Kültür Seyahat

7 Haziran 2021
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2022

Fransız Rivierası’nı keşfe çıkmak isteyen gezginlerin mutlaka bulunması gereken yerlerden birisi Nice’dir. Tipik Fransız atmosferinin aranan tüm güzelliklerini sunan Nice, her mevsimde ziyaretçileri mutlu edebilecek özelliklere sahiptir. Peki Nice gezisinde olmazsa olmaz rotalarımız nereler olmalı? Fransız Rivierası’nın keyifli limanını keşfe çıkanlar için Nice’de mutlaka görülmesi gereken 5 yere şimdi daha yakından bakalım.

Old Town

Pek çok Avrupa şehrinin niş noktalarından birisi OldTown bölgeleridir. Söz konusu durum Nice şehri için de geçerli. Dar sokakları ve dükkânları ile dolu olan bu bölge Nice’in en anlamlı bölgelerinden biridir. Bu anlamda gezinin başlangıç noktası da ünlü çiçek ve meyve pazarının kurulduğu Cours Saleya meydanıdır. Burada başladığınız gezinizde sonraki rotanız şehrin koruyucusu Santa Reparata'ya adanmış bir kilise olan muhteşem Réparate Katedrali'ni ziyaret edebileceğiniz Rossetti Meydanı olabilir.

Promenadedes Anglais

Nice şehrinin en dikkat çekici noktalarından birisi şehrin romantik sahil şeridi olan Promenadedes Anglais’dir. Yolu Nice’e düşen gezginler mutlaka bu eşsiz sahil şeridinden gezintiye çıkmalılar. Limandan havaalanına kadar 7 km uzunluğundaki bu sahil şeridinde yürümeyi, koşmayı ve paten kaymayı sevenler keyifli saatler geçirebilir. Gezginler yürüyüşü esnasında şehrin sembolik yapılarını da yakından görebilecek.

Nice Müzeleri

Sahil şeridinde keyifli yürüyüş sonrası Nice’in her biri birbirinden ihtişamlı müzelerini ziyaret edebilirsiniz. Peki hangi müzeler var? İşte Nice’de görmeniz gereken müzeler: 

Matisse Müzesi; Eski Nice’ den biraz uzakta ve Cimiez semtinde yer almasına rağmen Nice'nin en çok ziyaret edilen müzelerinden birisidir. Tarihi 17. yüzyıla kadar uzanan binada empresyonist ressam Matisse’nin eserleri sergilenmektedir. 1963 yılında açılmış olan müzede 68 resim, 218 baskı, 95 fotoğraf, 57 heykel ve 236 adet çizim mevcut. Aynı zamanda ressama ait olan objeleri, halıları, seramikleri ve belgeleri de görmek mümkün. 
Marc Chagall Müzesi; ünlü ressam Marc Chagall'ın adını taşıyan Ulusal Müze, Belaruslu sanatçının 1966'da Fransa'ya bağışladığı İncil'e adanan 17 tuval için güvenli bir yer bulma ihtiyacından doğdu.  Bu müzede sanatçının 1000’den fazla eserinden oluşan koleksiyonu görebilirsiniz. Sanatçının yapmış olduğu tuval üzerine yağlı boya tablolarını, seramiklerini, duvar halılarını da inceleyebilirsiniz. 

Palais Lascaris; 500’den fazla enstrümana ev sahipliği yapıyor. Binanın tarihi 1648'e kadar uzanıyor ve son tadilatlar sayesinde güzel bir müze haline geldi. Sergilenen eserler arasında gerçekten orijinal müzik aletlerinden oluşan inanılmaz bir koleksiyon bulunuyor. Bu koleksiyon Louvre Müzesi koleksiyonundan sonra Fransa’nın en önemli ikinci koleksiyonu olarak biliniyor. 

Parc de la Collinedu Château

Nice gezisini taçlandıracak aktivitelerden birisi de Parc de la Collinedu Château’ya tırmanıştır. İsteyenler keyifli bir yürüyüşle buraya çıkarken yorulmak istemeyenler asansörle de zirveye ulaşabilir. Zirveye ulaşan ziyaretçiler kendilerini 19 hektarlık eşsiz bir parkın içerisinde bulacaklar. Bu alanda yürüyüş yapabilirsiniz. Dileyen konuklar çocuklarıyla beraber oyun alanlarının keyfini çıkarabilir. Katedralin ve kalenin kalıntılarını keşfedebileceğiniz alanda yalnızca durup şehrin eşsiz manzarasını da izleyebilirsiniz. Yine bu zirve noktasından Nice’in eşsiz sahil şeridi Promenadedes Anglais’i de görebilirsiniz.

Phoneix Park

Phoneix Park, Nice Havaalanı yakınında bulunan bir botanik ve hayvanat bahçesidir. 7 hektarlık alanda, kuş kafeleri, keseliler, kirpiler, su samurları ve bir gölet ile hem fauna hem de flora olmak üzere çok yüksek bir biyolojik çeşitlilik bulacaksınız. Tropik bitkiler ve pembe flamingolar da dâhil olmak üzere çeşitli kuş örnekleri ile birkaç tropik iklime sahip olan büyük sera parkın dikkat çeken güzelliklerindendir. Phoneix Park’ta ayrıca çocuklar ile vakit geçirilebilecek oyun alanı da bulunuyor.

1
1
Kültür Seyahat

Nice'de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Tipik Fransız atmosferinin aranan tüm güzelliklerini sunan Nice, her mevsimde ziyaretçileri mutlu edebilecek özelliklere sahiptir. Peki Nice…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Nice'deki En İyi Vegan Restoranlar

Vegan beslenme modelini benimseyenler için seyahat etmek artık eskisi kadar zor değil çünkü artık hemen her şehirde vegan restoranlar bulmak mümkün.

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Nice'de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Tipik Fransız atmosferinin aranan tüm güzelliklerini sunan Nice, her mevsimde ziyaretçileri mutlu edebilecek özelliklere sahiptir. Peki Nice…

Devamını Oku