İyi Yaşam

31 Mart 2023

Korkuseverleri buraya alalım! Size çok güzel bir haberimiz var. Tüylerinizi ürpertecek bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Sizler için Türkiye’deki popüler Korku Evleri'ni derledik. Dikkat edin, korkudan ayaklarınız yerden kesilebilir.

Korku Evi-1

Deccal Korku Evi

Korku evi dediğimiz zaman akla ilk gelen yerlerden biri olan Deccal Korku Evi, Ankara Çayyol’da yer alıyor. Bu bağlamda Deccal korku evi; sizlere adeta korku filmlerindeki anları birebir ve gerçekçi bir evde yaşatma fırsatı sunuyor. Bununla birlikte korkuyla doyasıya doyacağınız bu eve katılmak için en az 3  kişilik ekibe ihtiyacınız var. Belirtmeden geçmeyelim. Bu korku evinde tamı tamına 60 dakikalık tüyler ürpertici anlar yaşayacaksınız. Öte yandan bu evdeki asıl mücadeleniz ise süre bitmeden evden dışarıya çıkabilmek. Dolayısıyla bunun bir takım oyunu olması nedeniyle de her bir kararları birlikte vermelisiniz. 

Clues Korku Evi

Sıradaki korku evi Antalya’da yer alan tüyler ürpertici Clues Korku Evi. Bu evin hikayesi oldukça korkunç. Kadın cinayetlerinin ön planda olduğu korkunç bir seri katilin evinde, katil sizi yakalamadan cinayetini işlemeden evden hemen çıkmaya çalışmanız gerekiyor. Bu bağlamda gerilimi epey yüksek bir oyun sizleri bekliyor. Bilindiği üzere Kâbus, uyurken kişiye güçlü bir duygusal rahatsızlık veren tüyler ürpertici rüyalardır. Hatta zaman zaman kâbuslar o kadar etkili olur ki, uyuyan kişiyi halen yaşadığı duyguları aynen taşır bir vaziyette uyanır. Bunun beraberinde kişi, uzun bir süre kabusun etkisinden kurtulamaz. Doğal olarak da devamlı kâbus görme durumu daha da önemli bir sorunun habercisi olabilir. Fakat söylemeden geçmeyelim. Kimi zaman nedensiz yere görülen kabuslar da olabilir. İşte Clues Korku Evi de size en korkunç kabusunuzu yaşatmak için mükemmel bir oyun hazırlıyor.

Korku Evi-2

Kusursuz Kaçış Korku Evi

Şimdi bahsedeceğimiz Kusursuz Kaçış Korku Evi, Halka 2 filminden uyarlanmış. Bu korku evini diğer evlerden ayrına tüyler ürpertici detaylar var. Ev konseptinin tamamen dışında sizi oldukça farklı bir ortama davet eden kusursuz kaçış korku evi oldukça rağbet görüyor. Kadıköy’de yer alan Kusursuz Kaçış Korku Evi, oyun içerisinde barındırdığı ince nüanslar ve tüyler ürpertici detayları sayesinde oldukça dikkat çekiyor.

Get Out Korku Evi

Sıkı durun. Şimdi bahsedeceğimiz korku evinin hikayesi gerçek bir anlatıdan uyarlanmış. 1900’lü yıllarda Ağrı’nın Aşağısaklıca köyünde yaşam süren Orhan ve Kader çifti çok yakın zamanda bir bebek sahibi olacaklardır. Fakat bir sorun var. Orhan’ın herkesten sakladığı ve bütün yaşananlara olumsuz anlamda sebep olacak oldukça önemli bir sırrı vardır. Öte yandan Orhan’ın ruhlar Alemi’ne olan ilgisi, özel olarak tasarladığı ayin odasın ve yıllarca edindiği bilgiler doğrultusunda öğrendiği bilgilerle astral seyahat yapıyor. Üstelik onlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya çalışıyormuş.

Bir gün bu seyahat esnasında Oğrak adında fazlasıyla kötü ruh fani yaşama geçer. Ve korkunç olay gerçekleşir. Oğrak, Orhan’ın evde olmadığı bir günde Kader ve doğacak olan bebeğini öldürüp ruhlarını bir çırpıda lanetler. O günden beri Orhan da şu zamana kadar sahip olduğu bütün bilgileri kullanarak ailesinin ruhlarını bulmaya çalışır. İşte Get Out Korku Evi'nde de sizin göreviniz Orhan’ın herkesten gizlediği korkutucu odasına gidip, ayin kitabı eşliğinde ruhlar alemine geçmek oluyor. Aynı zamanda Kader ve çocuğunun ruhunu bulup onları da kurtarmanız gerekiyor. Unutmayın, eğer bu yolculukta Oğrak’la karşı karşıya gelirseniz sakın gözlerine bakmayın.

Korku Evi-3

Depodakiler Korku Evi

Sıradaki korku durağımız Kayseri’de faaliyet gösteren Depodakiler Korku Evi. Bilirsiniz; içinde heyecan ve macera yüklü eğlence aktivitesi olarak nam salan evden kaçış oyunları hem eğlendirir hem de korkutur. Bilhassa takım oyunu olması sebebiyle ekipler arasındaki inanılmaz uyumu ve takım ruhunu ortaya çıkarır. Üstelik sadece bunlarla da sınırlı değil! Aynı zamanda kısa sürede birçok görevi yapabilmenizi sağlayan bu oyunlar, kişilerin zaman kullanma becerisini de yönetmesine büyük ölçüde yardımcı olur. İşte Depodakiler Korku Evi de sizin bu becerilerinizi ve zekanızı kullanabileceğiniz eşsiz bir yerdir.

Muamma Korku Evi

İstanbul Maltepe’de yer alan Muamma Korku Evi, ölmüş olan ailesini diriltmeye çalışan çılgın bir profesörden esinlenilmiş. Aynı zamanda içinizi ürpertecek olayların geçtiği gizemli evin içerisinde çözülmeyi bekleyen sırlar ve asla aydınlatılamayan olaylar mevcut. Bu bağlamda Muamma Korku Evi'nin oyunu sizlere hem gerilim hem de korku heyecanını aynı anda yaşatarak gerçekçi bir evde gözler önüne seriyor. Belirtmeden geçmek olmaz. Ev, korku filmlerinde izlediğimiz tüyler ürpertici yerlerden farksız! Süresi 60 dakika olan bu korkunç oyunu bitirmeniz için karşınıza sizi oldukça zorlayacak görevler çıkacak. Gidenlerin korkudan bir daha gitmek istemeyeceği Muamma Korku Evi, birçok kişinin gözde korku evleri arasında yer alıyor desek yalan olmaz.

Snowboard-0
Tips

Snowboard Malzemeleri Nasıl Seçilmeli?

İdeal snowboard ekipmanı nasıl seçilir, hangi seviyeye hangi board uygundur merak ediyorsanız, kafanızdaki tüm soruların yanıtlarını bu rehberimizde…

Devamını Oku
2024 konserleri-0
Kültür Seyahat

2024 Yılının Öne Çıkan Konserleri

2024, dünyaca ünlü pek çok grubu ve müzisyeni ülkemizdeki müzikseverlerle buluşturacak dolu dolu bir yıl olacağa benziyor. İşte 2024'ün sizin…

Devamını Oku
Nisan fest-23
Kültür Seyahat

Nisan'da Mutlaka Gitmeniz Gereken Festivaller

Kadın Oyunları Festivali’nden, Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne kadar ne ararsanız Nisan'da ülkemizde. Birbirinden özel ve eğlenceli,…

Devamını Oku