Yeme İçme

30 Temmuz 2020
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023

Pişileri ve kendine has sunumları ile kalbimizi çelen Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nın enfes mekânları… Avrupa Yakası’ndaysanız ve kahvaltı yapacak güzel mekânlar arıyorsanız Beşiktaş’taki Çelebioğlu Caddesi’ne göz atmanızı tavsiye ederiz. Çünkü buranın şirin mi şirin, leziz mi leziz kahvaltı dükkânları oldukça meşhur. 

Hafta içi ya da hafta sonu arkadaşlarınızla birlikte güzel vakit geçirmek, deniz havası almak ve bunları yaparken çok fazla para harcamak istemiyorsanız; uygun fiyatlı menüleriyle Beşiktaş Kahvaltıcıları tam size göre bir seçim olacaktır.

Peki bu sokağa nasıl gidebilirsiniz? İstanbul’un neredeyse her yerinden Beşiktaş Meydanı’na gitmek mümkün. Meydandaki Kartal Heykeli’nden Çelebioğlu Sokağı’na ulaşmak çok kolay. Birbirine çok yakın yerler olduğu için sora sora bile bulabilirsiniz. Eğer Beşiktaş’a metrobüsle geldiyseniz Zincirlikuyu durağından kalkan Beşiktaş-İskele dolmuşlarına binmeniz gerekir. Bu durakta indikten sonra Deniz Müzesi’nin karşısındaki caddeye geçerek Ihlamur Caddesi’ni takip etmelisiniz. Böylece Kahvaltıcılar Sokağı’na rahatlıkla varmış olursunuz. 

Bu meşhur sokağa geldikten sonra geriye yapmanız gereken tek bir şey kalıyor; boylu boyunca uzanmış kahvaltı mekânlarından hangisine oturacağınızı seçmek. Ne yemek istediğinize ve nasıl bir hizmet almak istediğinize bağlı olarak tercihiniz değişiklik gösterebilir. Biz de size bu konuda çok zorlanmamanız adına sokaktaki mekânların bir listesini çıkardık. Öyleyse Kahvaltıcılar Sokağı’ndaki turumuz başlasın. 

kahvaltı 1

1- Çakmak Kahvaltı Salonu

Mekânın en eskilerinden olan Çakmak Kahvaltı Salonu lezzet olarak en üst sırada gelen bir işletme. Lezzetin sırrı ürünlerin memleketten, Erzincan’dan gelmesi. Hem midenizi hem de gözünüzü bol bol doyuran bu kahvaltıcı akşam 18.00’a kadar açık. 

Adres: Sinanpaşa, Çelebi Oğlu Sk. No:8, 34353 Beşiktaş/İstanbul

2- Kardeş Payı

Sokaktaki en eski mekândan söz ettik. Şimdi ise en yeni mekân ile karşınızdayız. Aslında bu kahvaltıcı da Çakmak Kahvaltı Salonu’nun eski çalışanlarının yeri, yani sektörün içinden gelen ve tecrübelerini işletmelerine yansıtan bir mekân. Günümüz yabancı pop müzikleri eşliğinde öğrenci mekânı olmayı hedeflemiş bir yer. Diğer kahvaltıcılardan farklı olarak yapılan lezzetli pankekleri ve çingene salatası ile sizleri harika bir sofra bekliyor. 

Adres: Sinanpaşa, Çelebi Oğlu Sk. No:5, 34353 Beşiktaş/İstanbul

3- Limos Cafe

Zengin bir serpme kahvaltı kültürüne sahip Limos Cafe aynı zamanda çeşit çeşit pişileri ile de oldukça popüler. Sokağın ilk girişinde bulunan bu Beşiktaş Kahvaltıcısı, fiyat olarak da uygun yerlerden. Üniversiteli mekânı olarak bilenen bu sokakta üniversite öğrencilerine özel “Askıda kahvaltı” uygulaması ile kalbimizi kazanan bir mekân oldu. Önerimiz gittiğinizde mutlaka sebzeli krep deneyip öyle dönmeniz. 

Adres: Sinanpaşa, Çelebi Oğlu Sk. No:11, 34353 Beşiktaş/İstanbul

4- Pişi Kahvaltı ve Burger

Adı üstünde bir mekân… Anne pişisi tabiri tam olarak geçerli bu yer, Beşiktaş Kahvaltıcıları arasında en bilinen yerlerden.  Öyle ki geçtiğimiz zamanlar Kadıköy’de de yeni bir işletme açtılar. Çeşit çeşit hamur kızartmaları arasında kavurma kaşarlısı, kıymalısı ve nutellalısı en çok tercih edilenlerinden. Rahat ortamı ve sevecen çalışanları ile hafta sonu mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında geliyor. 

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Çelebioğlu Sokak, No 14-16B, Beşiktaş, İstanbul

5- Otlangaç Kahvaltı ve Kafe

Mavi-beyaz konsepti ile huzurlu ve rahat bir ortam sunan Otlangaç uzayıp giden mıhlaması, taze garnitürleri ve lezzetli sigara börekleri ile kesinlikle denemeniz gereken bir kafe ve kahvaltı yeri. Lokasyon olarak Çelebioğlu sokaktan biraz daha ileride fakat Beşiktaş Kahvaltıcılarının o kalabalığından biraz uzak, lezzetli bir kahvaltı yapmak isterseniz Otlangaç kesinlikle doğru yer olacaktır. 

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Şair Veysi Sokak, No 20/B, Beşiktaş, İstanbul

Biraz da karşı taraftaki kahvaltıcılara göz atalım mı? Kadıköy - Moda’da Enfes Bir Kahvaltı İçin 3 Mekân yazımızdaki mekanları mutlaka denemelisiniz.

Jumbo Jet Çağı
Teknoloji

Sivil Havacılıkta Büyük Değişim: Jumbo Jet Çağı

Uluslararası havacılık otoritelerine göre her sene 4 milyarın üzerinde insan seyahat etmek için uçakları tercih ediyor. Bu sayının 2030 yılına dek 8…

Devamını Oku
Çukurcuma-0
Kültür Seyahat

Antika Cenneti Çukurcuma Gezi Rehberi

Antikacıları ile meşhur Çukurcuma, İstanbul’un en eski ve nostaljik semtlerinden bir tanesi. Yolunuz Beyoğlu'na düşerse gerçek İstanbul ruhunu…

Devamını Oku
Aya Sofya-0
Kültür Seyahat

Tüm Sırları ile Ayasofya

Ayasofya'nın tüm sırlarını keşfedin! Bu eşsiz yapıya dair derinlemesine bilgi alın ve tarihin izinde yolculuğa çıkın...

Devamını Oku