İpucu

30 Ekim 2020
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022

Telefon kamerasıyla profesyonel bir kamera kalitesinde fotoğraflar çekebileceğinizi biliyor musunuz? Güzel ve doğru açıyı bulup, ışık ayarlamasını da yaptıktan sonra telefonunuzla ortaya mükemmel fotoğraflar çıkarabilirsiniz. Yalnızca bilmeniz gereken bazı püf noktalar var.

Fotoğraflar Çekip Anılarınızı Unutulmaz Kılın!

Teknolojinin gelişmesiyle telefonlarımız ile fotoğraf çekmek kolay bir hâl aldı. Sosyal medya platformları ise güzel fotoğraflar çekip paylaşmamız için tetikleyici bir unsur oldu. Çoğumuz fotoğraf çekmek için yeni seyahat mekânları ve konseptler aramaya başladık. Tatile çıkmak, fotoğraf çekmek için mükemmel bir fırsat olabilir. Çünkü tatile çıktığınızda görüntülemeye değer çok fazla yer keşfetmiş olursunuz. Fotoğraf çekmeyi bir hobi olarak görseniz bile bunu bir profesyonel gibi gerçekleştirebilirsiniz. Güzel ve doğru açıyı bulup, ışık ayarlamasını da yaptıktan sonra telefonunuzla ortaya mükemmel fotoğraflar çıkarabilirsiniz. Eğer siz de tatilinizi güzel fotoğraflar ile hatırlamak istiyorsanız, işte karşınızda bazı fotoğrafçılık ipuçları. 

Fotoğraflardaki Estetiği Artırmak İçin Güzel Giyinin. 

Tatile gitmeden önce, fotoğraflarda güzel çıkacağını düşündüğünüz ve sevdiğiniz birkaç kıyafetinizi yanınıza alın. Renkli ya da minimal kombinler her zaman fotoğraflarınızı daha çekici gösterir. Aynı zamanda eğer daha fazla fotoğraf seçeneğiniz olmasını istiyorsanız, tatilde yanınıza hırkalar, şapkalar, gözlükler gibi “çıkarılması kolay” kıyafetler ya da aksesuarlar getirin. Bu şekilde farklı kıyafetlere ihtiyaç duymadan, daha fazla fotoğraf seçeneği yaratabilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz ortama göre giyinmeniz de çok önemli. Eğer bir plajdaysanız şapkalar, bikiniler ve terlikler sizi kurtaracaktır. Eğer bir müzedeyseniz daha düz ve sade parçaları tercih edebilirsiniz. Bunun gibi ufak ayrıntılara dikkat ederek ortaya harika fotoğraflar çıkarabilirsiniz. 

blog

Fotoğrafı Çekeceğiniz Mekânı İyi Seçin. 

Fotoğraflarınızın güzel çıkması için arka plan en önemli temellerden birisidir. Bu yüzden size tatile gitmeden önce Instagram’dan ya da internetten diğer insanların çoğunlukla fotoğraf çektiği yerlere bakmanızı öneririz.  Sosyal medyayı aktif kullanan birisiyseniz bu çektiğiniz fotoğrafları sevdiğiniz insanlarla da paylaşabilirsiniz. Eğer popüler yerlerde bulunmayı ve onları fotoğraflamayı sevmiyorsanız başka yerleri de keşfedebilirsiniz. Böylece tatil için kafanızda gezip görmeniz gereken rotaları da oluşturmuş olursunuz. Seçtiğiniz tatil rotaları hem eğlenebileceğiniz hem de sonradan iyi hatırlayabileceğiniz yerler olursa, fotoğraflarınız da bir o kadar güzel olur. Unutmayın, fotoğraflar sonradan bakıldığında her daim sizi o ana götürür. Bu yüzden mekân seçiminiz oldukça önemli. 

Işığı Ayarlayın.

