Kültür Seyahat

2 Nisan 2023
Güncelleme Tarihi: 9 Nisan 2023

Çok çeşitli milletlerden milyonlarca kişinin yaşadığı çok uluslu bir ülke olan Amerika, özgürlükler ülkesi olarak biliniyor. Federal bir cumhuriyet ile yönetilen Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bu devlet yapısı, 50 federe eyaleti ve başkent Washington’ı içermektedir. Gelin bu eyaletlerden en dikkat çekenlerine bir göz atalım.

Ekonominin Kalbi: California Eyaleti

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisine sahip olan California, ülkenin batısında bulunmaktadır. 30 milyon aşkın nüfusu ile dikkat çeken eyalette, sinemanın ilahı Hollywood, yıldız isimlerle bezeli yolu ile Walk of Fame ve gönüllere taht kuran Disneyland, görülmesi gereken yerlerin başlarında yer almaktadır. Ayrıca uçsuz bucaksız Venice Beach, Malibu, Shark Fin Cove Kumsalı, güzeller güzeli Laguna Plajı, oldukça değer gören yerlerdendir.

California

Bütçe Dostu: Missisippi Eyaleti

Ülkenin cep dostu eyaletlerinden biri olan Missisippi, eşsiz Amerikan kültürü, lezzetli yemekleri, outdoor aktiviteleri, Amerikan Blues müzikleri ve yetenekli müzisyenleri ile sevilen bir eyalet olmayı başarmıştır. Bölgede görülecek noktalar arasında, kölelik ve savaş izlerinin bulunduğu Windsor Kalıntıları, doğal güzelliği ile Dunn Şelaleleri, Missisippi Nehri ve eyaletin başkenti Jackson’daki Doğaş Bilim Müzesi bulunuyor.

Gökdelenlerin Şehri: New York Eyaleti 

Ülkenin Orta Atlantik ve Kuzeydoğu kısmında yer alan New York, 2019 nüfus sayımına göre bünyesinde 19 milyondan fazla kişiyi barındırmaktadır. Binlerce kez filmlere sahne olan Büyük Kanyon, muhteşem doğası ile George Gölü, şelalelerin çevrelediği Letchworth Eyalet Parkı, maceraların yaşandığı Adirondack Dağları, 440 metreden yüksek olan Empire State Gökdeleni, vadileri birleştiren köprüsü ile Hudson Vadisi, görülecek efsane lokasyonlardandır.

Caz Müziğin Cenneti: Kansas Eyaleti

İlk olarak Kansas eyaletinin en büyük şehri Wichita’nin, havacılık sektörünün üretim merkezi ve Dünya Hava Başkenti olarak bilindiğini belirterek başlayalım. Başta Kansas Caz Müzesi olmak üzere eyaletteki müzeleri gezmeyi ihmal etmeyin ve barbekünün anavatanı olarak ismini, ülkenin mutfağına yazdıran Kansas’ta enfes bifteklerden yemeden asla dönmeyin. Kültüre oldukça önem veren eyalette, sayısız konser ve tiyatro salonu da bulunmaktadır.

Kansas

Forrest Gump Filminin Sahnesi: Alabama Eyaleti

Ünlü aktör Tom Hanks’in başrol aldığı efsane film Forrest Gump filminin çoğu bölümünün çekildiği ve “Sweet Home Alabama” şarkısının hayat verdiği Alabama eyaletindeyiz şimdi de. Kasırga ve fırtınaların sıklıkla görüldüğü eyalet, Huntsville şehrindeki ABD Uzay ve Roket Merkezi ile oldukça adını duyurmuştur. Kır çiçeklerinin ve şelalelerin çevrelediği DeSoto Eyalet Parkı, balıkçıların favorisi Guntersville Gölü, Dünyanın en ünlü tarihi dini yapılarının bulunduğu Ave Maria Grotto, ziyaret edilebilecek yerlerden bazılarıdır.

