İyi Yaşam

1 Haziran 2023

Şehrin müzik ve tiyatro sahnesi canlanıyor. Haziran ayında İstanbul'un zengin kültür ve sanat sahnesinde yaşanacak heyecan verici etkinlikleri keşfedin. 

İstanbul Müzik Festivali

İstanbul'un en sevilen festivali geri döndü. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 51.'si düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 1-17 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenleniyor. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak geliştirilen yeni projeler, Anadolu topraklarında yaşamış birçok önemli kadın figürden ilhamla yazılan eser prömiyerleri, geleneksel Türk müziği, klasik müzik dünyasının yıldız isimleri, prestijli orkestralar ve daha niceleri bu görkemli festivalde İstanbullular ile buluşacak. 

Festival 1 Haziran - 17 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul’un en keyifli mekânlarında. Yerinizi şimdiden ayırtmayı unutmayın.

Jazz music

Derinden Gelen Sesler, Yerebatan Sarnıcı

5 Haziran, 12 Haziran ve 19 Haziran 2023 tarihleri arasında büyülü ortamıyla Yerebatan Sarnıcı, “Derinden Gelen Sesler: Bach’tan Itri’ye ve Derinden Gelen Sesler: Handel’den Tanburi Mustafa Çavuş’a” konserleri ile daha da mistik bir atmosfere bürünmeye hazırlanıyor. Ensemble Orient – Occident İstanbul orkestrasının eşliğinde gerçekleşecek olan konserler, müzik tutkunlarını bekliyor. Çeşitli medeniyetleri birbirine bağlayan ve müziğin manevi gücünü gösteren Bach ve Itri’nin eserleri, 5 Haziran Pazartesi ile 19 Haziran Pazartesi, doğu ve batıyı sentezleyen Handel’den Tanburi Mustafa Çavuş’a ise 12 Haziran’da saat 22.00’de sevenleri ile buluşacak.

Festival Park Kadıköy, Kadıköy Burun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Festival Park Kadıköy’de, 3 Haziran Cumartesi başarılı Avusturyalı müzisyen “Parov Stelar”, 9 Haziran Cuma çeşitli sanatçılar ile “Live From Fest Kadıköy”, tüm mezun olan ve öğrenim senesi biten öğrenciler için 18 Haziran Pazar “At the end of Exams Festival”, 23 Haziran Cuma Lvbel c5/Mavi Gri/Ati/Ahmet Hatipoğlu etkinliği gerçekleşecek. Bu arada 9 Haziran’da gerçekleşecek olan “Live From Fest Kadıköy”de, Teoman, Gripin Grubu ve Selin gibi başarılı sanatçıların sahne alacağını da belirtmeden geçmeyelim.

Gökhan Çınar, Katarsis, Gel Yeniden Başlayalım

Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın “Gel Yeniden Başlayalım!” isimli söyleşisi, 13 Haziran 2023 tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecektir. Gökhan Çınar’ın bu programında, doğum hikayeleri, çocukluk travmaları, büyürken yaşanan kırılma noktaları, zorluklar, kaygı ve roller gibi duygusal boşalımlar sonucunda yaşanan katarsis değerlendirmeleri konuşulmaktadır. Gökhan Çınar’ın programında, psikolojinin yanı sıra sürpriz isimler de sahne alacak. Hem dertleşme hem yüzleşme hem de ortak paylaşımların yapılacağı program, son dönemlerde çok revaçta.

stand up comedy

Meksika Açmazı, Maksimum Uniq Açıkhava

Stand up yapan Mesut Süre, iş insanı ve aynı zamanda komedyen olan Anlatanadam yani İbrahim Türker ve Fazlı Polat’ın efsane performanslarına sahne olacak. 8 Haziran 2023 Perşembe akşamı Maximum Uniq Açıkhava’da gerçekleşecek bu programda, gülmek garanti. Hayatın stresinden ve gerginliğinden bir nebze de olsa uzaklaşmak için Meksika Açmazı programını izlemeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Çocuklar için Yaza Merhaba Partisi, Think House

11 Haziran 2023 Pazar günü Think House İstanbul’da gerçekleşecek çocuklar için yaza merhaba partisi, yaz tatiline girmeden 4 ile 8 yaş aralığındaki çocuklar için tam bir eğlence partisi olacak. Eşsiz danslar, dev ekranda animasyon keyfi, takım oyunları, eğlenceli gösteriler gibi çocukların keyif alacağı bu etkinliğe 4 ile 8 yaş aralığındaki çocuklarınızı götürüp biraz olsun okul ve sınav stresinden uzaklaştırmaya ne dersiniz? Etkinlikler ve yarışmalar esnasında, zorlanmamak adına rahat kıyafetlerle gelinmesi tavsiye edilmektedir.

