Kültür Seyahat

13 Haziran 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Dünya üzerinde en popüler şehirler düşünüldüğünde İngiltere'nin başkenti Londra ilk 10 içerisinde mutlaka yer alır. Her yıl çok sayıda turistin akın ettiği Londra yaşamak için de ideal şehirlerden biri. Avrupa'nın en güzel başkentlerinden biri olan Londra'da yaşamak için pek çok sebep var: 

Farklı kültürlerin karışımı

Londra kozmopolit yapısı ile farklı coğrafyalardan gelen çeşitli kültürlerin kaynaşma noktasıdır. Kültürel açıdan dünyanın en çeşitli şehirlerinden biri olan Londra'da 300'ün üzerinde dil konuşuluyor. Bu durum bir yandan çok değişik kültürlere sahip insanlarla tanışma olanağı verirken bir yandan da dünyanın dört bir yanından farklı lezzetleri deneme imkanı sunuyor. Londra'da yaşamayı planlayanlar için bu özellik oldukça önemli bir artı değer. 

1

Ulaşım merkezi

Londra'yı yaşanılır kılan önemli özelliklerinden birisi de şehrin tam bir ulaşım merkezi olmasıdır. Ulaşım ağlarının tarihi oldukça eskilere dayanan Londra'da, İngiliz mühendisliğinin olumlu etkisini özellikle metro taşımacılığında görebiliriz. Şehirde 402 km'lik 11 metro hattı bulunuyor. Birleşik Krallık'ta en iyi bağlantıya sahip şehir olan Londra, Avrupa'da da iddialı bir seviyededir. Geniş ulaşım ağıyla dikkat çeken Londra'da özellikle tren istasyonlarından Avrupa'nın dört bir yanına gidebilirsiniz. 

İş imkanı

Çok gelişmiş bir Avrupa başkenti olan Londra'da iş imkanları da oldukça geniştir. Şehirde çok farklı iş dalları için büyük ölçüde iş imkanları bulunuyor. Londra'ya taşınmayı düşünenler taşınma planlarını tamamlamadan önce mutlaka iş konusunu ayarlamalılar. Çünkü pek çok artısının ötesinde bu meşhur başkentte yaşam maliyetinin oldukça yüksek olduğunu da söyleyebiliriz. Öte yandan yüksek gelir kaynağı iş imkânları Londra'nın lüks yaşam maliyetini karşılayabilecek seviyededir. 

Mahalleler

Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı kozmopolit şehirlerin ortak noktalarından birisi birbirinden farklı özelliklerde çeşit çeşit mahallelerin olmasıdır. Londra da birbirinden farklı pek çok yaşam tarzına hitap eden mahalleleri ile herkese kucak açıyor. Moda tutkunları, iş dünyasına derinden bağlı olanlar ve daha fazlası için Londra'da uygun yerler var. Ayrıca Çin Mahallesi, İtalyan Mahallesi gibi mahalleler de yurtdışına çıkmadan ufak çaplı yurtdışı seyahati hissini yaşatabiliyor. Farklı kültürlerin sergilendiği Londra mahallelerinde tadabileceğiniz lezzet çeşitliliği de cabası. 

Büyüleyici Londra Silueti

Şehir siluetleri ve manzaralar yaşamın tadına varmak isteyenler için önemli parametrelerdir. Bu noktada Londra estetik mimarisi, tarihi ve kültürel güzelliklerini yansıtan eşsiz siluetiyle tam not alıyor. Parlamento binaları, London Eye ve daha pek çok ikonik yapı Londra mimarisinin güzel örnekleri olarak karşımıza çıkıyor. Bir tepeden Londra'nın enfes manzarasını izlemek bile bu şehirde yaşamak için bir sebep olacaktır. 

2

Leziz Londra Yemekleri

Pek çok defa farklı kültürler ve farklı mutfakların bir arada yaşadığı kozmopolit şehir vurgusunu yaptığımız Londra'da, her damak tadına uygun etkileyici lezzetler bulmak çok kolay. Londra sokaklarında farklı tatlar ve sunumlar vaadeden çeşitli mekanlar vardır. Hem ziyaretçiler hem de kalıcı olmayı düşünenler bu adreslerin müdavimi olacaklar. Özellikle köri severler Londra'da çok keyifli vakitler geçirebilir. Öyle ki Londra'da köri baharatının popülerliği körinin anavatanı olan Hindistan'la yarışır ölçüdedir. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşamak için sayılabilecek çok sayıda nedenden bazılarını bu şekilde özetleyebiliriz. Siz de bu merak uyandırıcı güzel Avrupa başkentinde yaşamayı düşünüyorsanız hemen hazırlıklara başlayın.

0
Kültür Seyahat

Harry Potter Hayranları Bu Büyülü Mekânları Mutlaka Görmeli

Harry Potter'ı tanımayanımız yok ama onunla büyüyen bir nesil için bu küçük çocuk, bir filmden çok daha fazla şey ifade ediyor. Filmin çekildiği…

Devamını Oku
4 Farklı Şehirden Doğan 4 Efsane Grup
Kültür Seyahat

4 Farklı Şehirden Doğan 4 Efsane Grup

İngiltere birçok şekilde ünlü. Yirminci yüzyıla damgasını vuran en önemli yanı ise hiç kuşkusuz rock’tan punk’a, trip hop’tan saykodelik müziğe kadar…

Devamını Oku
Londra Heathrow Havalimanı Covid-19 için Nasıl Önlemler Aldı Detaylı İnceliyoruz
Kültür Seyahat

Londra Heathrow Havalimanı'nın Aldığı Covid-19 Önlemleri

Covid-19 pandemisi'nin normalleşme döneminde her havalimanı kendi önlemlerini almaya başladı. Normalleşme sürecinde tedbiri elden bırakmamak…

Devamını Oku