Dillere Destan Bir Ruh: Hawaii Eyaleti

Dünyanın en çok bilinen turizm cennet noktalarının yer aldığı Hawaii eyaleti, pek çok balayı çiftinin balayı zamanlarını geçirmeye hevesli olduğu bir bölgedir. Amerika’nın güney batısına doğru kalan kısımda yer alan Hawaii, dağlardan kopan kara parçalarının oluşturduğu büyük bir adadır. Turkuaz sularının, yemyeşil palmiye ağaçları ile kardeşlik ettiği bölge, turizm ve oteller açısından son derece revaçta bir bölgedir. Ilık iklimi, sıcak yerel insanları ile dikkat çeken Hawaii’de yaklaşık 137 ada bulunmaktadır.

Miami’nin Kalbinin Attığı Yer: Florida Eyaleti

Dünyaca ünlü Miami sahillerinin bulunduğu Florida eyaleti, özellikle güney doğu eyaletlerinden olarak göze çarpar. Her mevsim binlerce turist ağırlayan bölgede, başta Miami olmak üzere Orlando, Jacksonville, Tampa gibi birbirinden ünlü şehirler yer almaktadır. Florida eyaleti, aynı zamanda yer fıstığının anavatanı olarak bilinmektedir ve eyalette gezerken, hemen hemen her noktada yer fıstığı ile alakalı bir mekan görmek olasıdır.

Florida

Barbekü Eti ile Meşhur mu Meşhur: Ohio Eyaleti

Kuzey bölgesinde Erie Nehri’nin bulunduğu eyalet, bünyesinde Amerika Birleşik Devletleri’nin en pahalı şehirlerinden biri olan Cleveland’ı barındırmaktadır. Hayat kalitesi, sunduğu sektörel iş imkanları, kültür ve eğitim açısından olanakları ile oldukça revaçta bir eyalet olmayı başarmıştır Ohio. Müzeleri ve hayvanat bahçesi ile ün yapmış olan Cincinnati, parkları ile ve ülkenin en büyük 15. Şehri olması ile bilinen Columbus, ünlü mü ünlü West Side Market (Gıda Pazarı), görülebilecek en önemli yerlerin başında yer alıyor.

Yüksek Rakımlı ve Göz Alıcı: Colorado Eyaleti

Canlı mı canlı dağları, kanyonları, nehirleri ve çöl bölgeleri ile bilinen Colorado eyaleti, ülkenin güney batısının en önemli kısımları olarak bilinmektedir. Muhteşem şifa bölgesi Glenwood Hot Springs (Gleenwood Termal Kaynakları), ülkenin en uzunlarından Eisenhower Tunnel (Eisenhower Tünelleri) ve olimpiyatların düzenlendiği ilk noktalardan olması ile dikkat çeken Colorado, görülmesi gereken eyaletlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Colorado

Popülerlerin de Popüleri: Arizona Eyaleti

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük altıncı eyaleti olarak kayda geçen Arizona, aynı zamanda ülkenin en büyük beşinci şehri olan Phoenix’e ev sahipliği yapmaktadır. Arizona’nın, ülkenin en önemli pamuk tarımı ile bakır madenciliğinin yapıldığı alanlardan olduğunu belirtelim. Büyük Kanyon Ulusal Parkı, Hoover Barajı, Saguaro Ulusal Parkı, Yuma Territorial Prison State Historic Park (Yuma Bölgesel Hapishanesi), görülmesi gereken doğa harikası yerlerden sadece ama sadece bazıları. Masallardan kalma hikâyelere şahit olmak için Arizona, Amerika’nın en doğru eyaletlerinden biri olarak kayda geçmektedir.

arizona

0
Yeme İçme

Tüm Dünyadan En Romantik Restoranlar

14 Şubat kapıda. Peki bu günü diğer senelerden daha özel kılıp farklı bir şeyler yapmaya ne dersiniz? Mesela Eyfel'de bir akşam yemeği veya bir…

Devamını Oku
​​Airbnb-0
Kültür Seyahat

Bu Kez Başrol Sizin: Ünlü Airbnb Evleri

Sevdiğiniz dizinin veya filmin setinde konaklama fikri kulağa harika geliyor değil mi? Airbnb ile bu artık imkansız bir ihtimal olmaktan çıkıyor.

Devamını Oku
Work and Travel-0
Kültür Seyahat

Work and Travel Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Gezerken bir yandan da çalışma fikri kulağa nasıl geliyor? Size bu imkanı sağlayan Work and Travel'dan kimler yararlanabilir gibi merak…

Devamını Oku