İyi Yaşam

29 Aralık 2022

Kimimiz yılbaşı gecelerini evinin sıcaklığında, kalabalıktan ve tantanadan uzak geçirmeyi daha çok severiz. Hele bir de sinemanın o renkli ve büyülü dünyasından hoşlanıyorsak değmeyin keyfimize. 2023’e girmeye sayılı saatler kala, gecenizi çok daha güzelleştirecek film önerileriyle geldik. Eğer içlerinde izlemedikleriniz veya hatırlamak istedikleriniz varsa ekleyin listeye. Patlamış mısırlar, pofuduk terlikler ve kareli diz battaniyeleriniz de hazırsa filmlerimizi sıralamaya başlıyoruz!

Noel Filmleri-1

Love Actually-Aşk Her Yerde

Hepimiz yeni yıla listeler yaparak girmeyi severiz çünkü takvimlerin yalnızca rakamlardan ibaret olmadığına inanırız. Bu yüzden de yeni bir yıl, umutlanacak birçok şeyimiz olduğunu hatırlatması bakımından her zaman heyecan vericidir. İlk filmimizi de tam bu anlattıklarımızı yansıtacak şekilde bir romantik komediden seçtik. Notting Hill filmi ile tanıyıp hafızaya attığımız Richard Curtis’in yönetmenliğinde perdeye taşınan filmin kadrosu da oldukça geniş bir ünlü yelpazesine sahip. Aşk ve umut temalarını başarıyla veren Love Actually, iyi senaryosu ile de bir romantik komediden beklenen her şeyin üzerine çıkıyor. Umutları tazelemek için bizce harika bir başlangıç olabilir.

Şahane Hayat-It’s a Wonderful Life

Eğer gerçek bir yılbaşı klasiği arıyorsanız, 75 yıllık Şahane Hayat size aradığınızdan da fazlasını verecek. Tüm Zamanların En İyi Filmleri arasında gösterilen ve özellikle Amerika’da her yılbaşı gecesi televizyonlarda bir gelenek haline gelen film, iflasın eşiğine gelip intihar etmeye karar veren ancak son anda bir melek tarafından durdurulan George Bailey’in hikayesini anlatıyor. Fantastik olayların birbirini izlediği Şahane Hayat size hayatın değerini yeniden hatırlatırken, yapılan küçük bir iyiliğin ne kadar çok insana dokunduğunu anlatan kalpleri ısıtacak bir başyapıt!

Kiss Kiss Bang Bang

Muhtemelen bu filmi daha önce izlemişsinizdir ama eğlenceli olay örgüsü, akıllıca kurgulanmış senaryosu ve başarılı oyunculukları ile her sene tekrarlanabilecek keyifli bir aktivite olmayı hak ediyor. Hayatını hırsızlıktan kazanan Harry, bir dizi tesadüflerin sonucunda kendisini bir rol seçmelerinde bulur ve bunu ciddiye alarak oyunculuk dersleri almaya karar verir. Harry’nin yolu bu derslerde eski okul aşkıyla da yeniden kesişince, ortaya izlemesi son derece keyifli bir hikaye çıkar. İzlerken güleceğiniz bir polisiye arıyorsanız bir şans verebilirsiniz.

Noel Filmleri-2

Kutup Ekspresi-The Polar Express

Bir Noel Şarkısı filminin yönetmeni Zemeckis’in farklı bir animasyon tekniği kullanarak çektiği Kutup Ekspresi yine bir kitap uyarlaması. Tom Hanks’in altı ayrı karakteri canlandırdığı filmde (sahneler daha sonra animasyon haline getirilmiş) Noel Baba’yı görebilmek için Kuzey Kutbu’na doğru yolculuğa çıkan bir çocuğun masalsı öyküsü anlatılıyor. İnanmak ve umut etmek üzerine söyleyecek çok sözü olan bu film, özellikle heyecanını kaybetmiş yetişkinlerin mutlaka izlemesi gereken büyülü bir macera.