Profesyonel bir çekim yapmayacağınız için ışık konusunu çok fazla düşünmeniz gerekmiyor fakat en azından fotoğraf çekerken güneşi arkanıza almaktan kaçınarak fotoğraf çekebilirsiniz. Örneğin;  telefonunuzdan daha kaliteli fotoğraflar elde edebilmek için parlaklık ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Eğer gece çekim yapacaksanız flaşınızı kullanabilir veya aydınlatma cihazlarıyla etrafınızı renklendirebilirsiniz. 

Lenslerinizi Temizleyin.

Tatilde nereye giderseniz gidin, telefonunuzun lensleri hep kirlenecektir. Hiçbir şey yapmasanız bile sürekli olarak elinizde telefon taşımak lenslerde parmak izi ve çizikler oluşmasına sebep olacaktır. Bu deformasyonlar yüzünden fotoğraflarınızın karanlık, bulanık ve amatörce çıkması çok olası. Bu sebeple telefon lenslerinizi mikro-fiber kumaşlar ile temizlemeyi deneyin, göreceksiniz ki telefonun kalitesi anında değişecek. Ayrıca telefonunuzu elinizde tutmayacağınız zamanlar için özel kılıflar alabilir, koruyucu çantaları kullanabilirsiniz. 

Fotoğraflarınızı Nasıl Düzenleyebileceğinizi Öğrenin. 

Mükemmel düzenlenmiş fotoğraflar için Photoshop uzmanı olmanıza gerek yok. Telefonlarımıza indirebileceğimiz birçok ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamaları mevcut. Size en uygun olanı araştırıp bulabilirsiniz. Örneğin, bazı uygulamalar fotoğraf filtreme ve çekmek için tasarlanmıştır, bazıları ışık ayarlamakta iyidir, bazıları ise özellikle güzellik ve detaylandırma için kullanılır. Telefonunuz ister Android isterse de iOS olsun, tüm ücretli ve ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamalarını dijital mağazalardan indirebilirsiniz. Mükemmel fotoğraflar çekmek için yapacağınız tek şey bu mağazalarda ufak bir araştırma yapıp sizin ihtiyacınıza en uygun olan uygulamayı indirmek olacaktır. Eğer bu uygulamaları kullanmak istemezseniz photoshop eğitimi veren kurumlardan eğitim de alabilirsiniz. İnternet üzerinden bulabileceğiniz online eğitimlerin yanı sıra belediyelerin sunduğu eğitim fırsatlarını da değerlendirebilirsiniz. Ve işte karşınızda baktıkça güzel hatırlayacağınız fotoğraflar!

Eğer telefon kamerası ile fotoğraf çekme hobinizi bir adım öteye taşımak veya profesyonel bir gezi fotoğrafçısı olma yolunda ilerlemek istiyorsanız, Seyahat Halindeyken Yanınıza Almanız Gereken Çekim Ekipmanları'nı anlattığımız yazımıza da mutlaka göz atın.

Beyoğlu’nda Mutlaka Görmeniz Gereken 3 Müze
Kültür Seyahat

Beyoğlu’nda Mutlaka Görmeniz Gereken 3 Müze

İstanbul… Her adımında tarih ve sanat saklı şehir! Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız, kültürel ve sanatsal etkinlikler açısından çok şanslısınız,…

Devamını Oku
Şile-0
Kültür Seyahat

Hafta Sonu Kaçamağı: Şile

İstanbullular başta olmak üzere Marmara bölgesindeki pek çok şehir için kaçış noktası olan Şile doğal güzellikleri, denizi ve yeşili ile dikkat çeken…

Devamını Oku
40 Yıl Hatırı Olan Bir Gelenek: Türk Kahvesi
Tips

40 Yıl Hatırı Olan Bir Gelenek: Türk Kahvesi

2013 yılında UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası listesine alınan Türk kahvesi geçmişten bugüne yaşayan bir gelenek. Hadi gelin önce Türk kahvesinin…

Devamını Oku