ve tüm Avrupa’nın en gözde şehirlerinden birisi hiç kuşkusuz Venedik’tir. Eşsiz doğal ve kültürel güzellikleri ile büyüleyen Venedik her…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Venedik'te Tadına Bakmanız Gereken 5 Lezzet

Makarnaları, aperatifleri, kahvaltılıkları... Venedik'i ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu lezzetlerin tadına bakmadan kesinlikle geri dönmeyin.

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Venedik'te Tadına Bakmanız Gereken 5 Lezzet

Makarnaları, aperatifleri, kahvaltılıkları... Venedik'i ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, bu lezzetlerin tadına bakmadan kesinlikle geri dönmeyin.

Devamını Oku