Noel Gecesi Kabusu-The Nightmare Before Christmas

Tim Burton sevenler burada mı? Hikayesi ve kurgusu Tim Burton’ın elinden çıkma şahane bir müzikal animasyon olan Noel Gecesi Kabusu, aynı zamanda stop motion tekniği ile çekilen ilk uzun metraj olması bakımından da önem taşıyor. Cadılar Bayramı kasabasında yaşayan Jack’in yanlışlıkla bir Noel kasabasına düşmesini ve akabinde gelişen tuhaf olayları anlatan film, şüphesiz kendi türünün en iyi örneklerinden biri.

Bir Noel Şarkısı-A Christmas Carol

Charles Dickens’ın kitabından uyarlanan ve 2009 yılında vizyona giren film, son derece huysuz bir adam olan Ebenezer Scrooge’un hikayesine odaklanıyor. Pek seveni olmayan ve haliyle kapısı da pek çalmayan Scrooge’un hayatı, yeni yıl arifesinde hayaletlerin kendisini ziyaret etmesiyle değişmeye başlar. Hayaletlerin tek bir amacı vardır; Scrooge’un daha iyi ve daha sevecen bir adam olmasını sağlamak. Robert Zemeckis’in yönetmenliğinde izleyicisiyle buluşan filmin başrollerini ise Jim Carrey, Colin Firth ve Gary Oldman paylaşıyor.

Noel Filmleri3

34. Caddede Mucize-Miracle on 34th Street

Tam bir “kendini iyi hisset” filmi arıyorsanız, 1947 yapımı bu film tam istediğiniz film olabilir. Daha sonra 1994’te yeniden sinemalar için çekilen filmde, gerçek Noel Baba’nın kendisi olduğunu ispatlamaya çalışan Kriss Kringle’ın hikayesine kulak veriyoruz. Favori Noel filmlerinden olan yapım, sürükleyici ve sımsıcak bir aile filmi.

 

Ateşkes-Merry Christmas

Tarihin en kanlı savaşlarından birine tanıklık ettiğimiz film, farklı siperlerde mücadele eden askerlerin yaşamlarını konu alan bir başyapıt. Yeni yılı cephede savaşarak karşılamaya hazırlanan askerlerin hayatı, beklenmedik bir kararla bir günlüğüne değişir. Komutanlar yalnızca 1 gün için ateşkes ilan etmeye ve yılbaşını hep birlikte kutlamaya karar verince, savaş rüzgarları yerini neşeye, Noel şarkılarına ve oyunlara bırakır. Eğlenceli bir gecenin ardından gün ağarmaya başladığında ise cepheden yeniden silah sesleri duyulmaya başlayacaktır. İnsan olmanın, düşmanlığın ve dostluğun anlamlarını yeniden sorgulamanıza neden olacak bu film, her daim listenizde olmalı.

Grinch

Whoville kasabası sakinleri tatlı bir Noel telaşı içerisindeyken, onları dikkatle izleyen ve bütün kutlamaları zehir etmeye hazırlanan Grinch’in öyküsü birçoğumuzu çocukluğumuza götürecek. Jim Carrey’nin en sevilen filmlerinden olan Grinch, her yaştan izleyici mutlu edecek son derece keyifli bir film olarak yılbaşı filminiz olmaya aday.

grinch

Karavanla Yola Çıkmaya Hazır Mısınız?
İyi Yaşam

Karavanla Yola Çıkmaya Hazır Mısınız?

Modern hayattan uzak durmak isteyen, doğaya özlem duyan insanlar arasındaysanız karavanla yola çıkmaya ne dersiniz? Karavan sahibi olmanın iyi ve…

Devamını Oku
Kişisel Gelişim (0)
İyi Yaşam

Bakış Açınızı Değiştirecek En İyi 10 Kişisel Gelişim Kitabı

Eğer iç huzura ulaşmak için keşfetmediğiniz bir yol kalmadıysa, pratik ve etkili yöntemler sunan kişisel gelişim kitapları, tüm sorularınıza yanıt…

Devamını Oku
Yol Flmleri (0)
İyi Yaşam

Seyahatseverler için En İyi 10 Yol Filmi

Seyahat etmeyi seviyor musunuz? Bununla birlikte yol filmlerinden ilham alıp kendinize rota oluşturmak ister miydiniz? O halde doğru yerdesiniz.

Devamını Oku