Hocapaşa Mevlevileri, Sema Ayini

1 Haziran ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasında Galata Mevlevileri’nin sergilediği, Sema Gösterisi ve Semazen Dünyası Sergisi, canlı tasavvuf müziği beraberinde gerçekleşmektedir. Mevlevilik felsefesinin, aksesuarlardan kıyafetlere kadar etkileyici bir şekilde sunulduğu gösteri, dua, dua eden kişi, dans aktiviteleri ve şarkı ile sunulmaktadır. Bireysel heveslerden tamamen uzak, sınırsız insaniyet ve manevi yolculuğa giden yolu işaret eden felsefenin ilkesi, “Var olmanın temel şartı dönmektir” üzerine kurulmuştur. Bu büyüleyici sema ayini, Hodjapasha Gösteri ve Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşmektedir.

BabyConcerts ile Kitap Okuma, Bozuk Müzik Kutusu

“BabyConcerts” ile Yapı Kredi Kültür Sanat’ Yayıncılık tarafından düzenlenen bu etkinlik, özellikle babalar, çocukları ve anneleri için düzenlenmiştir. “BabyConcerts ile Kitap Okuma” konserlerinde, Yapı Kredi Yayınları tarafından çıkarılan çocuk kitapları okunurken aynı anda klasik müzik dinletisi de yapılmaktadır. Güzel bir balerinin de dansı ile taçlanan etkinlik Yapı Kredi Kültür Sanat’ta düzenlenmekte ve özellikle 3 ile 6 yaş aralığına hitap etmektedir. Çiğdem Kaplangı’nın yazmış olduğu ve Emine Bora’nın resimlerinin kullanıldığı “Bozuk Müzik Kutusu” kitabının okunduğunu belirtelim.

sound therapy

Soundala Therapy “Gong Bath”, Şerefiye Sarnıcı

Tarihin derin sularında, gonglar, flütler, kristal kaseler, aqua drum, çanlar, davullar, himalaya kaseleri, ses meditasyonu aletleri eşliğinde 3 boyutlu ses küresi meydana gelerek yaklaşık 40 dakika eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Bu özel etkinlik, müzisyen Can Dedeoğlu, ses şifası pratisyeni ve somatik deneyimleme uygulayıcısı Rida Kıraşı beraberinde gerçekleştirilecektir. Neredeyse 1,600 senelik Şerefiye Sarnıcı’nda misafirleri muhteşem bir işaretsel ve görsel şölen ile buluşturan Soundala Therapy: Suyun Yankıları, 6 Haziran Salı, 7 Haziran Çarşamba, 14 Haziran Çarşamba, 20 Haziran Salı, 21 Haziran Çarşamba tarihlerinde, Şerefiye Sarnıcı’nda yankılanıyor.

Taksim Sanat, 1-4 Haziran’da Cl Bloom

1 Haziran Perşembe ile 4 Haziran Pazar 2023 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda, İBB Kültür AŞ’ye bağlı Taksim Sanat tarafından 5 sanatçının sergilenen 11 eseri eşliğinde gerçekleşecektir. Bedia Ekiz, Ahmet Aydın Atmaca, Esin Aykanat Avcı, Alper Bıçaklıoğlu ve Seda Boy gibi değerli sanatçıların eserlerinin bulunduğu sergi, CI Bloom’un Katılımcı Çağdaş Sanat Galerileri arasında bulunan Taksim Sanat’ta, çağdaş ve yenilikçi sanatı, sevenleri ile buluşturuyor.

esnaf-0
Yeme İçme

İstanbul’un En İyi Esnaf Lokantaları

Bir şehri en güzel esnaf lokantalarını tanıyarak anlarsınız derler... İstanbulluların bile belki isimlerini bilmedikleri esnaf lokantaları, bir…

Devamını Oku
Çengelköy
Kültür Seyahat

Ünlü Dizilerden Hatırlayacağınız İstanbul Semtleri

Hikayesiyle ve kahramanlarıyla olduğu kadar çekildiği yerlerle de özdeşleşmiş diziler vardır, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bu detaylar hiç…

Devamını Oku
İstanbul 2024 mart-0
Kültür Seyahat

Mart 2024 İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

İstanbul Mart ayında kültüre, sanata ve eğlenceye doyacak! Konserler, festivaller, tiyatrolar, workshoplar, stand-up'lar, ne ararsanız bu ay…

Devamını Oku